Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

chciałem was zapytać czy ktokolwiek miał podobne problemy z głośnikami/radiem w aucie jak na filmie poniżej. Nie dzieje się to ciągle ale jak już zacznie to dopiero postój całą noc pomaga - znowu na jakiś czas. Zazwyczaj rozpoczyna się po większym uskoku/ wjechaniu w dziurę - czyli po lekkim "wstrząsie" w samochodzie.

Tutaj akurat nagranie ze środka na włączonym silniku ale tak jak w temacie - kiedy już strzela i nawet jak wysiądę z auta i zamknę to cały czas z głośników wydobywają się takie dźwięki. Muzyka gra normalnie (nie wpływa na to i na odwrót) - da się to zagłuszyć słuchając bardzo głośno - czyli nie ma to związku z głośnością.

Odłączałem wszystko co da się odłączyć, usb, jack, itd - nie ma wejść wiszących. Inne pomysły nie przychodzą mi do głowy ale usłyszałem od elektronika że to popularny temat w tych seriach ale dokładnie nie kojarzy czy coś...

Edytowane przez mackosky555
Dodatkowy tekst
Opublikowano

mackosky555 udało się coś zdiagnozować bo u mnie to samo. Identyczna usterka i się bujam z tematem.

Niemiłosiernie wkurza podczas jazdy. Jak odłącze głośnik, problem przenosi się automatycznie pod siedzenie. Żeby było śmieszniej problem nasila się w czasie wilgotnej pogody.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, póki co nie udało się ale też dlatego że nie miałem za bardzo czasu żeby to ogarnąć.

Ostatnio pojawił się jeszcze jeden objaw, po zapaleniu samochodu ekran multimediów zapalił się cały na biało. Stało się to póki co tylko raz.

Odnośnie samego problemu to, gdzieś słyszałem że to znany problem w BMW (to strzelanie). W tym tygodniu postaram się ogarnąć elektronika który podejmie się tematu. Dam znać co wyszło : )

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć 

Mam podobny problem z tym, że przy przyspieszaniu często zaczynają tak "pierdzieć" głośniki.

Nie wiem od czego zacząć szukanie. Może to być wina słabej masy albo zwierania jakiegoś kabelka do karoserii samochodu?

Dodatkowo jak wyłączę radio to delikatnie słychać z głośników taki szum jakby radio nie mogło złapać fali radiowych

Wina wzmacniacza?