Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Słuchajcie, ile płacicie za wyważenie kół? Podkreślam, wyważenie. Czyli wrzucają koło na maszynę, sprawdzają. Jak jest ok to zostawiają. Jak nie to dodają/odejmują ciężarek. Pytam bo do tej pory zawsze przekładałem opony ale mówię, żeby nie męczyć tych zimówek RF, kupię drugi komplet felg. Zamontowałem na nie opony zimowe. Zawsze woziłem do takiego chłopaka i za całą wymianę brał ode mnie 400zł brutto. Ale teraz on zmienił lokalizację więc mówię nie będę gnał ponad 100km w jedną stronę tylko po to aby sprawdzić wyważenie. Mam pod nosem BestDrive Navigator i pojechałem sobie do nich. Nie zapytałem o cenę bo byłem pewien że to parę groszy. Opony zawiozłem już napompowane jak trzeba. Umyte, nawoskowane. W białych rękawiczkach można by je robić. Trzy były ok, w jednej coś tam brakowało od wewnątrz ale ujęli ciężarek który był od zewnętrznej strony i było ok. Idę do biura, chcę płacić i przeżywam szok. 380zł brutto. Serio taka jest cena za samo wyważenie które trwało ok 10min? To ile kosztuje u nich przekładka ... Aż strach pomyśleć. Miałem w sobotą tą co była umyć sobie już zimówki i w tym tygodniu do nich podjechać na wyważenie ale nie ma szans. Szukam innego warsztatu. No chyba że takie są teraz ceny a ja żyję w innej rzeczywistości. Ale jak tamten brał ode mnie za przekładkę opon 400zł to myślałem że za wyważenie zapłacę max 100zł. 

Edytowane przez dizel1982
Opublikowano

Nie napisałeś najważniejszego-ile cali koła

BestDrive ma często huntery i pewnie wyważyli Ci z testem drogowym. Wtedy cena jest normalna. Jeżeli sama przekładka z wyważeniem bez testu drogowego to dużo 

Opublikowano (edytowane)

499 zł brutto płaciłem w ASO BMW Smorawiński GZ Poznań, przekładka samych opon zimowych na letnie na felgę 20" z dokładnym wyważeniem. I jeszcze mi auto umyli.

Edytowane przez KrzychoM

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano

No to nie, to u mnie żeby była jasność, jak podkreśliłem w pierwszym poście, było samo wyważenie. Zawiozłem im całe koła luzem i odebrałem luzem. Sam je przekładałem. Ich robota polegała na wrzuceniu kół na maszynę, sprawdzeniu i skorygowaniu jednego koła. Całość trwała ok 10min. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W piątek napisze ile u mnie 21 cali tylko wyważenie i wsadzenie na auto. Nic wiecej. No i zapakowanie zimówych kół do bagażnika 😀

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Byłem, wyważyłem, zapłaciłem 100zł za 4 sztuki 21". Wyważarka zwykła.