Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

image.thumb.jpeg.287f09886e118faf69d7ed5e7eccf2b4.jpeg

Na całej desce mam kilkanaście takich bąbli. Pewnie od upału. Myślę że trza by strzykaweczką zapodać jakiś klej ale nie mam pojęcia czego użyć. Macie jakieś pomysły ? 

• Moderatorzy
Opublikowano

Masz regenerowaną deskę rozdzielczą. Dlatego. Jakiś klej słaby dali.

Poniżej zobacz jak wygląda oryginalna struktura deski.

EDIT: Widzę, że niedawno kupiłeś, jeśli od handlarza to bym zwrócił auto.

434400341_435799132442337_8205755444411904899_n.jpg

Opublikowano

Nie od handlarza i widziały gały co brały. Nie przestraszyło mnie to i posłużyło do negocjacji ceny. Dlatego zamierzam uporać się z tym jakoś we własnym zakresie... Ale tak się zastanawiam, co musiało by się wydarzyć żeby regenerować deskę ??

• Moderatorzy
Opublikowano
Cytat

Ale tak się zastanawiam, co musiało by się wydarzyć żeby regenerować deskę ??

No sam pytałeś co mogło się wydarzyć - wywalona poduszka pasażera.

Jak naprawić zapytaj tego co to regenerował.

Opublikowano

Bez druciarsywa to kupić i wymienić deskę. Przy okazji zajrzeć do parownika czy nie wymaga wymiany

• Dziękuję 1
Opublikowano
W dniu 3.04.2024 o 21:17, Ponta napisał(a):

Masz regenerowaną deskę rozdzielczą. Dlatego. Jakiś klej słaby dali.

Poniżej zobacz jak wygląda oryginalna struktura deski.

EDIT: Widzę, że niedawno kupiłeś, jeśli od handlarza to bym zwrócił auto.

A kolega wymieniał? Bo widzę 2 kolory na desce więc raczej tez nie od tego egzemplarza...  

A co do poduszki to możliwe bo auto było nieznacznie przodem trzepnięte. Szyba przednia wymieniona . Na desce wytłoczony jest napis airbag, więc czy była okleja , tego nie wiem, ale strzykawka z igłą i klejem cyjanoalrylowym załatwiła sprawę. Może i druciarstwo ale śladu nie ma 😛

• Haha 1
  • Moderatorzy
Opublikowano

Napis airbag o niczym nie świadczy bo "fachmani" od regeneracji również go wyciskają.

• Lubię to 1
  • Moderatorzy
Opublikowano
9 godzin temu, arapaho napisał(a):

A kolega wymieniał? Bo widzę 2 kolory na desce więc raczej tez nie od tego egzemplarza...  

A co do poduszki to możliwe bo auto było nieznacznie przodem trzepnięte. Szyba przednia wymieniona . Na desce wytłoczony jest napis airbag, więc czy była okleja , tego nie wiem, ale strzykawka z igłą i klejem cyjanoalrylowym załatwiła sprawę. Może i druciarstwo ale śladu nie ma 😛

To jest oryginał, porównaj sobie na necie, albo podjedź do kogoś kto ma E84. Góra deski to inne tworzywo niż dół, ale struktura ta sama, stąd może być różnica odcieni.
Pytanie czy masz tam poduszkę w tej regenerowanej desce i pytanie czy zadziała w razie potrzeby. Dlatego wymieniłbym deskę.