Skocz do zawartości

G20, który silnik wybrać ? opinie, konfiguracje, porównania

Randall

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, JacekLZ napisał(a):

jestem świadomy, że tak samo będzie odbierane moje auto już za rok. Trudno się mówi, człowiek będzie jeździł “jakimś starym BMW”.🙂

Mi to się wydaje, że za bardzo się przejmujesz opinią innych osób. 

• Lubię to 3

Gdybym się przejmował, to bym nie kupił starego modelu auta. To była anegdota i traktuję ją jako zabawne zdarzenie 🙂 chodzi mi tylko o pokazanie oddziaływania efektu nowości. G30 mi się bardzo podoba, ale z wejściem g60 nagle g30 wygląda jak F11 przy g30. Po prostu tak jest.

Edytowane przez JacekLZ
  • Dziękuję 1

Ja to widzę inaczej.

Sedan to dzisiaj wymierający gatunek auta. Nie ważne czy kupisz E38 czy F30 czy G20. Dla wielu ludzi bryła tego auta jest i będzie przestarzała. Nie ważne czy na pokładzie będzie najnowszy system obsługi multimediów. Zniewieściali faceci nawet nie spojrzą na takiego sedana.

Edytowane przez darosso
  • ??? 1

7 minut temu, JacekLZ napisał(a):

3 i 5 zawsze były i będą sedanami. Ale że co, koledzy od touringów czy czwórek są zniewieściali? Czemu taka ocena? 

Nie wmawiaj mi, że napisałem coś o kolegach od touringów, bo sam mam aktualnie F31. Traktujcie taką anegdotę w formie żartu. 🙂

• Haha 1

3 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

no ja to miałem właśnie z F30. 

a już w ogóle zaśmiałem się sam do siebie jak rok po wzięciu mojej F30 kolega mi opowiada, że typ mu wjechał w tył. Pytam jakim autem jechał sprawcą. A on, że nawet nie wie do końca jakim, ale “jakieś stare BMW” i pokazuje mi fotkę, a tam F30 xD. To było laaata temu, rok po premierze G20. 

jestem świadomy, że tak samo będzie odbierane moje auto już za rok. Trudno się mówi, człowiek będzie jeździł “jakimś starym BMW”.🙂

Ludzie jak zobaczą neue klasse w zaproponowanym kształcie będą mówić prędzej o ostatnim normalny BMW 😜 Ogólnie ciekawy jestem czy naprawdę takie coś wypuszcza. Moim zdaniem jest to trochę ryzykowne. Futurystyczne samochody kojarzą się z dalekim Wschodem, nie konserwatywnymi Niemcami. Chyba że chcą się wyróżnić. Np. M3 przez kontrowersyjnego bobra jest mega popularna.

Edytowane przez GrzegorzKo

1 godzinę temu, QWERtyy napisał(a):

To chyba bardziej zależy jakie ktoś ma gusta. Mi na przykład każdy kombiak kojarzy się z passatem B5

Mnie się za to każdy Volskwagen kojarzy z tym passatem. A szczególnie z jednym posiadaczem tego modelu, wożącym u mnie na wsi kilkaset kilo drewna na zamocowanym do dachu pojemniku (jak to wytrzymało, nie mam pojęcia) 😛

Edytowane przez GrzegorzKo
  • Lubię to 2

• Zasłużeni forumowicze
19 godzin temu, macste napisał(a):

Mi tam F30 dalej się podoba, zwłaszcza F80... gusta 🙃

dokładnie 🙂 

jedni są gadżeciarzami i muszą mieć najnowsze wszystko mimo że tak naprawdę nie zmienia się tam za wiele , ja zawsze wolałem inaczej, ale każdy ma własne życie i niech kupuje co chce i jeździ czym chce..... Ja 90% dostępnych rzeczy w aucie nie używam , jakieś połączenia , spotyyyfyyyy etc , dla mnie ma mnie szybko wieźć z punktu a do b i tyle .... Każdy ma inne kryteria , dla mnie są to osiągi , dźwięk i wygląd właśnie typowego , zwykłego sedana 😄 

Edytowane przez wehyr
male-bmw-2.png

• Zasłużeni forumowicze

Z racji że od czasu do czasu coś sprzedam, starałem się dopasować do rynku - tj. do tego co ludzie mówią. Każdy chciał sedana, w mpakiecie, najlepiej 2.0 benzynke (B48). (silniki powyżej 2l u mnie odpadają ze względu na akcyze).

I co? 

Najlepiej się sprzedają diesle.

Sedany i kombi na równi, największy popyt jest na SUV - gdzie o X3, X4 ludzie sami dopytują czy mam.

Na ten moment nie mam żadnego kombi .... czy tam Touringa i bralem busa żeby lóźko dla córki z Ikea przywiezc.

Także ten... w Sedanie ciszej troche.