Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, Rufio napisał(a):

Ale potem przepaść. Wykres się rozjeżdża.

Ale jako daily z moment a dołu, Alpina rządzi. 

wykres_power_por.php (1).jpg

Tutaj jest mała nieścisłość, obecnie do dyspozycji jest Alpina B3 GT, z mocą 529 KM, prawdopodobnie jedzie jak M3 competition M, które też ma obecnie już 530 KM.

Dlatego jestem zdania, że o ile do 100 ciężko zrobić jakąś mega różnice, to czy auto jest szybkie decyduje jednak to jak jedzie powyżej. 

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

No niby tak. Ale tu wchodzimy już w kartkowe zawody. Co lepsze na papierze, co lepiej jeździ na ćwiarę...

A życie codzienne brutalnie weryfikuje takie doktoraty.

Oczywiście żeby nie było, fajnie było by mieć m3 z pełnym wyważonym konfigiem, czyli dziura w dachu i inne akcesoria auta gt...
Najbliżej tego jest Alpina.

A najlepiej nowe e55 kompresor w211... w bananowych skórach, drewnem orzechowym, brązowymi szybami z s klasy.... i coś czego w tym nie było czyli kombi i 4 matic. Ach, marzenia. Choć w sumie można sobie zbudować...

Opublikowano

Alpina vs M zupełnie różne auta. M auto do szybkiego pokonywania zakrętów dość twarde. Alpina to bardzo szybka limuzyna z super kulturalnym zawieszeniem. Alpina to dopiero "jedzie dołem..." Ma taki sam moment jak M340D (700Nm, czyli bije emczy w tej kwrstii) tylko w megaszerokim zakresie obrotów. Chciałbym kiedyś mieć możliwość się tym przejechać, myślę że to auto dla mnie. Nie rzuca się w oczy a jak trzeba objedzie w trasie M3 😀