Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie zastanawiaj sie tylko kup :mrgreen:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dysponuje budzetem 37 tys , to ma byc auto na co dzien. Nad silnikiem sie nie zastanawialem bo zbyt duzej weidzy na ten team nie mam dlatego chodzi mi o wasza rade :) i chcialbym sie zapytac czy oplaca sie sciagnac z niemiec ?

Sam sobie odpowiedz. Jeśli nowy samochód średnio doposażony kosztuje ok. 200 tys to czego możesz oczekiwać za 37 tys. Będzie to auto z początku produkcji czyli rocznik 2005-6 w kategorii "jajko z niespodzianką". Jeśli tego oczekujesz to nie ma sprawy, ale zarezerwuj sobie dodatkowe 5 tys na "niespodziankę", abyś nie był rozgoryczony na samym początku. Co by nie mówić o tym modelu nie są to samochody niskobudżetowe.

Opublikowano
brawo bawi was to ? chcialem sie tylko poradzic a tu widze same wysmiewajace opinie " pewne auto to kup w salonie" i to ma klbu mbw tak sobie wzajemnie pomgacie !... Wydawalo mi sie ze skoro znacie sie tej marce to mozna liczyc na wasze wsakozowki!, a tu posty na poziomie gim ! zenujace

tutaj kolego sami FORUMOWI WYKLADOWCY sam sie o tym przekonalem,najlepiej nic nie pisac.

wg mnie jak kolega wyzej pisal ze wszystko to loteria,ale szukaj a na pewno znajdziesz chcby nawet na allegro czy otomoto(ja znalazlem tam swoja) odpukac nie zaluje a tez zadne ukryte wady czy tez inne machloje nie wyszly. co do auta,wszelkie inwestycje itp. zwroca ci sie w niezawodnosci i jakosci auta i bedziesz czerpac naprawde sama przyjemnosc z jazdy!

udanych łowów!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

i za 37tyś takie 320i spokojnie znajdziesz z roku 2005/06. Tylko drugie pytanie czy 37tyś liczysz z pakietem startowym czy 37 masz na auto i dodatkowe 5tys na start? (niestety tyle trzeba liczyć, bo same opłaty przerejestrowanie auta, podatek skarbowy to 1000pln, OC,AC nawet za pół roku około 1000pln, olej filtry 1000pln i 2000pln zostają na nieplanowane naprawy lub np komplet dobrych opon... może nie wydasz cały 2000pln, ale parę pln trzeba będzie jeszcze dołożyć).

Jesli 37 to Twój całkowity budżet to radzę kupić 118/120i z 2005/06r trafisz za około 28tyś i masz zapas na start.

A co do miejsca zakupu... to loteria... kupowałem i sprzedawałem już tyle aut, że wiem, że i dealer może Cię zrobić w jajo i wcisnąć bubel, a łysy kark może sprzedać Ci dobre auto... nie ma reguły... Generalnie wystrzegałbym się kupowania auta od Polaka na umowę na Niemca.... ale pewnie i tak setki osób kupiło i chwali sobie...

Opublikowano
Trochę przesada z tym ac oc ja mam full pakiet już nic więcej nie można dobrać i 900 zł za rok. Filtry + odma wyszła mnie 900 zł a przerejestrowanie to kwestia 300 zł 3 auta w tym roku już kupiłem 2 na firmę i moje bmw na allegro wiec max 3 tyś.
Opublikowano

e92 za 50 tys.??? :shock:

jeszcze ktos wyzej pisal ze z 3 litrowym silnikiem???? :shock:

Kolego odradzam ci kupno e92 w tej cenie. Lepiej rozejrzyj sie za e90 albo dozbieraj jeszcze z 10-15 tys. zl.

Wczoraj akurat przejrzalem otomoto i faktycznie e92 zaczynaja sie od 50 tys. zl. ale ja co nie jestem znawca wielkim to ci powiem ze w tej cenie nie znalazlem nic co by nie bylo oszukane. Oczywiscie 120,000 tys brzebiegu, kierownica starta a skora poprzecierana ze ciezko powiedziec jaki to kolor. Zrobisz jak chcesz ale ja bym sie bal kupic e92 w tej cenie. Dodam, ze oczywiscie te e92 w twj cenie sa w 95% od handlarzy, to nie sa osoby prywatne.

Opublikowano
Trochę przesada z tym ac oc ja mam full pakiet już nic więcej nie można dobrać i 900 zł za rok. Filtry + odma wyszła mnie 900 zł a przerejestrowanie to kwestia 300 zł 3 auta w tym roku już kupiłem 2 na firmę i moje bmw na allegro wiec max 3 tyś.

Napisz w jakiej firmie ubezpieczeniowej ubezpieczyłeś na full pakiet? Jeśli możesz podaj tu lub na priv. Dzięki no i jaka pojemność silnika?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Albo ubezpieczenie w firmie krzak, gdzie po szkodzie nawet 1pln nie dostaniesz. Twoja wycena wydaję mi się nierealna...

Mam zniżki na OC i AC 60% i za swoją e87 płacę około 1700pln za cały pakiet za rok (na częściach serwisowych i bez udziału własnego).

Poza tym jak kupujesz auto od osoby prywatnej płacisz 2% podatku, od 30000pln to 600pln.... jak wszystko policzysz zobaczysz, że moje wyliczenie jest realne.

Opublikowano

Albo ubezpieczenie w firmie krzak, gdzie po szkodzie nawet 1pln nie dostaniesz. Twoja wycena wydaję mi się nierealna...

Mam zniżki na OC i AC 60% i za swoją e87 płacę około 1700pln za cały pakiet za rok (na częściach serwisowych i bez udziału własnego).

Poza tym jak kupujesz auto od osoby prywatnej płacisz 2% podatku, od 30000pln to 600pln.... jak wszystko policzysz zobaczysz, że moje wyliczenie jest realne.

Napisz w jakiej firmie ubezpieczeniowej masz ubezpieczony wóz, bo mi się teraz kończy 15 lutego ubezpieczenie i chcę ubezpieczyć na full pakiet.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja mam w ergo hesti e87 składka roczna wychodzi 1720pln, ale dla przykładu służbowy nowy peugeot 508sw OC+AC+NNW 2750pln... więc w 900pln za OC,AC,NNW nie uwierzę..
Opublikowano
Trochę przesada z tym ac oc ja mam full pakiet już nic więcej nie można dobrać i 900 zł za rok

bzdury opowiadasz :duh: chociaż...jeśli nawet to gwarancja na takie ubezpieczenie konczy się za dzwiami,tam gdzie podpisywales umowe :D Ja za E91.60 procent zniżki place 2800

Opublikowano
Trochę przesada z tym ac oc ja mam full pakiet już nic więcej nie można dobrać i 900 zł za rok

bzdury opowiadasz :duh: chociaż...jeśli nawet to gwarancja na takie ubezpieczenie konczy się za dzwiami,tam gdzie podpisywales umowe :D Ja za E61.60 procent zniżki place 2800

Opublikowano

Ja przy 60% zniżki 1980zł za e90.

Ciekawe co uważasz za pakiet, który kosztuje 900zł.

A może to kwota za I ratę;)

Ja z tanich lub dobrych wybieram dobre:)

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz wpędzić się w koszty związane z naprawami to na tą chwilę odpuść, dozbieraj jeszcze trochę środków i kup coś pewnego.

Takie moje zdanie.

O 3-litrowym motorze w tych pieniądzach możesz zapomnieć.

Ponadto przebieg w tej pierwszej jest tak autentyczny jak zimny ogień.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano
ja place w De 2,080zl oc plus teilkasko, czyli wszystko procz wypadku z wlasnej, a platnikiem jakikich kolwiek skladek jestem od 2 lat :mrgreen: to sie nazywa taniocha :roll2:
Opublikowano

Panowie nawet mogę przesłać wpłatę dokładnie 1100zł wiec o 200 sie pomyliłem 60% zniżki i silnik 2.0 diesel

(może to jest spowodowane tym że w tej samej firmie czyli axa jest na mnie 6 samochodów? i każde przeniosłem z PZU do axa właśnie dlatego że tanio)

PS: opel signum 2.2 dodge caliber 2.0 a reszta busy i przy każdym jest praktycznie ta sama kwota co prawda nie każdy ma AC

Opublikowano
No właśnie to ma wielkie znaczenie podobno wieś zabita deskami garażowane (przepraszam ale nie chce dokładnie podawać ) ale Pani mówiła że to ponoć ma dość spora znaczenie.
Opublikowano
coś w tym może jest ale nie słyszałem raczej złych opinii o axa nie wiem w sumie i nie chce sie przekonać wole nie mieć stłuczki;p
Opublikowano
coś w tym może jest ale nie słyszałem raczej złych opinii o axa nie wiem w sumie i nie chce sie przekonać wole nie mieć stłuczki;p

Potwierdzam kolego :cool2: ja mam też w axa direct i płaciłem 1100zł i to na Kraków, cały pakiet. Zniżki mam na maxa 70%