Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj polatać bokami przednionapedowka w zimie... to ciekaw jestem jakie to będą podobne wrażenia. Uwierz że w passacie tych wrażeń nie znajdziesz.

Szkoda czasu na dyskusje, z kimś kto ma jak widać zerowe pojecie o BMW.

On wolia Passata i już, tylko chyba mu się fora pomyliły

pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Spróbuj polatać bokami przednionapedowka w zimie... to ciekaw jestem jakie to będą podobne wrażenia. Uwierz że w passacie tych wrażeń nie znajdziesz.

pzdr

no i własnie taka rozmowa z Toba. nie potrafisz zrozumiec, że ktos ma inne zdanie niż Ty.

mam e60, i e90. zerowe pojecie bmw masz ty drogi kolego chyba :)

dla mnie e90 to najslabszy samochod z marki bmw. i wiele osob ma podobne zdanie.

Opublikowano (edytowane)

pzdr

no i własnie taka rozmowa z Toba. nie potrafisz zrozumiec, że ktos ma inne zdanie niż Ty.

mam e60, i e90. zerowe pojecie bmw masz ty drogi kolego chyba :)

dla mnie e90 to najslabszy samochod z marki bmw. i wiele osob ma podobne zdanie.

Po co drążyć temat... Każdy szuka czegoś innego w aucie i to się nie zmieni.

Edytowane przez Dawidzio83
Opublikowano
dlaczego jak ktos sadzi ze jest jakis lepszy samochod w tej samej klasie od bmw to odrazu forum pomylil ? postukaj się w głowe kolego :) albo najlepiej w słup :mad2:
Opublikowano
besiowy ... znowu zmieniłeś nick? :norty:

:cool2:

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano
dlaczego jak ktos sadzi ze jest jakis lepszy samochod w tej samej klasie od bmw to odrazu forum pomylil ? postukaj się w głowe kolego :) albo najlepiej w słup :mad2:

Zdecydowanie pomyliles fora

Pytanie: czemu admin sie niezajme kolega besiowym ( i jego kilkoma nickami). Ewidentnie sobie jaja robi albo ma max 14 lat co trzeba ukrocic

Opublikowano

jaki besiowy ?

jakas osoba ktora tez miala inne zdanie niz kilkoro osob z tego forum ?

tragedia ludzie :) pojezdzicie troche innymi samochodami i potem porownujcie.

bo jak ktos mi pisze ze bmw 163 konie ma lepsza kulture i charakterystyke przyspieszanie niz silnik CR z VW to az mi sie smiac chce :) powaznie

Opublikowano (edytowane)
Tu muszę przyznać koledze rację. Najnowsze diesle z koncernu VAG maja świetną kulturę pracy (IMHO). Oczywiście chodzi mi o te z passata b7. Chociaz najnowsze N47 też brzydko nie pracują. Edytowane przez pablo294
Sprzedam:
Opublikowano

bo jak ktos mi pisze ze bmw 163 konie ma lepsza kulture i charakterystyke przyspieszanie niz silnik CR z VW to az mi sie smiac chce :) powaznie

Jeden woli piwo drugi żyto, ale nie łudź się, że na forum BMW ( E91,E92,E93 ) ktoś ci napisze, że woli Passata lub Passat ma ładniejszy dzwięk silinka. Tak dla porównania posłuchaj nowego silnika f10 184km to zobaczysz, czy ten twój Passat ma ładniejszy dzwięk, nie wspominam już o 6 cylindrowych silnikach diesla w BMW, których niestety w VAGu brak

Poza tym to jak silnik pracuje zależy od stanu wtryskiwaczy, nie zdajesz sobie sprawy jak auto pracuje po wymianie wtrysków a jak na starych wtryskach.

Ja np wolę silnik BMW za charakterystykę pracy ktos tu już pisał, że VAG ma strzała z dołu a potem puchnie, więc dla mnie to duży minus.

Pzdr

Opublikowano
(...) nie zdajesz sobie sprawy jak auto pracuje po wymianie wtrysków a jak na starych wtryskach.(...)

Zamiast: klee kle kle kllle kle

Jest: kle kle kle kle kle

Czyli dalej klekocze, tylko równo. Wiem, bo jestem po wymianie :wink: Uprzedzam, wymieniłem również wszystkie poduszki w tym skrzyni oraz koło pasowe z kołem dwumasowym włącznie. Z diesla benzyny nie zrobię, można jedynie minimalizować wibracje :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeden woli piwo drugi żyto, ale nie łudź się, że na forum BMW ( E91,E92,E93 ) ktoś ci napisze, że woli Passata lub Passat ma ładniejszy dzwięk silinka. Tak dla porównania posłuchaj nowego silnika f10 184km to zobaczysz, czy ten twój Passat ma ładniejszy dzwięk, nie wspominam już o 6 cylindrowych silnikach diesla w BMW, których niestety w VAGu brak

Poza tym to jak silnik pracuje zależy od stanu wtryskiwaczy, nie zdajesz sobie sprawy jak auto pracuje po wymianie wtrysków a jak na starych wtryskach.

Ja np wolę silnik BMW za charakterystykę pracy ktos tu już pisał, że VAG ma strzała z dołu a potem puchnie, więc dla mnie to duży minus.

Pzdr

Szczerze mówiąc już nie mogę Ciebie słuchać kolego. Przejedź się VAG 2.0 CR, a nie opowiadasz pierdoły, że idzie z dołu a potem nie. Bredzisz. Spójrz na wykresy i charakterystykę pracy jesli nie masz okazji się przejechać.

Nie wyskakuj mi z f10 albo 6 cylindrowych silnikach bo porównujemy samochody podobne cenowo, gdyż 2.0 CR były montowane już od 2008 roku w Passatach b6.

I nie mów mi proszę, że jestem ja lubie VW, a nie BMW. Lubie samochody. Tylko w przypadku bmw e90 czy passata z CR wybrałbym nowszego Passata z CR. W tej klasie, w tej cenie. W innych przypadkach zapewne częsciej wybrałbym BMW.

Opublikowano
Kolego logujesz się na forum pod nickiem bmw_maciek i przekonujesz ze passat lepszy. Nie wiadomo co chcesz uzyskać. Dla mnie klekot to klekot czy ma 4 czy 6 czy 8 cyl to nadal klekocze i tak ja Artuj napisał benzyny z niego nie zrobisz. Każdy powinien jeździć tym co mu pasuje i nie pytać na forum co ma kupić. Potem się oburzasz że na forum bmw powiedzieli Ci że passat do dupy.
Opublikowano
Kolego logujesz się na forum pod nickiem bmw_maciek i przekonujesz ze passat lepszy. Nie wiadomo co chcesz uzyskać. Dla mnie klekot to klekot czy ma 4 czy 6 czy 8 cyl to nadal klekocze i tak ja Artuj napisał benzyny z niego nie zrobisz. Każdy powinien jeździć tym co mu pasuje i nie pytać na forum co ma kupić. Potem się oburzasz że na forum bmw powiedzieli Ci że passat do dupy.

czytanie moich postów ze zrozumieniem się kłania :)

Opublikowano
od trzech stron przekonujesz np. mnie że passat lepszy i oburzasz się że ktoś ma inne zdanie. Założycielowi tematu też radzisz żeby kupił passata. Nie wiem w czym on taki dobry, ale do mnie Twoje argumenty nie przekonują i nie przekonają. Nie wiem co przeczytałem bez zrozumienia....
Opublikowano
od trzech stron przekonujesz np. mnie że passat lepszy i oburzasz się że ktoś ma inne zdanie. Założycielowi tematu też radzisz żeby kupił passata. Nie wiem w czym on taki dobry, ale do mnie Twoje argumenty nie przekonują i nie przekonają. Nie wiem co przeczytałem bez zrozumienia....

nikogo nie przekonuje tylko stwierdzam kilka faktow. tu nie chodzi o czyjesz zdanie. tylko kolejng raz powtorzy ze silnik vaga na cr jest duzo cichszy (nie troche cichszy) od m47/n47 oraz ma lepsza charakterytsyke poprzez brak turbodziury. skrzynia biegow jest rowniez lepsza. nie interesuje mnie czy kogos przekonuja moje argumenty- to nie sa argumenty tylko fakty. koniec tematu.

Opublikowano

ja wiem że prawdziwy facet powinien mieć wał między nogami a nie ośkę. Dla mnie to jest fakt. Koniec tematu.

Możemy tak w nieskończoność. Zawieszenie e90 ma dużo bardziej trwałe od passata. Pytanie kto jakie kryteria bierze pod uwagę. :mad2: Nie to forum do przekonywania do VAG'a

Opublikowano
Maćku z Klanu, sorry z BMW. Skoro tak dobrze znasz się na samochodach, to po co zakładasz temat i zadajesz głupie pytania???? Czerp ze swojej wiedzy i faktów, które przytaczasz!!!
Opublikowano
Maćku z Klanu, sorry z BMW. Skoro tak dobrze znasz się na samochodach, to po co zakładasz temat i zadajesz głupie pytania???? Czerp ze swojej wiedzy i faktów, które przytaczasz!!!

i to jest wlasnie poziom niektorych intelektualny wlasciceli bmw :)

ja tez wole bmw, ale nie e90 i nie z tym silnikiem. rowniez wole naped na tyl :)

niestety vag w tej klasie jest lepszy.

Opublikowano

ja tez wole bmw, ale nie e90 i nie z tym silnikiem. rowniez wole naped na tyl :)

Uwierz mi, nie chcesz, żebym udowadniał nikłość Twojego intelektu na podstawie Twoich wpisów. Daruj więc sobie takie uwagi...

Opublikowano

Uwierz mi, nie chcesz, żebym udowadniał nikłość Twojego intelektu na podstawie Twoich wpisów. Daruj więc sobie takie uwagi...

to daruj sobie nawiazania do wspanialego srialu Klan. przez takich jak ty powstaja potem zlw stereotypy o bmw.

Opublikowano
Jak mi się skojarzył, to nawiązałem i nie mam zamiaru sobie darować na przyszłość. Stereotypy mam gdzieś, bo to są tylko stereotypy!

PS Co to jest zlw?

koleżanko z tobą już nie dyskytuje bo nie ma o czym.

tylko że Twój Vag nie chodzi w tej klasie. e90 możesz porównywać z Jettą, a Passata z e60.

jaki mój VAG ? :) nie jestem posiadaczem Vaga.

Naprawdę Panowie ta dyskusja prowadzi donikąd. Jesteście co niektórzy tak zamknięci, że nie potraficie zrozumieć, że coś w podobnych pieniądzach (ok 40 tys.) może chodzić lepiej niż z BMW. Smutne to jest. Ale wiem wiem, BMW dla niektórych to prestiż i się najbardziej liczy i dzięki temu jazda sprawia tyle frajdy ;) dobra koniec ironii.

Kończe temat bo nie ma sensu.

Opublikowano
Jak mi się skojarzył, to nawiązałem i nie mam zamiaru sobie darować na przyszłość. Stereotypy mam gdzieś, bo to są tylko stereotypy!

PS Co to jest zlw?

koleżanko z tobą już nie dyskytuje bo nie ma o czym.

O, wyszedł poziom Maćka. Skompromitował się i już nie dyskutuje :mrgreen: Do lekcji Maciuś, a nie błąd za błędem sadzisz! Do lekcji!

Jakbym miał za 40k BMW kupować, to rzeczywiście kupiłbym VAG.

Żegnam.