Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W maju przeszedł przegląd tüv więc na pewno hamulce o zawiecha na tą chwilę nie jest w złej kondycji. No zostają te koszty rejstracji i ubezpieczenie
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

No to zróbmy tak, kup auto i zobaczymy ile włożysz w pół roku :D

Szybko się zameldujesz tu na forum.

Opublikowano

Witam,

Jestem zainteresowany kupnem e92/e90 sedan/coupe benzynka najlepiej 2,5 wpadlo mi w oko takie ogloszenie:

https://allegro.pl/ogloszenie/bmw-325-m-pakiet-klimatronic-2007-sedan-8037398808

jednak bo dalszym szperaniu w necie znalazłem stare ogloszenie tego samego auta :

https://archiwum.allegro.pl/oferta/bmw-325i-m-pakiet-2007-sedan-klimatronic-i7835999325.html

Co sądzicie chyba już nie ma nawet co myśleć o tym aucie :shock:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cena powala. Nie wiem o co chodzi z tym srodkiem? Siedzenia alkantara z anglika a boczki w skorze. Brak multifunkcji, dziwne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z przodu polift, z tyłu przedlift. Rocznik 2007 to z fabryki wyjechał jako przedlift.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi, najbardziej podobaja sie te opisy.... wspomaganie kierownicy, abs, dsc, lusterka elektryczne, komp pokladowy... wow
  • Moderatorzy
Opublikowano
Ciekawy jest jeden szczegół w tym ogłoszeniu, nalepka z wymianą oleju - 192000 km, a następna przy 242000 km. jak on tak olej wymieniał co 50000 km to może być ciekawie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeżeli jest jeszcze akcyza do opłacenia, to koszty wzrosną o więcej niż te deklarowane 2tys.

Jeżeli akcyza już jest opłacona to strach pomyśleć ile handlarz zapłacił za to "Niemcowi".

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teoretycznie, to stare, 13to letnie bmw, powinno tyle kosztowac. Praktycznie, wyglada tak iz chora akcyza zabija import fajnych aut z zagranicy wiec mamy albo bite albo cofane albo i takie i takie oraz mechanicznie do naprawy. Taki rynek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problem w tym że 325 z początków produkcji miały jakiś problem silnikowy. Poczytaj o tym. Niemniej obawiam się że poniżej 25 tys. PLN nic sensownego nie znajdziesz, nie mówiąc o tym że sam serwis początkowy dość starego już przecież auta trochę będzie kosztował.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Jaki jest realny budżet na e92 325i 2006/07 lub na e90 325i 2006/07 manual? na ten moment mam 30tys. i po wrzuceniu 2 aut na forum zastanawiam się czy nie dozbierać następne 10tys i wtedy zacząć szukać lub celować w silnik 2.0 170km (oprócz SI) bo słabsze są już chyba bez sensu najezdziłem się e46 318i i od zawsze mi brakowało koni :D
  • Moderatorzy
Opublikowano
e92 to pewnie 40-45k+ w najsłabszym silniku. Co tydzień ktoś tu wrzuca e92 za 35 tys. to szkoda w ogóle słów na te padaki.
Opublikowano
W następnym tygodniu jadę oglądać to autko, jest 6 km ode mnie więc w sumie nic nie ryzykuje. Nie pasuje coś w tym ogłoszeniu albo powinienem o coś spytać ? Jeśli miałby ktoś chwilę spojrzeć

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-e90-330i-manual-doinwestowane-2005-ID6BRhAQ.html

Jestem po oględzinach. Samochód daje naprawdę dobre wrażenie, środek zadbany, lakier normalne ślady użytkowania chociaż za taką cenę wydaje mi się ze powinno być lepiej niż tylko dobrze, samochód był zimny, właściciel wydawał się ze nawet nie spodziewał się ze przyjadę, auto odpaliło na strzała. Obie prawe felgi maja cały porysowany rant, prócz tego zauważyłem jedno obicie i kilka małych rys. Mówił ze maska była lakierowana bo była pełna odpryskow i tylny zderzak po szkodzie parkingowej. Nie wiedział nic o krzywo siedzącej klapie, mówił ze nie ruszał nic. Na srubach od klapy ewidentnie było widoczne ze cos było ruszane bo była zdarta farba ze srub. Do tego wykruszony delikatnie wewnętrzny tylny lewy reflektor w górnym rogu. Prawdopodobnie już tak z Niemiec przyjechał. Po jeździe próbnej żadnych złych oznak, wydaje się ze auto jest zadbane. Nie wiem co o tym myśleć, cena jest naprawdę wysoka, stan wygląda na "wsiadac i jechać" ale czy wart takiej ceny...

Właściciel dał do wglądu cała historie samochodu poprzedniego właściciela w Polsce na innym forum, nie wiem czy mogę je tutaj podać?

Takie są moje wrażenia

• Moderatorzy
Opublikowano
Kolego ten samochód ma swoje lata i rysy na lakierze i obdarte felgi - proszę cię, chcesz nowy musisz iść do salonu.
Opublikowano
Kolego nie chodzi mi akurat o te rysy bo to autko ma 14 lat i dziwne by było jakby ich nie było. chodzi mi w dużej mierze o te klape bo oprócz tego nie ma się praktycznie do niczego więcej przyczepić
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli była odkrecana to nie dramat. W tych autach jeżeli idą podluznice tylne to od razu podwija się też słupek C więc tam trzeba ew. sprawdzać spasowanie.
3A0jS9b.png