Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mnie sie smiać chce :) jakby coupe bylo jakies lepsze od innych :P poza wygladem jest tylko gorszy :) ale chyba chodzi o prestiz na dzielni :P

jesli coupe sie podoba i jest zadbany to brac nic sie nie zastanawiac czy diesel pasuje czy nie :)

Opublikowano

0okm coupe to zawsze był synonim auta sportowego, a silnik diesla do auta sportowego się nie nadaje.

Pomijam wygląd kilera a odgłos klekota, że o czarnym dymie z wydechu nie wspomne :mrgreen:

mnie sie smiać chce :) jakby coupe bylo jakies lepsze od innych
Tobie chce się śmiać a cennik BMW mówi coś zupełnie innego :norty:

330i Automatyczna R4 / 1998 190 (258): 180 200zł

430i Coupé Automatyczna R4 / 1998 185 (252): 197 800

No chyba że BMW każe płacić drożej za gorsze auto...

Opublikowano
Numarks01 przed zakupem kup raport o aucie żeby zobaczyć ile jest skręcony :twisted:, następnie sprawdź miernikiem i podłącz pod komputer, a jak wcześniejsze sprawdzenie nie wykluczy auta to zabierz auto na przegląd do jakiegoś kumatego mechanika. E90 to już skomplikowana konstrukcja i sam za wiele nie zdziałasz... Jak trafi się kumulacja to i 5 tyś zł może być za mało żeby jeździł jak powinien...

Mowa o silniku czy zawieszeniu ?

Opublikowano

Witam, ktoś zna, widział, oglądał bądź kojarzy to auto? Coś podejrzanego lub nie tak się wydaje?

Z opisu i rozmów z właścicielem wszystko brzmi bardzo ładnie i kolorowo.

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-330d-lci-245km-m-pakiet-harman-acc-webasto-el-hak-hol-ID6AI9FI.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx&fbclid=IwAR24hjs638ZjtBMJZtrE6gFsei_GPPgInvNYadDt7Jcjwi9PqXsEg94xxvU#xtor=SEC-8

Ps: Ogłoszenie się skończyło, dlatego nieaktualne :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witaj. Super kolor, świetny silnik, pełen m pakiet, super wyposażenie, jedz i kupuj bo sie sprzeda. Bardzo mało takich na rynku.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Przecież to jest normalny jak nie niski przebieg dla auta w takim wieku, ludzie trochę rzeczywistości a nie 194000 km w wieku 18 lat w passacie.
Opublikowano

324tys km w dieslu iiiii...

...nic się nie dzieje!

Czy tylko ja mam magiczny samochód?

A co do tego E90 grafitowego. Fakt faktem super wyposażenie ma i ja bym był mocno żali teresowany bo to rzadkość e90 tak wyposażone

Opublikowano

kubaj123 moje stare 320d m47 w e90 miało jak kupowałem 248 tyś km, pośmigałem do 298 tyś i odkupił go ode mnie kolega. Teraz ma 350 tyś km i nic mi poważnego nie padło, inna sprawa że po zakupie wyeliminowałem wszystkie bolączki modelu e90 z tym silnikiem, a trochę tego było niestety.

Używanego diesla to się kupuje albo z przelotem do 100 tyś km albo powyżej 200 tyś z groszem gdzie już ktoś wcześniej powymieniał turbo, dwumas i sprzęgło, dpf itd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Używanego diesla to się kupuje albo z przelotem do 100 tyś km albo powyżej 200 tyś z groszem gdzie już ktoś wcześniej powymieniał turbo, dwumas i sprzęgło, dpf itd.
Przecież to co wymieniłeś to są części które się zużywają w naturalny sposób. Czy zaliczasz do tego również hamulce, amortyzatory i resztę zawieszenia? A filtry - też wymieniasz sam czy szukasz takiego z wymienionymi? Olej i pełny bak?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To są części które trzeba wymieniać z czasem i z przebiegiem. Każdy myślący kupujący powinien się z tym liczyć po prostu. Tak samo jak musi się liczyć z tankowaniem i wymianami oleju albo klocków hamulcowych albo opon. I tyle. Nie demonizuj tego tak bardzo bo przecież wiadomo że nie ma samochodu który się nie zużywa. Sprzęgło i dwumasa się zużywa, DPF się zużywa, turbo się zużywa, olej się wypala, hamulce się zużywają, zawieszenie też, opony też. Wiadomo że najlepiej to kupić nowe z salonu albo takie gdzie wszystko wymienione na nowe ale żeby cena zakupu tego nie uwzględniała. I w tym Passacie co dawno temu zachwalałeś, i w tym E46 co teraz zachwalasz będziesz miał do wymiany części eksploatacyjne.

Już sam nie wiem czy Ty tak tylko po prostu trollujesz ten temat czy na prawdę masz taką opinię...

Opublikowano
Mój przykład. 10 lat temu kupione e46 330i z przebiegiem 78kkm z programu P.S.. Przez ten czas zrobiłem 65kkm i jedyna awaria, to wymiana akumulatora, reszta to części eksploatacyjne. W przypadku skomplikowanego e90 z dieslem i z duzym przebiegiem, od razu potrzebny jest pakiet startowy i zastanawianie się co padnie.