Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za 30tys to ja sprzedałem swoje 2.0d wiec nie sądzę aby 3.0i, a juz w ogóle e92, można było poniżej 40tys kupić. Chyba że komuś cofany licznik oraz full wypadek nie przeszkadza. Za 30tys to nawet w uk sie takiej e92 nie kupi...
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I tym sposobem od 13letniego sedana 325i, przez wypasione e92 330i, doszliśmy do porsche. :cool2:

Teraz proponuję dyskusję o polskim rynku, zahaczając na chwilę o niemiecki przejść zręcznie na amerykański, kończąc na japońskim.

• Moderatorzy
Opublikowano
Na tym chyba polega dyskusja? Piszesz tak niby wyśmiewczo, bo masz odmienne zdanie, że za 20k coś da się kupić. Daj argument a nie wymieniasz jakieś bzdury.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To ja ci pytanie przypomnę:

A jaka jest waszym zdaniem rozsądna cena za e90 325i z 2005r ?

Moja subiektywne zdanie to 30-kilka, a ty piszesz jakieś bzdety o porsche cayenne, o 3 litrach z polskiego salonu. Padło konkretne pytanie to się skup na odpowiedzi i na RZECZOWEJ dyskusji.

Kolega kupił 320i z 2006 za 20-kilka PLN rok temu i nie narzeka - to jest mój argument. Tyle ode mnie.

Opublikowano

wszystko zależy od stanu i bezwypadkowości, auto po dużym wypadku z USA np można kupić za 20% ceny auta bezwypadkowego, naprawić i mieć auto 60% ceny rynkowej i też będzie jeździć.

Ja sprzedaje e93 za troche ponad 45tys i z ciekawości oglądam jak jest cos w mojej okolicy w podobnej konfiguracji. Widziałem takie cabrio w komisie za uwaga 28tys !! właściciel nawet nie ukrywał żę auto miało wystrzelone poduszki i jest po naprawie, tylko ciekawe za ile musieli je kupić żeby naprawić +zarobić. I takie auto też będzie jeździć tylko pytanie czy checsz takim autem sie poruszać i jak sie ono zachowa w przypadku kolejnego wypadku :shock:

Ostatnio dzwonił do mnie klient i wyjeżdża z texetem: "oglądałem taką samą za 42tys, moge Panu tyle zapłącić" a ja go sie pytam to dlaczego Pan jej nie kupił jak była taka super za 42k ? :?:

gm7CfMp.jpg?1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie ta dyskusja jest o tyle śmieszna, że wyceniacie Panowie auto o którym nie wiadomo nic poza rocznikiem i silnikiem. :mrgreen: Równie dobrze może kosztować 90k jeśli ma przebieg 10 000 i jeździła nim królowa Anglii. Może też kosztować 10k jeśli połowa samochodu jest spalona. A może też kosztować 30k jeśli miał wypadek i naprawili go, ale z wyposażenia dodatkowego nie ma nawet klimatyzacji.
Opublikowano

Przy przebiegu rzędu 300.000 km to znajdzie się i pewnie poniżej 20k zł. Ale serio, ktoś kupuje takie samochody bmw?

Autentyczny przebieg 3-er w okolicach 100.000 km, to cena co najmniej dwukrotnie wyższa. Problem tylko polega na tym, że ciężko znaleźć samochód z 2005 r. z przebiegiem 100.000 km. Dlatego trzeba szukać z końcówki produkcji 2010/2011 i właśnie to podbija cenę. Rocznik.

www.kancelariaturowski.pl
Opublikowano
Kolega sprzedał w 2014 r. e91 320d z 2007 czyli 7 letnie za 22 k zł - w pelni sprawne, skory, duza navi, pierwszy wlasciciel, dlaczego taka niska cena? Prawie 400k przbiegu - nikt nie chciał kupić.
Opublikowano
Przebiegi bywają różne...u mechanika stała ostatnio e91 330d 2009r N57 spytałem z ciekawości ..egz po policji i miała 804tys i wpisy w ASO co roku z przebiegami... ocierałem oczy ze zdumienia bo auto generalnie sprawne jeżdzące, zdarzaja się i takie rodzynki..a dla Polaka zwykle 300+ to jest już dramat
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez przesady, miałem parę sztuk ex police, co prawda w uk, oprócz podsufitki (wierca dziury pod dodatkowe oswietlenie) oraz tylnej klapy( to samo, oświetlenie), auta były w nie nagannym stanie. Różnica jedna, w uk 100-120.000 mil i policja oddaje je na aukcje. Nigdy nie jeżdżą wiecej czyli średnio 3 lata.
Opublikowano
No to nie wiem, byla po policji (francuskiej) a potem może miala jeszcze kilku wlascicieli ale fakt ze przelot 800k robi wrazenie ;)
Opublikowano
No nie oszukujmy się, po policji te auta to całe wnętrze do wymiany, pałowane na zimnym itp.

Wnętrze do wymiany tak, ale pałowanie na zimnym? Przecież one nie stygną :evil:

Opublikowano

Witam, w bardzo nie dalekiej przyszłości mam zamiar kupić BMW E90. W związku z tym mam kilka pytań.

Mam możliwość zakupu od znajomego BMW E90 Sedan 318i 129 km silnik N46B20. Auto w idealnym stanie blacharsko/lakierniczym mechanicznie ponoć też igła z tego co kumpel mówi, wszystkie usterki jakie były robił na bieżąco.

W Ostatnim czasie wymieniane były:

4x amortyzator, 4x sprężyny + poduszki i odbojniki, termostat, łączniki stabilizatorów.

Rok 2005 ,178tyś przebiegu, manual 6 biegów. Z wyposażenia bez fajerwerków : Tempomat, Klimatronik dwustrefowy, 4x elektryczne szyby, podgrzewane lusterka boczne, składana tylna kanapa, tapicerka welurowa (w zasadzie to by mi nawet wystarczyło nie muszę mieć masy gadżetów, aczkolwiek nie wykluczam możliwości posiadania ich gdybym wybierał inny egzemplarz i akurat by posiadał coś więcej)

Do auta dołączane są 2 zestawy kół z oponami : Alu 18" z letnimi oponami oraz Alu 17" z nowymi zimówkami.

Łącznie kumpel chce 25 tyś.

1.Chciałbym, abyście podzielili się wrażeniami co do tego silnika, głównie zależy mi na bezawaryjności i kosztach ewentualnych napraw.

2.Co sądzicie o ofercie którą przedstawiłem powyżej.

3.Czy możecie polecić ewentualnie inny motor jak najmniej awaryjny. ( interesują mnie silniki benzynowe, Mój budżet 20-25 tyś )

4.Na co głównie zwracać uwagę przed zakupem.

Opublikowano

Tirizval przebieg mało realny chyba że kupił w salonie, książka serwisowa jest?

Silnik bardzo słaby, dynamiki zero.

Alu 18 to i opony szerokie więc jak w lato włączysz klimę i będziesz miał pasażera to będzie dramat...

1. Zależy od stanu w jakim kupisz...

2. Jeżeli nie bity i przebieg realny to cena dobra.

3. budżet 25 tyś nie pozwala na kupno niczego z R6 może w tej kwocie znajdzie się R4 150KM

4. Masz cały temat o e90 poczytaj...

Opublikowano
Tirizval przebieg mało realny chyba że kupił w salonie, książka serwisowa jest?

Silnik bardzo słaby, dynamiki zero.

Alu 18 to i opony szerokie więc jak w lato włączysz klimę i będziesz miał pasażera to będzie dramat...

1. Zależy od stanu w jakim kupisz...

2. Jeżeli nie bity i przebieg realny to cena dobra.

3. budżet 25 tyś nie pozwala na kupno niczego z R6 może w tej kwocie znajdzie się R4 150KM

4. Masz cały temat o e90 poczytaj...

On jest pierwszym właścicielem w Polsce auto 1,5 roku temu sprowadzone z Niemiec, książka serwisowa niby jest, ale teraz to z tymi książkami nie wiadomo.

1. No generalnie silnik pracuje ładnie, blacharsko tak jak pisałem nie ma żadnych oznak korozji czy wgnieceń.

2. W Polsce bity nie był, w Niemczech ciężko powiedzieć.

3. Jaka jest realna kwota, żeby kupić coś z R6? Byle nie ulepa/gruza bo już raz się nadziałem z E46. Zależy mi na aucie Sprawnym mechanicznie oraz blacharsko, a nie z silnikiem do remontu.

Opublikowano

Tirizval realna to około 30 tyś zł...

Jak raz się naciąłeś to sprawdź historie auta, wykup raport u Draya albo podjedź z właściciel do aso w celu weryfikacji przebiegu.

Bo może się różnie okazać o czym twój kolega nawet nie wie...

Opublikowano
Rozumiem. Niestety chyba nie jestem w stanie pozwolić sobie na więcej niż 25 tyś. Z drugiej strony też nie chce mułowatego auta, aktualnie mam e46 143km 318i sedan, ale niestety nie opłaca się w niego już inwestować i w najbliższym czasie muszę zaopatrzyć się w inny samochód aby dojeżdżać do pracy mój jest już na wykończeniu i nie ukrywam że demonem prędkości to on nie jest, nie chce kolejnej e46, na przyzwoite e90 chyba mnie jednak nie stać, więc chyba będę musiał odpuścić sobie BMW ;[
Opublikowano

Patrzyłem na 330XD w automacie ale jak naczytałem się o problemach to może jednak iść po grubości i jakąś mocną benzynę ? W sumie auto i tak do miasta.

Znalazłem parę co mi wpadły w oko.

Lider zestawienia.

E90 335xi 400KM no kurde podoba mi się i już ma męską moc :)

https://allegro.pl/ogloszenie/bmw-335i-2008-rok-sedan-dkg-alpina-400ps-i-580nm-7602223359

Numer dwa, E92 335i, ładne i niby prywatnie:

https://allegro.pl/ogloszenie/bmw-335i-e92-ogloszenie-prywatne-7532914803

W sumie jako ciekawostka. E90 335i za 30k, no za tą cenę to bym nawet manual przebolał:

https://allegro.pl/ogloszenie/bmw-335i-manual-harman-kardon-xenon-skora-7627907400

Jak się mają te silniki vs 3.0 TFSI w Audi ? Tam wiem, że robi się kółko kompresora+mapa=440-460KM. Jakieś typowe usterki poza nagarem ? W TFSI łańcuch rozrządu się potrafi wyciągnąć, jak w wygląda w 335i ?

Opublikowano
Przy kupowaniu 335i takich po 30-40k ja bym się bał, wystarczy że turbiny będą mieć luzy na wastegatach czy pompa paliwa /wody na wyczerpaniu i wiele innych ...wszystko tam może klęknąć przy przebiegach +200k, kumpel taką kupił i 20k utopił w niecały rok w serwisy. Lepiej sprawdź dobrze te tematy przed zakupem i zachowaj z kilkanaście tys na ewentualne naprawy jak już tak tanio chcesz kupować