Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam,

Proszę o pomoc w wyborze samochodu BMW seria 3 coupe. Interesuję się zakupem auta z linku poniżej:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-3-e92-coupe-space-grey-ID6zPsAd.html#8b5cc5e750

Bardzo proszę o Wasze opinie na temat tego egzemplarza.

Fajny opis "podłużnice i rama nienaruszone" -pytanie po co to stwierdzenie? Winny się tłumaczy?

"Istnieje możliwość kredytowania ale kredyt we własnym zakresie" :)

Więcej ciężko stwierdzić na podstawie tych kilku fotek.

Opublikowano
Dzięki wielkie za opinie. Mam jeszcze jedną prośbę do forumowiczów. Jest ktoś w stanie przeskanować ten VIN :WBAWA71030J003853 ? Zależy mi na szybkim zakupie samochodu, a nie chce wtopić znowu z jakimś niemieckim składakiem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeden z bardziej awaryjnych silników jakie bmw wypusciło...
Opublikowano
Witajcie, jestem przed zakupem E91. Co myślicie o takim egzemplarzu. Ogólnie szukam w automacie wersji kombi i mam 2 typy z różnymi silnikami B.

N53 https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-325-4x4-bardzo-zadbany-bitcoin-ID6zDnyw.html - ta widziałem już kiedyś była na tym forum w jakimś temacie, google po VIN znalazł temat i często widzę zmienia właścicieli ktoś coś wie?

N43 https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-mpakiet-skory-navi-ful-opcja-170-km-ID6ztPsK.html - tu wiadomo, pewnie handlarz ale podobno "wszystko super"

Jakieś porady, sugestie jak będę szukał dalej?

z tego co czytalem i słyszalen 325i przed liftem (motor 2.5) zużywaja nadmierne ilości oleju

Opublikowano
Witam,

Proszę o pomoc w wyborze samochodu BMW seria 3 coupe. Interesuję się zakupem auta z linku poniżej:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-3-e92-coupe-space-grey-ID6zPsAd.html#8b5cc5e750

Bardzo proszę o Wasze opinie na temat tego egzemplarza.

Cena jak za ten silnik, skrzynię, napęd i wyposażenie jest moim zdaniem zbyt wysoka. Podejrzane, że sprzedaje tak szybko. Oceniając po zdjęciach to niezbyt mi się podoba zdrapana guma na plastiku kierownicy. Co więcej, zdjęcie pod kątem, ale sprawdziłbym dobrze lakier, bo maska wydaje się, że odstaje bardziej po jednej stronie. No i ciekawe mocowanie przedniej blachy :cool2: W ogóle cholernie nie lubię takiego stylu pisania ogłoszeń, np. "pierwszy właściciel"... w polsce, "Ubezpieczenie ważne do listopada 2018r. (w tym ubezpieczenie od kradzieży, kasacji auta i NNW z AC mini)." - OK, tylko na nabywcę przechodzi OC, "podświetlanie klamek i tablicy rejestracyjnej" - no to drugie to chyba wymóg w PL? " ten egzemplarz jest kolekcjonerskim" - ??? No i jak już kolega zwrócił uwagę tekst o kredytowaniu...

Anegdotycznie dodam, że dzisiaj w Warszawie kierowca tego samochodu o mało nie przejechał mnie i żony na pasach mając na oko grubo ponad 100 w zabudowanym (doskonale zapamiętałem te naklejki z tylnego zderzaka).

Powodzenia!

Opublikowano

Witajcie,

planuję zakup e90 z lat 2009-2011. Proszę doradźcie, które wersje silnikowe warto wziąć pod uwagę, a których lepiej nie tykać? Nie mam preferencji co do benzyna/diesel - byleby było jak najmniej awaryjne.

Bardzo mi zależy aby przygoda naszej rodziny z BMW nie okazała się porażką stąd proszę o Wasze rekomendacje.

Jeśli powielam wątek z rocznikiem, wybaczcie - nie dokopałem się do niego.

pozdrawiam, Gregoryyy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witaj, zalezy czego szukasz. Ekonomia/sport. Wybor silnikowy jest bardzo duzy.
Opublikowano

Moim zdaniem jak stan zajeebisty i taki maly przebieg a lakier ori to warto troche wiecej zaplacic.

Kupisz taka za 50-60 i w rok wlozysz 15 tysi. Dobrych 335i coraz mniej. Po za tym ta cena na pewno jest do zejscia jeszcze

Opublikowano
Moim zdaniem jak stan zajeebisty i taki maly przebieg a lakier ori to warto troche wiecej zaplacic.

Kupisz taka za 50-60 i w rok wlozysz 15 tysi. Dobrych 335i coraz mniej. Po za tym ta cena na pewno jest do zejscia jeszcze

nr 1 i 2 handlarze, warto zwrócić uwagę że z faktur nic nie wyczytasz, z historia też będzie problem. Nie kupiłbym za taką kasę 335i z niepewnego źródła. Poczytaj sobie o kosztach na dzień dobry. To że wydasz 70tys nie znaczy że tez nie wpakujesz 15tys w rok o co w 335i nietrudno.

To że auto z japonii to co to za plus ? mniejszy przebieg ? tak samo kręcone jak z każdego innego kraju. Ciekawe jak wyglądają te wypisy BMW ASO z japonii i czy można coś wyczytać.

Osobiście wolałbym bezwypadkowego europejczyka, sprawdzić kompresję, kupić za 50tys i wpakować w niego 15k niż kupić gotowca w tej cenie, zrobisz sam, masz na wszystko papiery, gwarancje i święty spokój. Kupując auto za 70k sporo ryzykujesz

gm7CfMp.jpg?1
Opublikowano
Moim zdaniem są świetne, nie straszcie tymi kosztami, jakbym chciał mocno takie i to pewne auto to tą białą brał bym w ciemno. co do kosztów pamiętajcie że to e90 jedynie tarcze większe są reszta to samo co w każdym innym z tej serii. Silnik to inna bajka pompa, turbiny wtryski - tu fakt może zaboleć ale też dramatu nie ma w porównaniu do diesli a nie jest powiedziane że trzeba to robić w takim przebiegu już teraz. Jakies dokumenty w krzaczkach są ciekawe czy mają odzwierciedlenie w serwisie bmw jakby się vin podało.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano

Witam wszystkich,

Chciałbym zapytać o opinię na temat tego samochodu.

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-ID6zzIqE.html

kod silnika to N46 B20 B.

Przebieg autentyczny, auto w dobrej kondycji. Byłem, oglądałem ale... właśnie!

Silnik

Wyczytałem, że to tykająca bomba. Miałem zamiar zabrać samochód jutro do mechanika, aso, bądź/i na stację diagnostyczną.

Ale w tym wypadku nie wiem czy to ma sens.

W was cała nadzieja !

Opublikowano
A skąd wiadomo, że przebieg autentyczny? Coś właśnie podejrzanie niski. Tak w ogóle to E90 już sama w sobie jest skromna wewnątrz a gdy jeszcze klima w manualu to już totalna bieda. Osobiście bym nie kupił ale wiadomo kwestia gustu. Sam N46 B20 nie taki straszny jak go malują. Pouszczelniasz jak by co i będziesz się cieszył jak to mało pali a jaka frajda z jazdy.
Opublikowano

Pierwsza jest 2006, a włącznik świateł i cup-holdery od wersji LCI. Zdecydowanie należy się przyjrzeć bliżej.

Sprawdziłbym też przyciski od multifunkcji, czy takie wychodziły w tych rocznikach.

W drugim linku masz wersję 2007, a włącznik świateł i cup-holdery są poprawne rocznikowo.

Generalnie ja nie lubię tak przygotowanych aut do sprzedaży, 12 lat a wszędzie świeci się jak nowy, ale to tylko moja prywatna opinia.

Eibach Pro Kit, Rev Motoring Silicone Intake Hose, Kolektory Turbo Works, Performance Intake, Milv's: +1mm Modified Intake Lift Valvetronic Supports, Program BPC.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oferta fajna ale nie wpisuj do opcji wyposazenia np , nowy akumulator, noe swiece itp :)
Opublikowano

Dziękuje za wasze opinie !

Sprawdzałem historię auta w takim Duńskim czymś- co w tłumaczeniu na ang. brzmi Danish Road Safety Agency, wygląda to na rządowe cuś, więc raczej im wierzę. Wszystko się niby zgadza, zamówiłem również raport z auto DNA i też niby wszystko w porządku (o ile ten raport jest coś wart !). Sęk w tym że mam teraz gwoździa, obiecałem człowiekowi do jutra rana dać odpowiedź na temat tego czy nadal jestem zainteresowany. A ja po prostu nie jestem pewny czy to ma sens. Moje doświadczenie w autach, zakupie, serwisowaniu itp. kończy się niestety na dolaniu płynu do spryskiwaczy i wymianie wycieraczek a i po prostu mnie to za bardzo nie interesuje. Jestem już doświadczonym kierowcą, wiem jeździć w miarę z głową więc nie będzie jakoś to moje przyszłe auto cierpieć katusze, ale też nie za bardzo mam ochotę bić 5 z mechanikiem co 5 tyś. km :)

Mam takiego magika gazownika co to mówi " 1900 nie ma problemu, gaz założymy, będzie Pan zadowolony".

Coś czytałem że ten silnik się nadaje bardziej do gazu niż auta z silnikami na bezpośrednim wtrysku. Ale co ja tam biedny żuczek wiem, dziecko we mgle !.

Dodatkowo kogo się nie zapytam to mi odradza ten silnik. Może jest tu ktoś kto doradzi gdzie z tym się udać na przegląd w Lublinie jeżeli się zdecyduje na oględziny ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silnik jest spoko. Ma swoje jakies tam bolaczki, jak każdy w dzisiejszych czasach, ale do ogarnięcia za nie duże pieniądze. Do gazu jak najbardziej. Ostatni do gazu w e90. Ja mam w swojej e46 taki i chyba juz ze 100tys na lpg zrobiłem i jeździ bez problemu.
Opublikowano

lukaszlukasz980 - nie wiem po co ten pośpiech, E90-ek jest cała masa. Co więcej to auto jest na sprzedaż od stycznia, więc raczej jak mu jutro nie dasz znać, to nikt Ci go nie sprzątnie spod nosa.

Do tego ten egzemplarz wg mnie nie jest w ogóle atrakcyjny jak na tę cenę (klima manual, materiałowe fotele, zwykłe lampy... jedyne co ma "extra" to podgrzewanie foteli). Po ogłoszeniu i foto wnioskuję, że jest od handlarza - więc przebieg śmierdzi jak na 13 letnie auto - i nie był rejestrowany w PL - pytałeś czy opłacony? Co więcej, wg VIN nie ma tempomatu, a wajcha na foto jest - to możliwe? Podsumowując (bardzo subiektywnie), ja bym tego nie brał nawet za niższą cenę.