Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W tej cenie nie będzie łatwo, ta na pierwszy rzut oka nie wygląda źle przydałoby się zdjęcie pod maską. Auto wypicowane do sprzedaży, warto zweryfikować przebieg i spojrzeć na nie krytycznie pod kątem mechaniki, zużycia podwozia.
3A0jS9b.png
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam serdecznie.

Zamierzam się do kupna BMW e90.Znajomy ma akurat na sprzedaż wersje, która by mi odpowiadała. Chciałbym abyście zerkli swoimi oczami i powiedzieli czy wygląda ok czy ewentualnie jest coś nie tak.

Ja widze jeden poważny problem. W raporcie Bimmer check, który podaje niżej, jest napisane, że od 05-2013 do 08-2015 przejechał tylko 1000km!, a od 04-2015 do 09-2017 przejechał 5000km.

Znajomy mówił że były prawe drzwi i prawy przedni błotnik wymieniane w kolor bo była tam lekka kolizja

Czy on stał przez ostatnie 4 lata bo był rozwalony?

Co myślicie

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-320i-moc-150km-sedan-klimatyzacja-efektowne-alufelgi-ladne-opony-ID6z805j.html

Tutaj jest raport z Bimmer check

15.09.05 - 4333 km - prace przy tylnej kanapie

21.09.05 - 4477 km - wahacz przedni lewy i prawy

28.08.07 - 33 507 km - wizyta serwisowa bez opisu

12.11.07 - 36 888 km - wizyta serwisowa bez opisu

29.05.08 - 50 396 km - wizyta serwisowa bez opisu

29.05.08 - 50 400 km - wizyta serwisowa bez opisu

Ostatni odczyt z kluczyka - 50 400 km

Brak akcji serwisowych aktywnych dla danego pojazdu.

------------------------------------------------------------------

Lista przeglądów okresowych w Danii:

04-09-2017 197.000 AU55682

27-08-2015 192.000 YL50095

13-05-2013 191.000 YL50095

24-06-2011 142.000 YL50095

11-07-2009 82.000 YL50095

Nazwa (ETK)

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S470A KINDERSITZBEFESTIGUNG ISOFIX System Isofix

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S663A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional

S842A KALTLAND-AUSFUEHRUNG Wersja dla zimnych krajów

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S888A DAENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, duński

S896A TAGFAHRLICHTSCHALTUNG Sterowanie św. do jazdy w dzień

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S999A AUFTRAGSSTEUERUNG HEA Zarządzanie zleceniami HEA

S9AAA AUSSENHAUTSCHUTZ Zabezp. zewn. pokrycia z tworzywa szt.

Opublikowano

Wiem, faktycznie golas. Ta manualna klima troche kłuje w oczy ale dla mnie by wystarczyło w zupełności.

Dzięki za wskazówkeę o lampach. Nie wiedziałem, że to jakiś chiński zamiennik. Ciekawe dlaczego są zmienione...

Opublikowano
Spasowanie pozostawia wiele do życzenia. zwróć uwagę na palstiki tunelu środkowego.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chińskie lampy, chińskie felgi," nowe opony z 2015". Może poproś o chociaż parę zdjęć bez retuszu przez który nic nie widać, no i brak zdjęcia pod maską.

Czy on stał przez ostatnie 4 lata bo był rozwalony?

Równie dobrze mógł nim jeździć inny zapobiegliwy znajomy.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Witam mieszkam i pracuje w Holandii. Postanowiłem zmienić autko i mam na oku BMW 3 318i kombi wersja Highline. Chciałbym Was zapytać co sądzicie o tym silniku oraz czy sprawia problemy. Ktoś mówił mi ze pobiera dużo oleju ? Czy to prawda ? Czy drogi jest koszt utrzymania takiego auta w tej wersji silnikowej ? Co to za wersja Highline ? Z gory wszystkim dziekuje za pomoc
Opublikowano
Czy jest ktoś w stanie mi coś powiedzieć o tej wersji o tych czujnikach parkowania bo są jakieś dziwne takich nie widziałem jeszcze oraz dlaczego nie potrafiłem na oględzinach znaleść bluetooth usb itp...?
Opublikowano
Chińskie lampy, chińskie felgi," nowe opony z 2015". Może poproś o chociaż parę zdjęć bez retuszu przez który nic nie widać, no i brak zdjęcia pod maską.

Widziałem go na żywo i mniej wiecęj obejrzałem. Na pierwszy rzut oka wygląda ok. Musiałbym go dokładnie sprawdzić u mechanika. Możecie mi jeszcze powiedzieć po czym poznać, że to są chińskie lampy i chińskie felgi?

Jeśli chodzi o wyposażenie no to wg mnie jest adekwatne do budżetu. Dla mnie jest ok.

To jak myślicie warto się w to bawić i sprawdzać, czy nie warto?

Opublikowano (edytowane)
318d już biedniejszego silnika nie ma bardziej sie nawkurzasz niż gdzieś zajedziesz straszny mul

318i, a nie 318d -> mała korekta, choć moc ta sama 143 KM

Jeżdżę 318i tylko buda już w lci -> wiem, wiem dla znawców to szajs, bo za słaby, a dla mnie ideał. Wszyscy jeżdżą R6 i V8 i jakoś dziwnie każdy szuka pod lpg :D 143 KM jest ok. 320i w n43 ma już 170 KM. Niby koni 30 więcej ale spalania też 1-2 l więcej na 100.

Co do samochodu, to trochę umęczona ta furmanka. 200.000 ma na liczniku, a to benzyna. Czy 10-latek jest wart 40.000 zł? No nie wiem.

Edytowane przez trocky
www.kancelariaturowski.pl
Opublikowano

Przebieg mam tu pewny potwierdzony. Jak

Oglądałem samochod nie było widać żeby był bardzo zmęczony. Hmmm bardzo pobiera olej ? Potrzebuje takich info o tum silniku

Opublikowano

Czujniki parkowania wyglądają na seryjne bo są zintegrowane z iDrive'm. Faktycznie nie ma przycisku do ich uruchamiania, ale może to dlatego że są tylko tylne, które z automatu się włączają przy wrzuceniu wstecznego.

Moim zdaniem cena trochę wygórowana za raczej słabo wyposażony egzemplarz, z niezbyt mocnym silnikiem...

Opublikowano
no ja się będę jeszcze targować z nimi. Co sądzicie o tym 318i? Bierze dużo oleju ? O co chodzi z tymi wtryskami w benzynie ? Sprawiają problemy ? Czy te samochody w standardzie posiadają bluetooth ? Słuchawka jest na kierownicy ale to o niczym nie świadczy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bluetooth nie było w standardzie, jak skombinujesz VIN to będziesz wiedział dokładnie jakie jest wyposażenie.

A może zerkniecie na tą wersje?

Czy planujesz wrzucać tu po kolei każde auto od tego handlarza?

3A0jS9b.png
Opublikowano
A może zerkniecie na tą wersje?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-320-d-moc-163km-sedan-skory-alufelgi-klima-po-oplatach-ID6z6Tem.html

Tylko to diesel 2,0 163KM ale jak czytam opinie np na Autocentrum to widzę, że ma lepsze opinie niż ta benzyna 2,0.

Co o tym myślicie?

Lampy przednie od polifta.