Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko poniewaz interesuje mnie albo motor 2.0d 177km albo 3.0d 231km to powiedzcie mi jedna rzecz. wiem ze byla akcja serwisowa ASO z rozrzadem i jesli kupie takie auto ktore jest ta akcja objete ( oczywiscie samochod po gwarancji ) to po zakupie bede mogl odrazu podjechac i za darmo mi zrobia przeglad rozrzadu ew z wymiana tego czego trzeba?
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

musisz zadzwonić i podać vin bo nie wszystkie roczniki to obejmuje więc to nie takie proste, poza tym oni sami decydują co wymienić a wiadomo że niekoniecznie rwą się do wymiany całości bo to generuje koszta.

ps. ktoś pisał na forum że to już nie aktualne ale to nie potwierdzone więc pytaj u źródła

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
akcja z rozrządem została zakończona, poza tym pewnie nie obejmowałaby tego egzemplarza
Opublikowano

witam serdecznie,

Czy za kwotę 30/35k znajdę dobre bmw 3 e90, które mi posłuży kilka ładnych lat? :)

przy okazji, taki 2.0 silnik diesel; ile pali w miescie i poza?

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie, nie wiem dokladnie gdzie udzielic informacji (jezeli zly dzial, prosze moderatorow o przeniesienie). Zyje w Holandii od dlugiego czasu i jezeli ktos myslal o sprowadzeniu samochodu z Holandii to moge pomoc we wszystkim. Jak wiadomo ceny za samochody z silnikiem diesla w Holandii sa o duzo nizsze niz w PL (nawet o 8tys i oczywiscie samochody sa mniej zajechane, przebiegi 100% - NAP, mozliwosc wykupienia gwarancji 3/6 msc ). Jezeli ktos chcialby sprowadzic samochod z Holandii to sluze pomoca i czekam na wiadomosci prywatne... Ja sam rok temu sprowadzilem moja BMW z Holandii i cena byla nizsza o prawie 10tys zl... Sprowadzenie takiego samochodu to wcale nie jest drogi interes. Ja placilem: RDW +/-70€, 150 zl za wszystkie tlumaczenia, 500zl recykling (juz sie go nie placi wiec pieniazki zostaja w kieszeni), akcyza (ja placilem cos kolo 800zl) i pierwszy przeglad, jakos 150 zl. Teraz mozna sie spokojnie zamknac w kwocie 1400zl = wszystko zwiazane ze sprowadzeniem samochodu do 2.0L (nie liczac rejestracji). Nikogo absolutnie nie namawiam, ale jezeli ktos chcialby sie dowiedziec czegos wiecej to prosze o info prive.

Pozdrawiam i zycze innym milosnikom BMW milego dnia

Opublikowano
Panowie powiedzcie mi ile tak realnie przy naprawde normalnej spokojnej jezdzie moze spalic silnik 2.0d 177km automat w Warszawie?:) bo manual widze ze przy spokojnej jezdzie ludziom pali do 7 litro to automat z 9?
Opublikowano
musisz zadzwonić i podać vin bo nie wszystkie roczniki to obejmuje więc to nie takie proste, poza tym oni sami decydują co wymienić a wiadomo że niekoniecznie rwą się do wymiany całości bo to generuje koszta.

ps. ktoś pisał na forum że to już nie aktualne ale to nie potwierdzone więc pytaj u źródła

no to lipa czlyi jak znajde sztuke taka w ktorej po sprawdzeniu vinu okaze sie ze bierze udzial w akcji ale juz akcja sie skonczyla to musze sam bulic za wymiane rozrzadu prewencyjnie? jak tak to lipa, powinno to trwac tak dlugo jak sa chetni do sprawdzenia.

Opublikowano
jak kolega wyżej potwierdził tej akcji już nie ma w ogóle, czyli jak kupisz N47 177Km to albo jak jest cicho nie ruszasz licząc że nic się nie stanie albo prewencyjnie zmieniasz ale koszta pewnie już znasz, z reguły słychać jak pracuje łańcuch no ale opinie na forum są takie że może przytrafić się niespodzianka :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest odpowiedni dział dla aut z ogłoszeń. Zadzwon załatw VIN I wtedy dodaj do odpowiedniego działu a dowiesz sie o aucie prawie wszystkiego.

🙃🙃

Opublikowano
Witam ciekawi mnie czy ten M-pak jest oryginalny nie ma też zdjęć środka niestety nie mam nr VIN http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-ID6yidBf.html

Mam vin WBAVA510X0VA62555 sprawdzałem na różnych portalach i powinien tam być silnik 318 129km. Pani zarzeka się że w dowodzie jest wbite 320 ale moc kw jaka jest wbita w dowód to 95 czyli 129km pomyłka w WK ??

Opublikowano

318, pomyłka w dowodzie.

Fajnie wyposazona w przystepnej cenie, biorac pod uwage wyposazenie i deklarowany przebieg.

Jedynie m-pakietu zewn. w vinie nie widzę. Sprawdziłbym dobrze historie wypadkowa i przebieg przed kupnem.

Vehicle information

VIN long WBAVA510X0VA62555

Type code VA51

Type 318I UL (EUR)

Dev. series E90 ()

Line 3

Body type LIM

Steering LL

Door count 4

Engine N46

Cubical capacity 2.00

Power 95

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour TITANSILBER METALLIC (354)

Upholstery LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Prod. date 2006-03-20

Order options

No. Description

1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

2BF LT/ALY WHEELS DOUBLE SPOKE 154

226 SPORTS SUSPENSION SETTINGS

240 LEATHER STEERING WHEEL

249 MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

321 EXTERIOR PARTS IN BODY COLOR

4AE ARMREST FRONT RETRACTABLE

428 WARNING TRIANGLE

431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D

441 SMOKERS PACKAGE

465 THROUGH-LOAD SYSTEM

494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER

502 HEADLIGHT WASHER SYSTEM

507 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

520 FOGLIGHTS

521 RAIN SENSOR

522 XENON LIGHT

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

540 CRUISE CONTROL

663 RADIO BMW PROFESSIONAL

7RP ADVANTAGE PACKAGE

7RS COMFORT PACKAGE

761 INDIVIDUAL SUN PROTECTION GLAZING

8SP COP CONTROL

801 GERMANY VERSION

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

879 GERMAN / ON-BOARD DOCUMENTATION

Series options

No. Description

4AG INTERIOR STRIP TITAN. DULL

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

851 LANGUAGE VERSION GERMAN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie powiedzcie mi ile tak realnie przy naprawde normalnej spokojnej jezdzie moze spalic silnik 2.0d 177km automat w Warszawie?:) bo manual widze ze przy spokojnej jezdzie ludziom pali do 7 litro to automat z 9?
Mam taki manual w sedanie. Na oponach 205 (wszystkie cztery) to miałem zawsze średnie 5,4 po mieście. Na oponach 225 + 255 pokazuje mi aktualnie komputer 5,7. Jazda po Warszawie plus raz na dwa tygodnie wyjazd 100 km za Warszawę (pomijam dalsze wyjazdy).
Opublikowano

Dodaj, że Twoja jazda po mieście wyglądała tak, że wpadasz na obwodnice i toczysz sie 100km/h....

Nie wiem po co pisać takie bzdury, że spalanie po mieście to 5,4l. Napisz ile Ci pali jak jezdzisz na krótkich dystansach max 10km i stoisz w korkach, albo przynajmniej w normalnym ruchu miejskim?

Ja mam ciut starczy silnik 320d 163km i w miescie pali 8-9l w manualu we Wrocławiu, z tego co wiem to automat będzie +1. W trasie natomiast spalanie jakie zarejestrowałem na trasie do Włoch przy predkosciach do 130km/h to 5,7. Przypuszczam, że nowszy silnik na pewno nie spali dużo mniej (max 1l mniej). No chyba, że masz źle skalibrowany komputer od spalania (co się czasami zdarza), to zwracam honor.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodaj, że Twoja jazda po mieście wyglądała tak, że wpadasz na obwodnice i toczysz sie 100km/h....

Nie wiem po co pisać takie bzdury, że spalanie po mieście to 5,4l. Napisz ile Ci pali jak jezdzisz na krótkich dystansach max 10km i stoisz w korkach, albo przynajmniej w normalnym ruchu miejskim?

Ja mam ciut starczy silnik 320d 163km i w miescie pali 8-9l w manualu we Wrocławiu, z tego co wiem to automat będzie +1. W trasie natomiast spalanie jakie zarejestrowałem na trasie do Włoch przy predkosciach do 130km/h to 5,7. Przypuszczam, że nowszy silnik na pewno nie spali dużo mniej (max 1l mniej). No chyba, że masz źle skalibrowany komputer od spalania (co się czasami zdarza), to zwracam honor.

Dobrze, że trafiło na takiego eksperta to zauważył błąd. Tam u mnie powinno być odpowiednio 6.4 i 6.7.

PS. Następnym razem nie emocjonuj się tak.

Opublikowano (edytowane)

To mój pierwszy post na forum, więc cześć wszystkim!

Zamierzam zakupić, E91. Zainteresowała mnie ta oferta.

http://allegro.pl/show_item.php?item=6210516788#e401177a70

Niestety nie ma podanego vinu. ale akurat może ktoś miał już styczność z tym samochodem. (rzuca sie w oczy opis 2l na zdjeciach 318i)

Edit: Udało mi sie dostać vin WBAUS31020A527265

Pozdrawiam.

Edytowane przez haraf