Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tutaj, żadnego M pakietu nie ma. Gość miał w serii pewno sportową kierownicę do której dokupił blendę mpakietową a co do gałki to część wymienna tak jak każda inna więc raczej nic dziwnego nie ma. Ręczny jest seryjny, nie z mpakietu.

upierał bym się jednak że ręczny , kierownica i gałka jest m-pakiet, pytanie tylko czy czarny sufit może występować w niepełnym wew. m-pakiecie

Opublikowano

Nie wiem czy jest taki dział uwaga miny czy coś w tym stylu jeśli jest przenieście. Chodzi o to auto http://olx.pl/oferta/bmw-seria-3-klimatronicalu-17bezwypadekserwis-CID5-IDfpEyp.html#f851502449 nr VIN WBAVA71090VA37044 auto jest po gradobiciu.

Miałem informacje że te auto jest po gradzie z pewnych żródeł ale w rozmowie telefonicznej nie mówiłem mu tego od razu tylko spytałem co było robione on że tylni zderzak i delikatnie klapa na to ja a czy czasami nie było po gradzie bo mam takie info a on choćby było to co z tego spytałem jak było naprawione szpachla czy w inny sposób w tym momencie sprzedawca mi podziękował i rozłączył się :)

Opublikowano

rzeczywiście ręczny jest też mpakietowy jak się przyjrzałem. Sprawdziłem w katalogu E90 na rok 2011 i nie wygląda na to aby można było wziąć antracytową podsufitkę bez pełnego m pakietu. Występowała ona tylko w pełnym M Sport Package.

W serii F można wziąć podsufitkę antracytową bez M-Pakietu ale nazywa się to wtedy podsutfitka indyvidual. Czy w serii E takie coś było to nie wiem, raczej nie.

Co do silnika 20d 163km ja osobiście polecę karzedemu. Fajna mało awaryjna jednostka i całkiem to też przyśpiesza.

Opublikowano (edytowane)

Witam, jestem nowy na forum, planuje zakup e90 znalazłem 2 oferty z mojej okolicy może jakaś rada co polecacie ? :P auta w podobnych pieniądzach różnica wieku przebiegu, kwestia wyposażenia z tego co widzę sedan nie ma dpf-a sugerując się wydechem, do tej pory jeździłem audi więc nie ogarniam wyposażeń itp jakaś dobra rada ?

ktoś coś podpowie

http://allegro.pl/bmw-320d-163km-6biegow-skora-navi-sportowe-fotele-i6147402272.html

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-2-0d-navi-skora-bananowa-maly-przebieg-ID6ylXvz.html

Z góry dzięki i pozdrawiam :)

Edytowane przez sloujol
Opublikowano (edytowane)
Marina a co myslisz o silniku 163km?

mogę być nie obiektywny bo sam taki posiadam, wg. mnie 177 Km chodzi nieco ciszej, spala nieco mniej i jedzie nieco lepiej, za to ma droższe wtryski i ten nieszczęsny łańcuch , ogólnie jak auto wypadnie dobrze to nie warto roztrząsać różnic bo na ten temat są całe wielostronne dyskusje.

ps. jak kolega kubaj123 rozszyfrował egzemplarz co najmniej do gruntownego sprawdzenia dodając do tego komis może być różnie :)

Edytowane przez Marina_Club
Opublikowano
Witam Panowie. Powiedzcie mi czy za kwotę ok 30tyś zl uda mi sie znależć zadbana e91 roczniki 2006-2008 z silnikiem 2.0 163km Diesel w manualu najlepiej? Bo tak sie zastanawiałem nad e39 z górnej półki cenowej ale chyba wolałbym młodsze auto. No chyba że proponujecie coś innego z BMW za taką kwotę? Pozdrawiam:)
Opublikowano
Znalezc znajdziesz tylko musisz uzbroić sie w cierpliwość i szukać, jezdzic i oglądać, czujnik plus komputer i troche siedzi a znajdziesz bankowo. Bardziej rocznik 05-06 w podstawowszej wersji wyposażenia ale tez nie biedoopcje. I nie możesz sie napalać na pierwsze po ktore pojedziesz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam Panowie. Powiedzcie mi czy za kwotę ok 30tyś zl uda mi sie znależć zadbana e91 roczniki 2006-2008 z silnikiem 2.0 163km Diesel w manualu najlepiej? Bo tak sie zastanawiałem nad e39 z górnej półki cenowej ale chyba wolałbym młodsze auto. No chyba że proponujecie coś innego z BMW za taką kwotę? Pozdrawiam:)

Uda się, ale w podstawowym wyposażeniu, z początku produkcji (2005-2006) i przebiegu tak pod 200 tys. km.

Opublikowano
Na zdjęciach wyglada całkiem przyzwoicie. Przebieg realny moze byc. Trzeba jechac sprawdzić pytać wziac na stacje diagnostyczna i pod komputer
Opublikowano
powiem tak w rodzinie mam automat fajnie sie jezdzi 150km wystarcza ale jak sie przejechalem rav4 diesel 136km mam wrazenie ze to auto az rwie sie w porownaniu do obecnego automatu ktory jest ospaly. jak sie sprawuja automaty w e91? sa to 5 biegowe automaty tak? Sa szybkie i mozna szybko wystartowac nim? bo obecny automat do poki jak nie osiagnie 3tys to muli:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W E90 są bardzo nowoczesne 6 biegowe automaty firmy ZF. Są o niebo lepsze niż 5 biegowe z E39 i E46. Lock Up mają na każdym biegu więc nie mulą poprzez sprzęgło hydrokinetyczne non stop. Niestety E90 z automatyczną skrzynią są bardzo drogie i poszukiwane.
Opublikowano
tzn wiesz ja nie szukam na sile automatu tylko manuala ale jak sie trafi automat to wezme. ciesze sie ze az 6 biegowy automat jest i dziala tak szybko...zawsze jezdzilem benzynowymi autami i jak teraz mam rav4 w dieslu to nigdy wiecej benzyny.charakterystyka momentu obrotowego od samego dolu jak ciagnie to jest super uczucie.jesli rajcuje sie 136km w dieslu obecnie to co dopiero bmw 163km i moze drobny chip na 180 bo lubie rowne liczby:)
Opublikowano
przepaści jakiej się spodziewasz raczej nie będzie, jak dojdą koła 17-18 plus to że BMW ma tył napęd wiec odczuwalność przyspieszenia jest nieco inna to możesz szybko zapragnąć wyrównania liczby koni w BMW :)

mysle ze bedzie bo ravka ma 10.6 do setki a manual bmw ma 8.6 to jest kolosalna wartosC:P..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2.0d 163 KM były w E9X dwa silniki (M47 starszy i N47 nowszy) do tego N47 miał parę wersji.
3A0jS9b.png
Opublikowano
2.0d 163 KM były w E9X dwa silniki (M47 starszy i N47 nowszy) do tego N47 miał parę wersji.

super :( a ten starszy m47 do ktorego roku byl produkowany? ja nie wiem po co robic multum wersji 1 silnika na przelomie 2-3 lat.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to dobrze , teraz tylko ustalić czy coś było rozbite i można brać , czyli mówisz że może być niekompletny m-pakiet fabrycznie ... nie spodziewałem się

Boje sie ze bedzie malawe,mialem juz kiedys e91,w X3 jest sporo miejsca bardziej pasowalo by 530d :D.Mam vin iwszystko by sie zgadzalo,nawt przebieg haha

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

super :( a ten starszy m47 do ktorego roku byl produkowany? ja nie wiem po co robic multum wersji 1 silnika na przelomie 2-3 lat.

:mad2: :mad2: :mad2: :search: :search: :search: :search: http://lmgtfy.com/?q=m47+silnik+e90