Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

IStotnym minusem jest silnik - 320d w E93 nie jedzie.

Nie no panowie bez przesady 184KM i 380Nm na auto 1600kg to nie jest tak zle. Jak ktos kupuje swoje pierwsze BMW - o ile wszesnie nie jezdzil 250konnym autem - to bedzie zadowolony.

E93 320d waży 1740. Z uwagi na masę E93 ty tylko 335i/330d, takiej bym szukał.

Słabsze wersje mają nawet krótsze przełożenie dyferencjału, żeby maks wykorzystać potencjał słabszego silnika.

• Moderatorzy
Opublikowano
Dodam do tego że spalanie w e93 320d potrafi być wyższe niż w e93 330d
Opublikowano

IStotnym minusem jest silnik - 320d w E93 nie jedzie.

NIe jedzie?? Dla mnie to będzie "rakieta". A tak na serio to moja jazda jest typowa dla emeryta w kapeluszu - kulam się delikatnie po drogach :-). Zobacz na moją Z3 - mam w niej silnik 1.8 (najsłabszy jaki montowali) i jestem z niej przez tyle lat mega zadowolony. Służy mi do spokojnych letnich przejażdżek. W ogóle widzę, że jestem Twoim przeciwieństwem - dbam oczywiście o auto, ale nigdy nie byłem zwolennikiem modów. Za moje oryginalne pomarańczowe kierunki w Z3 byłem wręcz przez kolegów z działu Zetek "szykanowany" :-)) Czytałem natomiast Wlodi o Twoim autku i wydaje się być super. Jeżeli myślisz o jego sprzedaży to prześlij mi info na PW ile sobie je cenisz.

Opublikowano
ok to jak kupisz Stormtroopera to mi wyslij ile chcesz za swoja Z3 do spojonych letnich przejazdzek.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Witam!

Planuję kupić bmw e93 czyli cabrio . Na co zwrócić uwagę przy kupnie ? Silnik 330d 2007 rok z Navi. Gosciu chce za nią około 60 tyś... Opłaca się ?

Dziękuje za odpowidzi ;)

Opublikowano

jezeli chcesz jezdzic cabrio a nie miec samochod codzienny ktory przy okazji sluzy za cabrio to nie kupuj dizla tylko benzyne 330i mini.

Edit : No nie glupoty opowiadam jezeli chcesz miec cabrio tu kup Z4, chrzan E93 a jezeli chcesz miec samochod na codzien a przy okazji cabrio na zloty (nie lubie was za ten drugi lipca :mrgreen: ) to wez E93 z 3 litrowym dizlem i najlepiej 335D.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie robili e93 w 335d.

Pytanie czy sie oplaca e93 330d za 60k?

To zalezy. Stan, przebieg, felgi, wyposazenie, mpak, ilosc wlascicieli, czy bity, czy sprowadzony, jak serwisowany. Jak mechanik obejrzy i nie ma sie do czego przyczepic to brac.

Opublikowano

Witam byłem oglądać te auto http://olx.pl/oferta/bmw-seria-3-klimatronicszyberdachksenonserwis-CID5-IDeXg7W.html#06c1312b85

Ogólnie strona pasażera była robiona ale delikatne obtarcie bo słupek i progi nie ruszane na zielono miałem miernik na magnes i drzwi przód i tył prawe na pomarańczowo i delikatnie w nadkolu tylnym u dołu dużo szpachli bo magnes się nie trzymał reszta auta druga strona tył klapa progi słupki maska drzwi dach na zielono. Myślę że to nie było wielkie zdarzenie tylko obcierka skoro progi i słupek ok reszta auta wzorowo.

I jeszcze jedno pytanie gdy przygazuję to drążek zmiany biegów się rusza to normalne ?? Podaję numer VIN WBAVA71000KR37670 Typ silnika N46B20B

Opublikowano

Sadze ze warto sie zainteresowac tym egzemplarzem . E92 330i Full performace lacznie z fotlami i kierownica i carbonem zewnatrz wewnatrz oraz mechanika. ultra zadbana z tego co widze.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-unikat-bmw-performance-330i-e92-ID6y5RmL.html

Nie znam sprzedawcy nie wiem kto to jest ale auto mi sie podoba. Nie kupil bym go bo to manual ale poza tym to bajka. Polski salon, bezwypadek, przebieg sprawdzony ponizej 80000 km, wszystko na pieczatkach ktorych autentycznosc mozna sprawdzic od reki. Nawet na tym forum.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Jeden minus jak dla mnie to, że nie automat. Ale rzeczywiście wygląda na godny zainteresowania.
  • Moderatorzy
Opublikowano

M3 za 110k to musi byc ulep albo mega okazja w manualu. :norty:

Można znaleźć ale trzeba MEGA uważać.

Opublikowano

Od 1 maja akcyza spada do 4.6% :D można już szukać za odrą :P

ostatnio była czerwon m3 za 109 ładna

tutaj biała na szybko.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-m3-bmw-m3-e92-coupe-2008-ID6yjYf3.html

Oczywiście trzeba dokładnie sprawdzić takie auto.

ps: oczywiście za tą cenę to bardziej 2007 niż młodsze auta.

Opublikowano
z tego co patrzylem miesiac temu na mobile, to wszystko ponizej 30K euros bylo po wypadkowe ale sadze ze da sie znalesc ze 27/28K cos wiarygodnego (+ akcyza oczywiscie)

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

@siodema - skąd masz takie info z obniżką akcyzy?

to nie jest na razie projekt tylko?

Opublikowano

Witam,

rozglądam się za BMW E90 z przebiegiem ok. 125tkm-150tkm, z silnikiem benzynowym (czyli 318i lub 320i) z rocznika 2005-2006, jednak mam ogromne wątpliwości co do tego silnika N46. Na różnych zagranicznych forach ludzie piszą, że to jeden z najgorszych silników w historii BMW. Czy faktycznie ten silnik jest aż tak zły? Jak wygląda eksploatacja gdy na liczniku będzie np. 300 tkm? Czy któryś z kolegów ma takie doświadczenia?

Gdzieś też wyczytałem, że silniki po 2007 roku z bezpośrednim wtryskiem również do bezawaryjnych nie należą...

Opublikowano

Wszystko zalezy co nazywasz awaryjnoscia. Jezeli poszukujesz auta ktore dojedzie 300 tys bez awarii w BMW to takiego nie ma, silniki sa dobre z punktu widzenia osiagow ale jak reszta pojazdu sa raczej delikatne, usterkochlonne i drogie w poprawnym utrzymaniu.

najmniej awaryjna benzyna to 330i N52n (po lifcie)

najmniej awaryjny diesel to ten z 330D.

jezeli glownym kryterium wyboru sa koszty utrzymaniu i niezawodnosc to raczej lepiej pojsc w Dacia albo starszego Lexusa (na dwoch krancach oczywiscie). Duzo ludzi jak poczytasz to forum pakuje sie w BMW a potem maja problemy z kasa na utrzymùanie bez schodzenia w czesci ktorej Dacia by nie chciala nota bene :)

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Mam jedno spostrzeżenie... Coraz więcej użytkowników BMW pisząc o codzienności życia z autem z Bawari poniekąd odradza zakup BMW osobom które nigdy nie miały BMW...

Sam zakupiłem obecna sztukę pod wpływem eufori :D po przeczytaniu kilku wpisów z choćby tego tematu niekoniecznie dzisiaj bym miał swoje E90 :P

Czy nasze auta są aż tak złe, a my jesteśmy w nie zapatrzeni?

Wiadomo, istnieją Toyoty Yaris i Priusy. I kilka innych tego typu produkcji.

Natomiast jak ktoś się decyduje na zakup BMW powinien być świadom kosztów utrzymania.

To marka premium a nie segment B

Jestem ciekawy czy za 4-5 lat właściciele E9x będą tak dbać o auta jak zacna część forumowiczów obecnie to robi.