Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
http://allegro.pl/bmw-m-e90-e92-335i-xdrive-4x4-lakier-oryginalny-i5933298822.html Tu też ładna sztuka ale chyba też coś za tania i brak vinu..

Zderzak przedni dziwnie spasowany, niech da zdjęcie od frontu. Zawieszenie przednie też przesadnie obniżone IMHO, ciekawe co tam siedzi. VINu wielu ludzi nie podaje, trzeba wydzwonić.

3A0jS9b.png
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Łańcuch lepiej wymienić po zakupie czy dopiero jak go słychać? Gdzie on się znajduje z przodu silnika czy z tyłu? Ile kosztuje ewentualna kompletna wymiana łańcucha rozrządu?
Opublikowano
Dopiero jak go słychać. IMO nie warto ładować się w koszty tylko po to żeby wymienić, to nie passat tdi na pasku rozrządu. Mi właśnie pęka 200tys. km i rozrząd wciąż fabryczny. Wymień części eksploatacyjne, których nie jesteś pewien. Łańcuch zostaw na później.
Opublikowano

Witam wszystkich.

Z Nowym Rokiem nowe postanowienia.

BMW E90, interesuje mnie silnik 320d, ponieważ z tego co wyczytałem to nie ma sensu ogladać 330d, jeśli w portfelu 30k +/- 5k...

Interesuje mnie dobry egzemplarz, dobry w sensie: realny przebieg (w miarę), manual, skóra, realne wyposażenie.

Jednym słowem nie chcę się naciąć.

Obecnie faza zbierania kasy (finalny budżet planuję na lipiec)

Serdecznie proszę o informacje jakie realne przebiegi są w autach 2005-2006, czy są jakieś miejsca w PL skąd lepiej nie szukać... wiadomo, że lepiej kupić od osoby prywatnej, ale czy może są też jakieś komisy gdzie ew można znaleźć dobre egzemplarze?

Jestem zwykłym użytkownikiem, srednio ok 15k km rocznie, ale raczej nie lubię jak ktoś mnie wyprzedza :D a na naszych drogach 163KM to jest moc wystarczająca żeby nie musieć się wstydzić, przynajmniej wg mnie.

Proszę więc o pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Błażej, zdobądź VIN to porozmawiamy. :) Na pierwszy rzut oka to grill nieoryginalny (tj. nie od tego modelu) a spasowanie maski woła o pomstę do nieba. Wygląda też na "homemade" MPakiet.

Przebieg oczywiście zapomnij, że jest bliski prawdy.

Opublikowano

Dzięki za odp ;)

no bez tego nie zwróciłbym uwagi na maskę i grill :P

To tak realnie trzeba liczyć ok 300k km na te roczniki?

kurcze nie chcę człowiekowi robić nadziei, pytając o VIN, skoro budżet i tak w lipcu dopiero bd miał :P

Opublikowano

Zderzak fakt jest jakiś mpakietowy(może i homemade). Jeśli chodzi o spasowanie maski to Cię zaskoczę, ale raz na jakiś czas trzeba ją regulować na tych gumkach bo się przestawia jej pozycja w pionie i dlatego wygląda jak wygląda. Co do przebiegu jest możliwość, że ma taki - u mnie właśnie pęka 200tys, a to dlatego, że jeżdzę max 10-15tys. km. w ciągu roku(ale tutaj trzebaby było patrzeć pod kontem indywidualnym).

~up

Jeśli kolega będzie miał budżet dopiero w lipcu to nie zaprzątaj sobie teraz autami głowy. W lipcu będą inne oferty i wtedy można się rozglądać :)

Opublikowano
Wiem wiem, po prostu chcę wiedzieć na co zwrócić uwagę, jakie realne przebiegi będą i jakie konkretne ceny, to znaczy od kiedy zaczyna się tzw "okazja" ?? :P
Opublikowano
a co tu powiedzieć... zaczyna się od idiotycznego nagłówku fuul opcja a tu nawet uchwytów na kubki brakuje ..lista braków jest połowę dłuższa jak lista wyposażenia, auto w okresie gdzie w De jest obowiązek jazdy na zimówkach stoi na letnich oponach czyli chwilę u nas już być może odstało, bez wyjazdu nie wiele wydedukujesz pamiętaj że zawodowy handlarz będzie robił tak długo zdjęcia w tak różnych miejscach aż wyjdzie ładnie nie uwydatniając wad. samochód na zewnątrz ,wewnątrz , pod maską wyplakowany więc wiele się nie dowiemy poza tym że sprzedawca jest bajkopisarzem :)
Opublikowano

Dziwnie pomarszczona skóra na fotelu kierowcy... :shock: Co do przebiegu w PL to jak wróżenie z fusów każdy przebieg może być realny. Jeden właściciel mógł jeździć 30tyś rocznie drugi 3 tyś mógł też być uszkodzony i stać przez 3 lata, mógł też być profesjonalnie (100zł) skręcony, może być orginalny itd... (nie chce mi się wymieniać dalej ) uważam że takie pytania są zbędne chyba że jest podany VIN i dzięki niemu można coś sprawdzić chociaż też nie zawsze, a szacowanie przebiegu np. po zużyciu danych elementów jest dla mnie osobiście śmieszne :duh:

Opublikowano
Cześć

Proszę o opinie o aucie z linku niżej. Dodam że widziałem auto i po środku widać zużycie ale to już 10lat.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-3-0-xi-4x4-258km-manual-xenon-navi-skora-bluetooth-tempomat-alu18-ID6yf7vd.html#a7d30a3dd7

Numer vin to: wbavd31080ac83204

Auto z zewnątrz wyglada świetnie. Silnik co może dziwić wygląda jak nowy. Oraz słynny Radom.

Będę wdzięczny za każdą opinie/podpowiedź.

Pozdrawiam

Przepraszam Janek1989 ale ogłoszenie już jest nieaktualne ;)

Opublikowano
Dareth, szukasz kombi czy może być sedan. W piątek oglądałem e90 w sedanie 2.0 benzyna 2009r. Przeleciałem go czujnikiem lakieru i wyszło, że żaden element nie był malowany oprócz klapy bagażnika i to też tylko od góry. Jak będziesz zainteresowany to poszukam Ci tego ogłoszenia.