Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według mnie trudno będzie pogodzić duży silnik z jeżdżeniem 5 km w jedną stronę, zwłaszcza nowoczesne duże diesle nie lubią takiej eksploatacji. Do tego bateria w bagażniku a la BMW i okaże się że co tydzień w zimę musisz ładować akumulator w samochodzie, bo się nie doładowuje. O wiele lepsza byłaby benzyna...
3A0jS9b.png
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Przeciez ten silnik nie jest awaryjny. Moze mu sie pomylilo z 320si ktorzy rzeczywiscie jest
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano

Zaraz postaram sie dowiedzieć jaki jest dokładnie, ale wydaje mi sie ze znajomy był u kumpla jeszcze innego na warsztacie, który specjalizuje sie w BMW i to on mu tak powiedział

Szkoda mi cholernie tego autka by było, bo od paru msc szukam juz takiego :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koniecznie zweryfikuj przebieg. Książka wygląda na namalowaną.
3A0jS9b.png
Opublikowano (edytowane)

Samochód na pewno bity nie był, sprawdzany po vinie na niemieckich stronach

Przebieg jak i cała reszta na pewno zostanie dokładnie sprawdzona, ale to dopiero kolejny punkt.

Najpierw trzeba wyjaśnić ten motor

@@

Silnik 1995 4 cylindry

VIN: WBAPF51090A420890

Edytowane przez koziolek10
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobrym zwyczajem tego forum kiedy prosisz o obejrzenie ogłoszenia innych jest podanie od razu VIN, wtedy po pierwsze nie musimy go szukać po zdjęciach a po drugie jeżeli ktoś jeszcze będzie to auto kiedyś wpisywał po vinie to znajdzie tę stronę.
3A0jS9b.png
Opublikowano

wcześniej jeździłem benzyną obecnie mam diesla, a mój brat ma obecnie e46 w benzynie. szybkość nagrzewania zdecydowanie lepsza w benzynce, zdecydowanie lepiej się sprawdza na krótkich odcinkach. Jeżeli chodzi o spalanie to moim zdaniem na odcinku 2km nie będzie sie ono wiele różnić czy to bedzie Pb czy ON. Jeżeli nie robisz często tras to spalnie 1l -2l więcej na 100km też nie zrobi za dużej różnicy. Na tak krótkich odcinkach jak piszesz to zaraz wystąpią problemy z DPF'em. Diesel się oplaca jak jeżdzi się duże odcinki. Ja się właśnie zdecydowałem na taki motor bo robię rocznie ok 25-30 tys. nie jest to dużo ale jak już jadę to z reguły minimum 150km.

ja bym polecił Ci szukac 320i/325i z wyszczególnieniem tego pierwszego. ew. można też się rozejrzeć za e46 na mega wypasie w okolicach 2003-2004 roku z R6 pod maska.

Opublikowano

wcześniej jeździłem benzyną obecnie mam diesla, a mój brat ma obecnie e46 w benzynie. szybkość nagrzewania zdecydowanie lepsza w benzynce, zdecydowanie lepiej się sprawdza na krótkich odcinkach. Jeżeli chodzi o spalanie to moim zdaniem na odcinku 2km nie będzie sie ono wiele różnić czy to bedzie Pb czy ON. Jeżeli nie robisz często tras to spalnie 1l -2l więcej na 100km też nie zrobi za dużej różnicy. Na tak krótkich odcinkach jak piszesz to zaraz wystąpią problemy z DPF'em. Diesel się oplaca jak jeżdzi się duże odcinki. Ja się właśnie zdecydowałem na taki motor bo robię rocznie ok 25-30 tys. nie jest to dużo ale jak już jadę to z reguły minimum 150km.

ja bym polecił Ci szukac 320i/325i z wyszczególnieniem tego pierwszego. ew. można też się rozejrzeć za e46 na mega wypasie w okolicach 2003-2004 roku z R6 pod maska.

Opublikowano (edytowane)

Do koziołek:

tak z ciekawości przyglądałem się książce serwisowej i być może przesadzam ale wygląda mi na fałszywą. "trójki" między drugim a trzecim wpisem są z tej samej dłoni, pisane identycznym ruchem dłoni, mimo że podpis "serwisanta" inny. Dostrzegam także podobieństwa w innych miejscach. Jak dla mnie ściema z tą książką, to tylko takie moje małe odniesienie się do tej oferty. Być może się mylę, chociaż intuicja mi mówi że coś tu nie gra. Szczelina między zderzakiem a maską zbyt duża.

Edytowane przez slabykoxu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przede wszystkim to książka jest wypisana nieprawidłowo. :norty:
3A0jS9b.png
Opublikowano

Wlasnie chwile wczesniej przeczytałem ten temat, dodatkowo te wasze opinie dot. przebiegu

Śmierdzi mi tu przekrętem, a szkoda, bo nic podobnego znaleźć nie mogę

Zapytam jeszcze przy okazji.

Manual/automat, benzyna/diesel w modelu i cenie w której szukam i w skrócie dlaczego?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przejrzyj ten dział forum najpierw, jest to kopalnia informacji.
3A0jS9b.png
Opublikowano
kolorystycznie faktycznie super, ale start -stop, uszczelki drzwi, kierownica i gałka wskazują na okolice + 300 , książka też macie rację zaczarowana, do tego warto zwrócić uwagę na fakt że często przy cofaniu licznika kasuje się przebieg dzienny oraz średnia spalania i inne dane z komputera stąd nieraz na zdjęciach średnia spalania diesla wykazuje np. 19l/100 km i więcej ....
Opublikowano

@aaben wlasnie z tego powodu prosiłem o krótkie streszczenie

Ok, dzięki panowie

Z samochodu rezygnuje. Mam nadzieje, ze znajdę cos podobnego wizualnie i lepszego technicznie w tej cenie ;)

Pozdr wariaty

Opublikowano
do tego warto zwrócić uwagę na fakt że często przy cofaniu licznika kasuje się przebieg dzienny oraz średnia spalania i inne dane z komputera stąd nieraz na zdjęciach średnia spalania diesla wykazuje np. 19l/100 km i więcej ....

mowisz ze gosc daje sobie tyle trudu aby zanizyc przebieg i nie mysli o takich szczegolach ? to troche pokazuje poziom intelektualny goscia...

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Cześć

Proszę o opinie o aucie z linku niżej. Dodam że widziałem auto i po środku widać zużycie ale to już 10lat.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-3-0-xi-4x4-258km-manual-xenon-navi-skora-bluetooth-tempomat-alu18-ID6yf7vd.html#a7d30a3dd7

Numer vin to: wbavd31080ac83204

Auto z zewnątrz wyglada świetnie. Silnik co może dziwić wygląda jak nowy. Oraz słynny Radom.

Będę wdzięczny za każdą opinie/podpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano
DamcioDa rozumiem że sprzedałeś Honde w cenie najtańszych szrotów z allegro...

Nie dziwi mnie że zamieniłeś szlifierkę na porządne auto...

Alfa 159 1,9 jtdm jest dużo gorszym autem prawie pod każdym wzgledem niż e90 2.0d. To tak jak porównać Mazde do Lexusa...

A ja zripostuje to tak.

Jako były posiadacz Alfy 146 1.9JTD '99 a obecnie BMW powiem tylko tak jeśli moje obecne BMW będzie tak samo awaryjne jak moja Alfa którą miałem 11 lat to będę naprawdę, bardzo a to bardzo szczęśliwy.

Opublikowano
@aaben wlasnie z tego powodu prosiłem o krótkie streszczenie

Ok, dzięki panowie

Z samochodu rezygnuje. Mam nadzieje, ze znajdę cos podobnego wizualnie i lepszego technicznie w tej cenie ;)

Pozdr wariaty

jak się taka " perełka " nie sprzedała w listopadzie to coś jest nie tak ( chociaż to nie reguła)

Będziesz Miał Wszystko
Opublikowano
Cześć

Proszę o opinie o aucie z linku niżej. Dodam że widziałem auto i po środku widać zużycie ale to już 10lat.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-3- ... a7d30a3dd7

Auto z zewnątrz wyglada świetnie. Silnik co może dziwić wygląda jak nowy. Oraz słynny Radom.

Pozdrawiam

NIkt nie sprowadza ze szwajcarji całych samochodów zawsze mają większe lub mniejsze uszkodzenia. Radom + Szwajcaria to niezbyt dobre połączenie :mrgreen: Sprawa wygląda bardzo prosto czym bardziej uszkodzony tym tańszy a opłaty + pojemność + zarobek handlarza czyli na dobre autko zostaje niewiele. To tylko moje zdanie :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-3-0-xi-4x4-258km-manual-xenon-navi-skora-bluetooth-tempomat-alu18-ID6yf7vd.html#a7d30a3dd7

Pozdrawiam

"Wygląda" bo jest wyplakowany, ale pomyśl sam czy silnik to jest bomba że ma błyszczeć? Przez takie wypicowanie nie będziesz wiedział czy z tego silnika coś cieknie, a to w przypadku benzyniaków BMW ważne. Na pasie przednim są naklejki od xenonów? Gałka zmiany biegów i listwy zmienione. Felgi założone 193 a nie 162. Kratki w zderzaku i halogeny też chyba nieoryginalne, ale to musi ktoś potwierdzić. Nie mówię że to musi być złe auto, ale gość dał za nie w CH MAX 7 tysięcy franków, a takie auta w całości zaczynają się tam od 12-13.

3A0jS9b.png