Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dareth - przez ostatni miesiąc szukałem e91, znalazłem ale też musiałem obniżyć swoje wymagania dlatego że to chciałem kosztowało 13tys E w przypadku LCI 2010, 2011 rok. Benzyny w niemczech są bardzo drogie dlatego że jest ich nieporównywalnie mniej niż diesli. Pamietaj też że silniki 2.0 170 KM nie nadaja się do gazowania, 150KM się nadają.

Ja szukałem wersji z navi dlatego że bez niej w e90 nie ma żadnego wyświetlacza. Z silnikiem 320d i małym przebiegiem, poniżej 150tys. Mało jest ofert poniżej 10tys E.

Powodzenia

Virtual - dobre 330 od 2010 roku kosztuje 60-70tys. Jeśli te auto w PL kosztuje mniej a jest z niemiec to albo przegieg krecony solidnie albo po ostrej kolizji. Pamietaj że te auto nowe kosztuje 230-300tys.

heheh LCI z 2011 z mały przebiegiem do 13 tys to jakieś wolne żarty - na mobile auto z mpakiem i z fullem kosztuje ponad 16 000 EURO

No chyba że ktoś celuje w "perełki" no to 13tys EURO jak najbardziej - jak szukałem swojej to nie jedną perłę widziałem :duh:

Opublikowano

Dziewczyny, śliczne jesteście...

A ludzie się potem dziwią i denerwują, że jest bałagan na forach. Zadałem pytanie podkreślając, że nie jestem doświadczony. Założyłem, że skoro najtańsze egzemplarze zaczynają się od 27k, to te za 31k będą już sensowniejsze. Zadaliście sobie trud, żeby uświadomić mi, że się myliłem, ale na przekazanie jakiejś przydatnej informacji żal już było klawiatury...

Fajnie, że znaleźliście sobie okazję do pociśnięcia z kogoś beki. Jak już się dowartościowaliście, to może tym razem ktoś dorosły odpowie mi na zasadnicze pytanie zawarte w moim poście - na jaki przedział cenowy warto patrzeć?

Opublikowano (edytowane)

Nie jestem ekspertem ale za ta kasę to raczej ciężko będzie Tobie dostać takie BMW. Ja swoje kupiłem we wrześniu 2015 ,rocznik 11/2007 w Niemczech od znajomego Niemca za 7800 euro, znałem jego oryginalny przebieg 199 tys, stan itp. Auto ma Navi Business, szyberdach, (zapomniałem że ma jeszcze Xenony) reszta jak pozostałe brak tylko skór i tempomatu.

A jeśli ty chcesz kupić coś sensownego w roczniku 2008/09 to celuj szybciej od 9-10 tys euro w góre

Edytowane przez Speedstar6
Opublikowano
Nie jestem ekspertem ale za ta kasę to raczej ciężko będzie Tobie dostać takie BMW. Ja swoje kupiłem rocznik 11/2007 w Niemczech od znajomego Niemca za 7800 euro, znałem jego oryginalny przebieg 199 tys, stan itp. Auto ma Navi Business, szyberdach, reszta jak pozostałe brak tylko skór i tempomatu.

A jeśli ty chcesz kupić rocznik 2008/09 to celuj szybciej od 9-10 tys euro w góre

Dzięki za rzeczową odpowiedź :)

Opublikowano
Nie jestem ekspertem ale za ta kasę to raczej ciężko będzie Tobie dostać takie BMW. Ja swoje kupiłem rocznik 11/2007 w Niemczech od znajomego Niemca za 7800 euro, znałem jego oryginalny przebieg 199 tys, stan itp. Auto ma Navi Business, szyberdach, reszta jak pozostałe brak tylko skór i tempomatu.

A jeśli ty chcesz kupić rocznik 2008/09 to celuj szybciej od 9-10 tys euro w góre

Dzięki za rzeczową odpowiedź :)

I chyba bardziej wolałbym kupić auto od prywatnej osoby (Niemca) aniżeli od handlarza

Opublikowano
Ceny rynkowe to są po prostu cuda. Na moim przykładzie, bo właśnie dość pilnie muszę się pozbyć BMW. Mam 318d 2006, erstzulassung 09.2006, raczej podstawa, auto mam zdecydowanie zadbane i pewne no i z niskim przebiegiem. Wiem, że okres na sprzedaż jest kiepski, a ja też nie mam kilku miesięcy, więc wystawiłem za cenę 28500 i powiem Wam, że bazując na mobilach cena jest po prostu śmieszna, bo tam pierwsza sztuka, która ma parametry mojej (318d pre-LCi, do 150kkm, nie zaznaczyłem nawet bezypadkowości !) kosztuje 7ke i pochodzi z Pleszewa... Niemieckie oferty zaczynają się od 8ke a kończą na 11ke. To jestem ciekaw skąd handlarze biorą te swoje 318d za 23000, skoro ja sam mam świadomość, że robię trochę prezent nowemu nabywcy...
Opublikowano
ze zlomu fzhut... ze zlomu !

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Demon prędkości to to nie będzie ale do przemieszczania się z punktu A do B wystarczy. Szkoda że bez navi, zdjęcia niewyraźne.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Ewert,

Wiem ,że nie pisałeś o awaryjności. Gdzieś w artykule o e90 wyczytałem,że awaryjna dlatego Ciebie zapytałem co sądzisz o tej wersji.

a tak rocznik 2008 cenowo z Niemiec ok 10 tyś euro ?

Dareth - gdzie napisałem że wersja 170KM jest awaryjna? Ma nowszą technologie która nie pozwala na LPG. Włączyłem mobile wpisałem 320i, od 2010, do 14k E i do 150 tys, dałem od najnowszych(nie dawaj od najtańszych bo to auta które nie chcą się sprzedać z jakiegoś powodu) i wychodzi że najtańszy sensowny kosztuje 13k E. wiec około 60 tys zł z rejestracją. Uważał bym na dziwnie tanie auta, zaliczkę daję się do 500E.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Tutaj dla was każda sztuka jest kręcona! Ludzie wiadomo, że nie każdy musi w Niemczech dojeżdżać codziennie po 50km do pracy. Sprowadzałem samochody i uwierzcie można kupić bardzo dobry za śmieszne pieniądze tylko zawsze to było auto po stłuczce (nie sprowadzałem poważnie uszkodzonych). Nieraz przebiegi były tak małe, że sam nie mogłem uwierzyć, oczywiście zawsze sprawdzane w miarę możliwości. Przykłady sprzed roku Peugeot 206 - 2004, 24k przebiegu, Alfa 159 1.9jtd 2006r. 100k przebiegu. Więc proszę najpierw sprawdzajcie te samochody, a potem wyśmiewajcie kogoś kto wstawił ogłoszenie :mad2: Dziękuje :wink:
Opublikowano
Ceny rynkowe to są po prostu cuda. Na moim przykładzie, bo właśnie dość pilnie muszę się pozbyć BMW. Mam 318d 2006, erstzulassung 09.2006, raczej podstawa, auto mam zdecydowanie zadbane i pewne no i z niskim przebiegiem. Wiem, że okres na sprzedaż jest kiepski, a ja też nie mam kilku miesięcy, więc wystawiłem za cenę 28500 i powiem Wam, że bazując na mobilach cena jest po prostu śmieszna, bo tam pierwsza sztuka, która ma parametry mojej (318d pre-LCi, do 150kkm, nie zaznaczyłem nawet bezypadkowości !) kosztuje 7ke i pochodzi z Pleszewa... Niemieckie oferty zaczynają się od 8ke a kończą na 11ke. To jestem ciekaw skąd handlarze biorą te swoje 318d za 23000, skoro ja sam mam świadomość, że robię trochę prezent nowemu nabywcy...

Niestety kolego teraz jest najgorszy czas na sprzedaż samochodu... zainteresowanie zerowe mróz wiatr trzeba się wstrzymać do końca marca i zobaczysz jak na wiosnę się wszystko ruszy

Opublikowano
DamcioDa dałeś popis porównując Peugeot 206 i Alfe 159 do BMW w 2,0d czy 3,0d :duh: " oczywiście zawsze sprawdzane w miarę możliwości" Powodzenia handlarzu... Sprawdza to się w ASO po historii. Teściowej kupiłęm corse 1,4 z realnym przebiegiem 89 tyś km 5 letnią i to w polsce...
Opublikowano

Może i czas nie jest najlepszy ale nie przesadzajcie. Myślicie, że jak teraz nikt się nie interesuje to nagle za 4 miesiące będą waliły tłumy?

Ja napisałem na forum, że sprzedam swoje E90 ledwo 4 dni temu a już go nie mam (nie zdążyłem nawet ogłoszeń wystawić). Na początku stycznia 2015r też w domu sprzedawaliśmy samochód to się sprzedał w godzinę :shock:

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba zweryfikować przebieg w ASO, sprawdzić czy rozrząd był zmieniany, a nawet jeśli to trzeba sprawdzić czy go nie słychać. Przejrzyj forum, jest też odpowiedni dział do oceny ogłoszeń.
3A0jS9b.png