Skocz do zawartości

Jaki silnik do e90?

suchatowka

Rekomendowane odpowiedzi

A! I bardzo ważna (przynajmniej dla mnie) informacja - silniki BMW mniej palą. Mi, przy jeździe w cyklu mieszanym, dwulitrowy (177KM) diesel bierze 6,5l, a w trasie pokazuje 5,2. Nie jeżdżę szybko, ale dynamicznie, a to znacząco podnosi zużycie paliwa... Jestem pewien, że moje wyniki nie są wcale jakieś oderwane od rzeczywistości.

Ile ty na tej trasie jedziesz ?? 90km/H :?: :?: :shock: :shock: :shock:

Neee... :-). Generalnie od kilku miesięcy nie jeżdżę szybko bo mi się troszkę za dużo punktów uzbierało :cry2: i do czasu aż mi się ich liczba nie zredukuje to muszę uważać, ale w trasie jeżdżę 100-110km/h, przy wyprzedzaniu to i 170-180km/h się zdarza jak są 2-3 tiry pod rząd...

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

A! I bardzo ważna (przynajmniej dla mnie) informacja - silniki BMW mniej palą. Mi, przy jeździe w cyklu mieszanym, dwulitrowy (177KM) diesel bierze 6,5l, a w trasie pokazuje 5,2. Nie jeżdżę szybko, ale dynamicznie, a to znacząco podnosi zużycie paliwa... Jestem pewien, że moje wyniki nie są wcale jakieś oderwane od rzeczywistości.

Ha ja nawet ostatnio Lublin-Kraków 4,8l na 100km wyciągnąłem, także ja niewiem czy z Tym Twoim spalaniem wszystko ok? :P ;) :D.

Bez jaj auto spalić swoje musi. Na trasie ~7 przy normanej jeździe NIE zgodnie z przepisami ;) a po mieście to i koło 9.

A co do pojemności bagażnika... litraż ma się tu nijak do rzeczywistości, wiadomo przecież, że wody nie wozimy. Tylko walizki, itd..

Ja ostatnio jak jechałem do Austrii, ja + moja Luba i bagaży kupa, na dachu deska i narty, za siedzeniami też coś było, także we 3 a już nie wspomnę o 4 osobach, podróży sobie nie wyobrażam :) no chyba, że bez bagaży lub każdy mały podręczny sobie weźmie :)

Pzdr.

Neee... :-). Generalnie od kilku miesięcy nie jeżdżę szybko bo mi się troszkę za dużo punktów uzbierało :cry2: i do czasu aż mi się ich liczba nie zredukuje to muszę uważać, ale w trasie jeżdżę 100-110km/h, przy wyprzedzaniu to i 170-180km/h się zdarza jak są 2-3 tiry pod rząd...

Z tym się zgodzę, 4,8 osiągnąłem własnie przy takich prędkościach 100-110km/h jazda płynna bez wariacji.

• 4 tygodnie później...
witam serdecznie! mam zamiar zostać nowym posiadaczem 320d 2005r. jak się to mówi fura skóra i komóra :) dzisiaj oglądałem jeżdziłem i tak dalej wszystko wygląda w porządku tylko małe ale ma przebiegu 230tys. czy warto się w takie pchać czy może dać sobie spokój i szukać dalej ewentualnie jak najlepiej ją sprawdzić z góry dziękuje i pozdrawiam!!!

Witaj

Ja nie dawno nabyłem moje auto z 2006 r z przebiegiem 190 tys

przyznam że nieźle śmiga - polecam

Niemirad

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My BMW foto: http://img85.imageshack.us/g/p1030826.jpg/

Chip Tuning wykres: http://img690.imageshack.us/img690/4972/hamowniawykresbmw.jpg

krzychu522, przebieg to ostatnia rzecz na którą zwracałbym uwagę :wink:

może akurat jesteś świadkiem mało spotykanej sytuacji, w której właściciel nie bawi się w cofanie i pieszczenie auta do sprzedaży!

pokaż jakiś link jak masz.

krzychu522, przebieg to ostatnia rzecz na którą zwracałbym uwagę :wink:

może akurat jesteś świadkiem mało spotykanej sytuacji, w której właściciel nie bawi się w cofanie i pieszczenie auta do sprzedaży!

pokaż jakiś link jak masz.

http://cars.donedeal.ie/for-sale/cars/1305428

Witam!Podobnie jak krzychu522 nosze sie z zamiarem kupna E90 lub E91 320D chce przeznaczyc na to autko do 50 tys zł.Wiem ze za te pieniądze w tym modelu to rocznik 05-07r moge dostac ale na co koledzy zwracac uwage pod czas wyboru w tych rocznikach?Moze jakies sugestie odnosnie wyposażenia itp...

Witam!Podobnie jak krzychu522 nosze sie z zamiarem kupna E90 lub E91 320D chce przeznaczyc na to autko do 50 tys zł.Wiem ze za te pieniądze w tym modelu to rocznik 05-07r moge dostac ale na co koledzy zwracac uwage pod czas wyboru w tych rocznikach?Moze jakies sugestie odnosnie wyposażenia itp...

Za 50k PLN 2007 ? Chyba żartujesz, za 50k PLN to ledwo co zmachaną 2005 dostaniesz i to na dosyć biednym wyposażeniu.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

No to kilka przykładów,

http://moto.allegro.pl/item1058497630_bmw_3_duza_navi_1_wlasciciel_idealna.html

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13401261

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12316575

Coś jest nie tak z tymi autami??Jak by nie patrzec cena nie przekracza 50k a roczniki 06-07 i nie wyglądaja na wymęczone,jest takich sporo na allegro.

No to kilka przykładów,

Coś jest nie tak z tymi autami??Jak by nie patrzec cena nie przekracza 50k a roczniki 06-07 i nie wyglądaja na wymęczone,jest takich sporo na allegro.

Widzę, że niezły żółtodziób z Ciebie :) Pojeździj, pooglądaj i wtedy wróć na forum to będziesz wiedział ile trzeba zapłacić za dobrą e90.

Te wszystkie wyglądają pięknie, nic tylko kupować :)

Wkońcu jak sprzedawcy handlarze piszą, że bezwypadkowy, to na pewno tak jest.

No to kilka przykładów,

Niestety, przykre jest to co napisał - mało dyplomatycznie - Mlodzik18, ale to jest prawda. Nie kupowałeś chyba auta używanego w Polsce :(. Atrakcyjna oferta = (prawie zawsze) odpicowany złom. Niestety to picowanie robione jest na "odwal się". Podam Ci, dla przykładu, że moje auto - po mega znajomościach sprowadzone i zrobione, kosztowało mnie ok. 40k mniej niż cena rynkowa tego modelu. Jeśli cena rynkowa '07 to 90-100 tys. to po znajomościach (duuużych) powinieneś je kupić za ~60k... Jak zatem obcy handlarz miałby jeszcze coś na tym zarobić sprzedając auto za 50k? Za rozbitka z tego roku musisz tyle zapłacić...

Ja nabyłem takie autko 2 miesiące temu i faktycznie stan aut podawany w ogłoszeniu ma się nijak do tego, jak prezentuje się auto na żywo.

No ale udało mi się znaleźć takie cudo w cenie jaką byłem w stanie zaakceptować:) ale trzeba się liczyć z kwotą około 60 tys za autko z 2006 r.

Po mlodziku jak i jego nik mowi dyplomacji nie ma sie co spodziewac ale kiedys do tego dorośnie,nie kazdy siedzi dwa razy w tyg na giełdzie w Poznaniu.Auta ktore wyzej podałem są tylko przykładowe,chodziło o ocene wyposazenia itd...Moje auto bedzie kupione poza granicami kraju i jezeli bedzie trzeba połozyć większą gotówke to tez nie bedzie z tym wiekszego problemu,poprostu wstepnie sobie załozyłem ze wydam ok 50k.Ale dzieki za przydatne informacje.

Po mlodziku jak i jego nik mowi dyplomacji nie ma sie co spodziewac ale kiedys do tego dorośnie,nie kazdy siedzi dwa razy w tyg na giełdzie w Poznaniu.Auta ktore wyzej podałem są tylko przykładowe,chodziło o ocene wyposazenia itd...Moje auto bedzie kupione poza granicami kraju i jezeli bedzie trzeba połozyć większą gotówke to tez nie bedzie z tym wiekszego problemu,poprostu wstepnie sobie załozyłem ze wydam ok 50k.Ale dzieki za przydatne informacje.

Tak, zgadza się "nik" mówi sam za siebie :)

Panowie,może aż tak nie demonizujcie.przeciez allegro czy otomoto nie są portalami pod nazwą "jak naciąć kupującego???".zgadzam się z wami że jest masa szrotów mega-podpicowanych,ale nie wszyscy są naciągaczami.trzeba po prostu poświęcić trochę czasu na szukanie.kłamcy zawsze byli,są i będą.Ja ze starszej 5tki przesiadłem się na 3ke 06r.i co? teraz po 2ch miechach ogłaszam ją bo jest dla mnie za mała.nie mam złoma,składaka ani wynalazku.po prostu się nie mieszcze :cry2: :oops: .sam sobie sprowadziłem,jestem 1ym właścicielem.no i jak ktoś już napisał,mam 180tyś przebiegu :mrgreen: ,a nie 80 :mrgreen: :mrgreen: .trzeba po prostu szukać!!!nie wszyscy są oszustami!TROCHĘ WIARY W LUDZI!!!

Widzę że trochę odbiegacie od tematu :!: a mianowicie pytałem sie na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie a nie czy to dobra cena czy nie a tak przy okazji to mieszkam na wyspach więc żadne dodatkowe koszty mi nie dochodzą :)

Zawiecha, jeśli wybujana to odpuść sobie, sprawdź czy była lakierowana, jak wchodzą biegi (automat, bądź manual), muszą pewnie i precyzyjnie, bez szarpnięć. Sprawdź czy nie jest w środku brudna, ponieważ zwykle jak ktoś nie dba wewnątrz to i o stan techniczny dbał nie będzie. Sprawdź czy przyspiesza dynamicznie, nie bój się przebiegu, jeśli ktoś dbał to 200k nie robi wrażenia na tym aucie. Rozpędź się i mocno zahamuj, nie powinno nic znosić ani drgać. Sprawdź czy nie ma żadnych wycieków. Przyjrzyj się wszystkim plastikom pod maską, czy gdzieś jakichś czasem nie brakuje, bądź nie są połamane. Wszystko powinno na pierwszy rzut oka wyglądać oryginalnie. I jeszcze jedno, sprawdź czy odpala na dotknięcie i czy pracuje wzorowo równo i czy nie dobiegają żadne piski i dziwne hałasy z pod maski.

A najlepiej zabrać ją na diagnozę do jakiegoś ASO BMW :)

Widzę że trochę odbiegacie od tematu :!: a mianowicie pytałem sie na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie a nie czy to dobra cena czy nie a tak przy okazji to mieszkam na wyspach więc żadne dodatkowe koszty mi nie dochodzą :)

Zawiecha, jeśli wybujana to odpuść sobie, sprawdź czy była lakierowana, jak wchodzą biegi (automat, bądź manual), muszą pewnie i precyzyjnie, bez szarpnięć. Sprawdź czy nie jest w środku brudna, ponieważ zwykle jak ktoś nie dba wewnątrz to i o stan techniczny dbał nie będzie. Sprawdź czy przyspiesza dynamicznie, nie bój się przebiegu, jeśli ktoś dbał to 200k nie robi wrażenia na tym aucie. Rozpędź się i mocno zahamuj, nie powinno nic znosić ani drgać. Sprawdź czy nie ma żadnych wycieków. Przyjrzyj się wszystkim plastikom pod maską, czy gdzieś jakichś czasem nie brakuje, bądź nie są połamane. Wszystko powinno na pierwszy rzut oka wyglądać oryginalnie. I jeszcze jedno, sprawdź czy odpala na dotknięcie i czy pracuje wzorowo równo i czy nie dobiegają żadne piski i dziwne hałasy z pod maski.

A najlepiej zabrać ją na diagnozę do jakiegoś ASO BMW :)

Dzięki! właśnie w środku wygląda jak nówka aż się zdziwiłem tyle tylko co po drążku zmiany biegów widać że jest trochę przytarty odpala od szczała i kopa też ma serwis w aso ma udokumentowany do 120 tys.