Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Się usraliście tego dpf-a miałem już nie w jednym aucie i nigdy nie miałem z nim problemu...

Moi znajomi tez mają i nie słyszałem żeby komuś coś się działo, owszem mam też znajomych co wycinali ale tylko dlatego że blokował żeby zrobić max program!

Jak ktoś raz w czas jeździ w jakąś trasę (nie musi być 1000km) to nie ma się co bać!

Ja się śmieje z tych co nie mają dpf-ów - czarne kominy, chmura przy bucie a moj tłumik można liząć :D

Owszem trzeba dbać o termostaty żeby były sprawne bo inaczej się nie wypali, trzeba mieć sprawne (wtryski, turbo, itd...)i gwarantuje że nie będzie z tym problemu...

Mam znajomego mechanika który usuwa filtry cząstek (usunięcie mechaniczne+program=600zł) ale widzę w jakich autach to robi, rzadko które ma mniej niż 500tyś.oryginalnego przebiegu-niech to wam da do myślenia!

Kiedyś z nim rozmawiałem na ten temat to mówił że naprawdę dużo oleju(np.z turbo) musi tam walić żeby go zatkać!

Jak kto dba tak ma!

Marina jak najbardziej można sprawdzić- podczas jazdy w parametrach masz spaliny przed i za filtrem- jak ktoś się zna (mam takiego kolegę) to bez problemu ci powie w jakim stanie dpf!

Opublikowano

nie wypalisz na tyle żeby było ok- dla kogoś kto się zna!

nie każdy ma kolegę- zgodzę się!

ale przecież tu na forum to lalki od pierwszego właściciela który ze wszystkim jeździł do ASO a jeździł tylko i wyłącznie po autostradzie i tylko po to żeby wypalić filtr :D

nie pamiętam kto to pisał niedawno, kupując używane auto (nie mają kogoś kto je prześwietli) trzeba się liczyć że coś padnie ale o dpf-a bym się bał najmniej!

wtryski, turbo, skrzynia, sprzęgło to są koszty a dpf (który kosztuje 1500zł) to dupy chyba nie urywa!

tak jak pisałem bardziej bym się bał jakby go nie było niż tym że jest!

co do sprowadzonych to tak do końca się nie zgodzę...no chyba że mają powyżej 500tyś.km...

Opublikowano
hat0 nie ma co liczyć bo każdy normalny swoim autem jeździ a nie trzyma go w garażu dla kolejnego kupującego...

Dobry stan udało mi się kupić i pojeżdżę jeszcze z 2-3 lata. Nie ma co oczekiwać cudów od 8 letniego i starszego auta z dieslem pod maską.

Ważne aby nie był bity mocno, elementy mogą być malowane i z przebiegiem normalnym jak na 8 lat czyli 200 tyś + . Trzeba realnie patrzeć a nie szukać auta idealnego 8 letniego... Czegoś takiego praktycznie nie ma. Ciężko jest znaleźć coś sensownego 4 letniego a co dopiero starsze... Jak widzę znajomych co się dziwią że e46 diesel z 2001 roku ma 300 tyś przejechane i jest porysowany albo coś jest malowane to śmiać mi się chcę :mad2: . Inna sprawa że pełno jest aut co maja 350 tys + i są po mega dzwonach na allegro, ewentualnie promocja i są skręcone i po dzwonach.

o to mi chodziło i w pełni się zgadzam!

Opublikowano
brak dpf bodajże tylko w roczniku 2005 dalej już był dpf.

Właśnie "bodajże", jak nie wiesz to nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Ostatnie roczniki bez dpfa to 2006 przy E90...

nie pyskuj. :wink: Nie napisałem, że na pewno, to co się ciskasz. Nie próbowałem wmówić na siłę , że tak jest, więc nie spinaj się, bo ci żyłka pęknie. :wink:

Opublikowano
kkamo84 do spinania mi daleko :D

Ale pisanie typu morze, prawdopodobnie itd. to lepiej nic nie pisać...

pier.....sz

gosc chce pomoc i chwala mu za to

• Moderatorzy
Opublikowano

Zaraz panów powysyłam na urlopy :). Dziwie się, że muszę upominać osoby które mają prawie 1000 postów. Siara panowie :mrgreen:

Co do 8letnich aut to się nie zgodzę. Są auta mega dopieszczone ale najzwyczajniej w świecie nie są wystawiane na allegro/otomoto bo albo idą po znajomości z rąk do rąk albo właściciel ceni je wyżej niż Mietek handlarz czy inny Kowalski jest skłonny zapłacić patrząc na średnie ceny z allegro zaniżone przez fury spawane z trzech.

Mi np Eurotax wycenił moją w zaleznosci od wyposazeniana 52-58tys chyba. Podobno wycena jest oparta na sredniej wartosci tego modelu. Ciekawe jak to możliwe w ogóle :mrgreen: .

Jakbym miał sprzedać za tyle to wole zajeżdzić. Jak będę miał ciśnienie na zmianę to wystawię ale pewnie się pobujam ze sprzedażą. Wychodze z założenia (i chyba nie tylko ja), że dobry kupiec znajdzie takie auto właśnie na forum :).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale ciezko i o taka osobe i na forum... jak sprzedawalem swoja e87 to ludzie marudzili ze drogo, bujalem sie ze 2-3, az do sprswdzenua w aso. Dziewczyna ktora byla zainteresowana nie kupila bo jej nagadali ze trzeba 4 tys pln wlozyc w auto... a za pare dni przyjechal syn pracownicy aso i wzial auto praktycznie bez negocjacji. Do czego zmierzam, ze jak ktos sie nie zna to patrzy tylko na cene i niedocenia stanu technicznego. A jak ktos ma pojecie to woli doplacic pare pln i miec sprawne bezpieczne auto, tyle ze takich ludzi jak na lekarstwo. Niestety nawet na forum.
Opublikowano
Zaraz panów powysyłam na urlopy :). Dziwie się, że muszę upominać osoby które mają prawie 1000 postów. Siara panowie :mrgreen:

Co do 8letnich aut to się nie zgodzę. Są auta mega dopieszczone ale najzwyczajniej w świecie nie są wystawiane na allegro/otomoto bo albo idą po znajomości z rąk do rąk albo właściciel ceni je wyżej niż Mietek handlarz czy inny Kowalski jest skłonny zapłacić patrząc na średnie ceny z allegro zaniżone przez fury spawane z trzech.

Mi np Eurotax wycenił moją w zaleznosci od wyposazeniana 52-58tys chyba. Podobno wycena jest oparta na sredniej wartosci tego modelu. Ciekawe jak to możliwe w ogóle :mrgreen: .

Jakbym miał sprzedać za tyle to wole zajeżdzić. Jak będę miał ciśnienie na zmianę to wystawię ale pewnie się pobujam ze sprzedażą. Wychodze z założenia (i chyba nie tylko ja), że dobry kupiec znajdzie takie auto właśnie na forum :).

przepraszam o W...ładco :modlitwa: :modlitwa: :mrgreen:

co do wyceny to za tyle biorę w ciemno Twoje auto :wink: tylko w Polsce takie cuda :duh:

Opublikowano

mówcie co chcecie ale ja widzę że się szybciej sprzedają śmietniki niż zadbane auta...

może to też kwestia ceny ale i też nie do końca...

czasem ktoś nie koniecznie nawet handlarz wystawia trochę wyżej żeby właśnie nie wzbudzać podejrzeń i często przyjedzie ktoś kto się nie zna i bierze...

pełno jest takich fur które mają podstawiony drugi dach, tył czy przód?!a duża ilość ludzi przyjezdza po auto bez miernika, bez pojęcia i co?ładne to bierzemy!

cieżko zainwestować 200zł w miernik czy wziąc kogoś kto się zna?!

choćby ten przykład Aso przecież każdy wie że za byle co tam trzeba słono bulić a tak naprawdę czesto mają minimalne kompetencje dlatego wymieniają wszystko na wyrost!

a jakbym im zabrał miernik to by nie wiedzieli czy element był robiony czy nie!a biorą za to pieniądze!dobry lakiernik zrobi pod miernik i nic nie zauważą!!!

Opublikowano
masz sporo racji Spinacz, na oko 20% klientów nie sprawdza kompletnie nic, numerów nadwozia , dokumentów itp. nie mówiąc o stanie technicznym, to tak zwany złoty klient ale takich już coraz mniej, co do serwisu to oczywiście że nie będą wiedzieli bez miernika co jest co, w drogim samochodzie usuwa się poprzedni lakier i lakieruje się na gołą blachę co prawda traci ona część z właściwości antykorozyjnych ale za to pomiar miernikiem wychodzi idealny :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokladnie tak jak piszecie, do tego ludzie kupuja oczami i wola auto "jak nowe" z obszyta kiera i bez rys w 10 latku... Tylko nie pomysla ze auto 5 czy 10 a czasem nawet2-3 letnie musza miec slady uzytkowania... A skoro lakier czy wnetrze jest bez skazy to pachnie to kompletnym lakierem + wymiana wnetrza a to rowna sie dzwon i 500 kkm na blacie
  • Moderatorzy
Opublikowano
No to moje auto ocenilbys jako podzwonowe z 500k na szafie :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Włodi od kazdej reguly sa wyjatki!
Opublikowano
Witam

Czy ktos moze cos podpowiedziec o tym samochodzie i jaka to moze byc usterka

http://olx.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-e90-2-0-z-niemiec-pierwszy-wlasc-zarej-navi-full-opcja-CID5-IDbDVCx.html#d7c7e5f59f

Pewnie silnik do remontu :norty: powiedz ze sprawdzisz ciśnienie na cylindrach i jak ok to bierzesz :8)