Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mozliwe jak z ta skrzynia?

Beemki automaty mają dobre bo nie robi ich bmw :D

Ale benz z autmatem to musi być kiszka, jeżdżę teraz 163 konnym dieslem w auto i jak chce poczuć moc to przełączam na tryb manualny i będę chipa robił, a co dopiero przy 320i :D

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mozliwe jak z ta skrzynia?

Beemki automaty mają dobre bo nie robi ich bmw :D

Ale benz z autmatem to musi być kiszka, jeżdżę teraz 163 konnym dieslem w auto i jak chce poczuć moc to przełączam na tryb manualny i będę chipa robił, a co dopiero przy 320i :D

Wiesz... ten twój diesel nawet z czipem to też nie jest demon mocy.... zawsze znajdzie się mocniejszy kto i z ciebie beke skręci :nienie:

Opublikowano
Ale auto musi mieć na tyle dużo mocy żeby poruszać się sprawnie w trasie dłuższej niż 10 km, bo na miejscu i 100 koni w benz ogarniesz.
Opublikowano
Ale auto musi mieć na tyle dużo mocy żeby poruszać się sprawnie w trasie dłuższej niż 10 km, bo na miejscu i 100 koni w benz ogarniesz.

100, 200 czy więcej... Nie liczy się ile tylko co z tym potrafisz zrobić... Ja jak chce poczuć cokolwiek to wsiadam na swojego gixa i latam... a samochód mam do jeżdżenia i nie tylko na 10km... Tak więc twój 2,0d z czipem albo dwoma nie robi na mnie żadnego wrażenia i uważam, że nie masz czym kozaczyć. Zawsze jest jakaś jazda między d a b i nie kumam po co te docinki??? kompleksy czy jak???

Opublikowano

100, 200 czy więcej... Nie liczy się ile tylko co z tym potrafisz zrobić... Ja jak chce poczuć cokolwiek to wsiadam na swojego gixa i latam... a samochód mam do jeżdżenia i nie tylko na 10km... Tak więc twój 2,0d z czipem albo dwoma nie robi na mnie żadnego wrażenia i uważam, że nie masz czym kozaczyć. Zawsze jest jakaś jazda między d a b i nie kumam po co te docinki??? kompleksy czy jak???

a ja yamahą r1, zresztą co do rzeczy ma motocykl, inna bajka.

kompleksy to ja mogę mieć przy moich kumplach którzy mają 330i i 330d. Na mnie też 320d nie robi kompletnie żadnego wrażenia, ale ja potrzebuję auta do sprawnego poruszania się a nie do wyścigów, a 320i nawet do tego nie wystarcza.

Opublikowano
Wszystko zależy co z nim zrobisz ;) Jak dobrze ogarniesz benzynę to diesel nie ma zbyt wielkich szans. Zresztą silniki do aut wyczynowych są właśnie zasilane PB.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
właśnie, przeleć wszystkie stronki napewno coś znajdziesz :norty:
Opublikowano
Mariusz040 ostatnio w Le Mans wygrywały diesle... Po przejechaniu się 320i od razu ten silnik odrzuciłem...

Bo tak skonstruowano regulamin by wygrywał diesle. Jak mogą wygrywać inne silniki w wyścigu którego ukrytym celem jest promocja diesli? Bądźmy poważni.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

Po co wy się sprzeczacie... wszyscy dobrze wiemy jakie są wady i zalety diesel / benzyna i każdy

indywidualnie dobiera taki, jaki mu bardziej pasuje lub na jaki go stać...

Opublikowano
Mariusz040 ostatnio w Le Mans wygrywały diesle... Po przejechaniu się 320i od razu ten silnik odrzuciłem...

Bo tak skonstruowano regulamin by wygrywał diesle. Jak mogą wygrywać inne silniki w wyścigu którego ukrytym celem jest promocja diesli? Bądźmy poważni.

+1 szczegolnie ze te diesle maja wicej wspolnego z hybryda niz z dieslem ktory masz w swoim samochodzie.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Witam,

Decyzja wstępnie podjęta - jutro wybieram się z zamiarem zakupu na zachód oglądać poniższy egzemplarz:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-320d-xdrive-dpf-touring-d%C3%B6beln/209546855.html

Skany książki otrzymałem, przebieg udokumentowany, Nr VIN:WBAUY31030A934039. Samochód zakupiony przez właściciela u lokalnego dealera (Autohaus Kühne GmbH Döbeln) z 18000 km przebiegu (6-7 miesięcy od pierwszej rejestracji), w salonie służył prawdopodobnie jako wersja demo. W tym salonie był też serwisowany aż do chwili obecnej. Ostatni serwis 29.08.14 przy przebiegu 89762 km.

Niestety nie jestem biegły w temacie lakernictwa/mechaniki/elektryki. Jadę z niemieckojęzycznym kompanem. Mamy zamiar podjechać do salonu na przedzakupowy przegląd (wstępnie umówiony - cena 50EUR).

Mam prośbę o waszą opinię na temat w/w samochodu oraz ewentualne sugestie, podpowiedzi na co zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu oraz co ewentualnie wcześniej przygotować. Z góry dzięki za wszelką pomoc!

Opublikowano
W końcu jakiś normalny samochód. Przypuszczam, że nie masz się, co za wiele martwić. Na takich samochodach raczej nie oszukują. Popatrz dobrze pod maską, śruby, czy jakieś plastiki nie wyglądają mniej czy bardziej nowe itp., Jeżeli nie jest to jakiś Turek handlarz to raczej oszukiwanie wielkie nie występuje. Czy mógłbyś się proszę podzielić jak ten samochód był serwisowany? Jakie były interwały zmiany oleju?
Opublikowano
Sam niedługo będę szukał samochodu w takim przebiegu i się trochę boję czy silnik z 110k km i trzema zmianami oleju nie będzie już dość sporym ryzykiem? Podzieli się ktoś opinią?
Opublikowano
Sam niedługo będę szukał samochodu w takim przebiegu i się trochę boję czy silnik z 110k km i trzema zmianami oleju nie będzie już dość sporym ryzykiem? Podzieli się ktoś opinią?

ja mam 215 i olej zmieniany co 30k w aso, jedyne do czego można się przyczepić to gwizdające turbo, a przez całą historię auta wymienili przekładnie kierowniczą z grubszych rzeczy. Ty masz 2x mniej przejechane.

Opublikowano

przy 110 tys km jeszcze nie ma tragedi zacznij wymieniac olej co 10 tys km poza ASO i bedzie ok.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Przeciez moze w ASO wymieniac co 10 tys. przy małym przebiegu dobrze miec udokumentowana historie wiec czemu nie. :mrgreen:
Opublikowano

Czołem,

może mi ktoś wyjaśnić na czym polegało to "U1" i co poprawiło w oznaczeniu silnika z VIN? N46B20U1. Osobiście to odczytuję, jako "update 1".

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804