Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje fakture VAT od Niemieckiej firmy.

Innym rozwiązaniem może być kupno czegoś z gorszym wyposażeniem i samodzielny upgrade.

Wiem, że było to już przedyskutowane pewnie setki razy na forum, ale może uda mi się uzyskać bardzo krótkie odpowiedzi bazując na waszym osobistym doświadczeniu. Koszt następujących zmian. Wszystkie dla modeli LCI po 2008 (lub po 2010 aby trafić na model 184KM), 320d, Navi, automat. Koszt wymiany (robocizna + części, mogą być oczywiście używane):

1) Navi business na navi professional, czyli pewnie tylko monitor, ponieważ sam iDrive powinien już być nowy w modelu LCI

2) Siedzenia standard na sport

3) Audio z Business na Professional + Alpine HiFi

Jeżeli trafię samochód dobry mechanicznie i uczciwy powiedzmy za 16kEUR, ale z wyposażeniem Navi Business, Audio stereo i normalne siedzenia to nie będę na siłę szukać za extra 3-4kEUR czegoś z lepszym wyposażeniem skoro mogę zrobić upgrades później samodzielnie za połowę tej ceny.

Również pytałem w innym wątku, ale nie dostałem jeszcze żadnej odpowiedzi czy w tych modelach

http://auto.co.uk/markt/autobild/img/8/id/69/offerid/130133297/cOffset/1/BMW-320-dA-TOUR-DPF-NAVI-PROF-PANORAMA-XENON-US

z zestawem Navi Professional i HiFi, automatycznie nie były montowane radia Professional? HiFi i Navi Professional jest, ale wygląda jak by miał radio Business?

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

1- monitor ok 300zł + czytnik +ramka różnie ale około 800- 1000 zł plus ew. wymiana

2- fotele skóra około 1500zł plus ew. wymiana i wysyłka

3- audio ramki drzwi przód= 300zł, wzmacniacz uzywka alpine plus głośniki 1000zł z kablami, suby pod fotele logic 7 400zł, chyba że cały zestaw dedykowany od 2000zł w górę bez ograniczeń, możesz też kupić cały zestaw hifi lub logic7 na allegro tutaj cena zależy od trafienia dobrej oferty, tutaj bez osoby która to podłączy się raczej nie obejdzie

na foto z linku jest nagłośnienie hifi czyli półka niżej jak logic7

ps. ceny oczywiście mogą być różne

Opublikowano

na foto z linku jest nagłośnienie hifi czyli półka niżej jak logic7

chcialem tylko sprecyzowac ze polka nizej akurat w tym przypadku oznacza przepasc, mialem top hifi zmienilem na logic 7 a wirec top hifi w porownaniu do logic 7 w ogole nie gra.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
1- monitor ok 300zł + czytnik +ramka różnie ale około 800- 1000 zł plus ew. wymiana

czyli jakieś max 1500 zł

3- audio ramki drzwi przód= 300zł, wzmacniacz uzywka alpine plus głośniki 1000zł z kablami, suby pod fotele logic 7 400zł, chyba że cały zestaw dedykowany od 2000zł w górę bez ograniczeń, możesz też kupić cały zestaw hifi lub logic7 na allegro tutaj cena zależy od trafienia dobrej oferty, tutaj bez osoby która to podłączy się raczej nie obejdzie

pewnie jakieś 2tyś na sprzęt + ewentualnie radio prof zamiast business + 500 zł założenie - do 3 tyś całość

+ siedzenia, pewnie do 2 tyś.

Całość 6500 zł pewnie około 1 tyś zawyżone, ale wolę jak coś zostanie z budżetu niż jeżeli miało by zabraknąć, minus części na sprzedaż. Net, mniej więcej do 1 tyś EUR.

Opublikowano

Interesują mnie koszty eksploatacji diesla 2.0d, czy ktoś kto robił może mi wymienić wydełki cen tego co się tam sypie ?

Chodzi o M47D20O2 tego nowszego z dpf już

Da się regenerować wtryski? Ile kosztuje ewentualna regeneracja albo wymiana na nowe wtrysków.

Pompa wysokiego ciśnienia ile naprawa może kosztować

Regeneracja turba? Ile taka dobra?

Co tam jeszcze siada? Bo sprzęgła i dwumas nie liczę, w benz też przecież są.

Wymieniał ktoś dpf? Ile mniej więcej będzie kosztować cała operacja wycięcie, zmiana chipa na tego bez dpf (przy okazji podniesienie mocy)

Chiptuning a automat? Da się ?

Opublikowano (edytowane)

jak nie jesteś handlarzem i Cię wyczują że przyjechałeś tylko po to auto i nie bardzo znalazłeś jakieś usterki to równie dobrze mogą nie opuścić nic :)

kolega powyżej (Moto-Check S.C.)zajmuje się tym zawodowo i nie da sobie zrobić krzywdy ceną :)

co do zmian to tak jak napisałeś nazbiera się koło 6 tyś i trochę dłubania :)

Edytowane przez Marina_Club
Opublikowano
Interesują mnie koszty eksploatacji diesla 2.0d, czy ktoś kto robił może mi wymienić wydełki cen tego co się tam sypie ?

Chodzi o M47D20O2 tego nowszego z dpf już

Da się regenerować wtryski? Ile kosztuje ewentualna regeneracja albo wymiana na nowe wtrysków.

Pompa wysokiego ciśnienia ile naprawa może kosztować

Regeneracja turba? Ile taka dobra?

Co tam jeszcze siada? Bo sprzęgła i dwumas nie liczę, w benz też przecież są.

Wymieniał ktoś dpf? Ile mniej więcej będzie kosztować cała operacja wycięcie, zmiana chipa na tego bez dpf (przy okazji podniesienie mocy)

Chiptuning a automat? Da się ?

ale jesteś leniwy kolego przecież to jest wszystko w google do znalezienia w 30 sekund :)

zmiana chipa na tego bez dpf ??

Opublikowano

ale jesteś leniwy kolego przecież to jest wszystko w google do znalezienia w 30 sekund :)

zmiana chipa na tego bez dpf ??

No właśnie nigdzie nie jest to jednoznacznie napisane, tematów o dpf czy wtryskach jest masa ale nikt konkretnie cen nie podaje nigdzie.

Co do chipa chodziło mi o to że podniesienie mocy razem z wykasowaniem dpf wychodzi dużo taniej.

Opublikowano
Tak 500-600 Euro to maksymalnie :) Raz udało nam się z 18 000 na 17 000 utargować, ale to prywatny sprzedający był z już wymeldowanym samochodem :)

Dziękuję bardzo, przyda się to info. Myślałem, że można trochę więcej. Ktoś mi powiedział, że najczęściej końcówkę można zjechać (np. z 18900 na 18000). Jeżeli jest to dealer, to może uda się jakiś serwis załawić itp. Muszę jeszcze dobrze przemyśleć czy szukać 177KM 2008+, czy raczej 184KM 2010+ i jaki jest tak naprawdę benefit. Podobno rozrząd się lepiej w 2010+ trzyma i ewentualnie jeżeli trafi się panoramiczny dach to w 2010+ była bardziej udana konstrukcja co może okazać się ważne, ponieważ samochód będzie stać cały rok na zewnątrz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, jak rozsądnie wycenić moje e90 z 2005 i 259k przebiegu, aby nie wyjść najgorzej a dość

szybko auto się sprzedało ?

Czeka na mnie już nowe autko ale ciężko dojść mi do prawidłowej wartości mojego auta, a przy 30k odzew jak na razie słaby.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-e90-320d-xenonnavi2xpdcklimatronicsportpakietpolskorafull163km-ID6y6tXd.html

Jeśli jego historia nie ma niespodzianek (kasacja lub mniejsze wypadki) to nawet za nisko wyceniłeś. :)

Opublikowano

może rocznik jest tu bardziej kluczowy niż cena.

Auto, jesli nie było lepione z kazdej strony, warte uwagi szczególnie, że jest nowe turbo. Jednak jesli chodzi o mnie, M47 to ogole nie mój typ poszukiwań.

Opublikowano

No właśnie ciężko stwierdzić, a ceny na allegro są różne.

Ulepem nie jest, szymon-o autko widział, chociaż fakt już dawno temu

i nie miał zastrzeżeń co do przeszłości auta

viewtopic.php?f=158&t=194492

Mam nadzieje że nie obrazi się że go użyłem w celach marketingowych :D

Także reasumująć - Zostawić cenę i czekać.. czy rocznik

po prostu wymusi cene poniżej 30k ?

Opublikowano

patryk kluczem tutaj nie jest cena wygląd całokształtu (aukcji itd.). Fajnie by było gdybyś zrobił jakieś nowe foty z odpowiednich perspektyw. Auto musi się wzrokowo dobrze prezentować i przykuwać uwagę. Nawet gdybyś miał wymienione wszystko na nowe, a auto prezentowało by się słabo to nic z tego bo i tak nikt nie zwroci na nie uwagi i nie zadzwoni. Jeżeli już ktoś zadzwoni to masz wiele dowodów by potwierdzić swoją wiarygodnośc i w takiej sytuacji auto jest już praktycznie sprzedane. Na początek trzeba przykuć uwagę, bo niestety ludzie najczęściej kupują w pierwszej kolejności oczami. Jeżeli chcesz to ja chętnie coś Ci doradzę i pomogę, zapraszam na PM ;)

Może forumowicze sądzą, że samochód kupuję się chłodną głową i stawiając merytoryczne argumenty za i przeciw dla danego samochodu ale tak bywa niezwykle rzadko.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
patryk4544 spokojnie. Cena jest ok, zjedziesz do 29 tyś i sprzedasz. Po prostu mało kogo stać na wydanie 30 tyś na leciwe już auto, ale jak ktoś się znajdzie to kupi :) jeżeli stan jest taki jak zapewniasz. Masz sporo plusów po swojej stronie, dobre wyposażenie brak dpfa fabrycznie, posiadasz to auto już trochę czasu... Gdybyś go sprzedawał pół roku temu dawno już bym od Ciebie kupił :) a tak to musiałem się najeździć 3 miechy żeby coś sensownego kupić, a i tak wizualnie stan był słaby. Doprowadziłęm go do porządku za 2 tysie... (polerka, piaskownie felg, wymiana przedniej szyby)
Opublikowano

Panowie spodobało mi się bmw z ogłoszenia, jednakże trochę strach zostawić tyle pieniędzy u handlarza za samochód ze stanów. Próbowałem się dodzwonić, jednakże bezskutecznie. Spróbuje ponownie po weekendzie, jestem ciekaw wersji sprzedającego w jakim stanie sprowadził ten samochód.

Przy sprowadzeniu samochodu ze stanów, poprzez vin mogę sprawdzić pełną i prawdziwą historię pojazdu? W sensie, czy jest tam wszystko, czy traktować to z delikatnym dystansem i głównie się tym nie sugerować ?

Chodzi o te bmw: http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-328xi-e92-234-km-xdrive-lci-nawigacja-menu-pl-brazowa-skora-19-ID6y6NSb.html