Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracają jeszcze do mojego posta.

Jeśli auto ma oryginalnie przyciemniane szyby to czy powinno to się to znaleźć w liście pakietów w VIN'ie?

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wracają jeszcze do mojego posta.

Jeśli auto ma oryginalnie przyciemniane szyby to czy powinno to się to znaleźć w liście pakietów w VIN'ie?

To auto które wrzuciłeś ma oryginalnie przyciemnione szyby i jest to w VIN

Opublikowano
w_86 nie licz na to... Nie ma cudów 3 litrowego diesla pierwszy właściciel kupuje po to by dużo jeździć. Handlarz by nie sprowadził czegoś na czym by nie mógł zarobić... Podjedź do aso niech zczytają wszystkie dane i może z pompy czy z innego modułu da się oszacować realny przebieg... Osobiście nawet jakby miała 300 tyś to i tak warto bo to są pancerne silniki...
Opublikowano
silnik pewnie tak, ale skrzynia, dwumas i inne komponenty mają mocniej ograniczoną żywotność, a bez przebiegu ciężko powiedzieć jaka jeszcze będzie żywotność tych elementów. Nie chciałbym by w krótkim czasie od ewentualnego zakupu wyskoczyło kilka rzeczy do wymiany.
Opublikowano
w_86 ile lat chcesz nim jeździć? Jak wypadnie na Ciebie to zrobisz i po prostu dłużej będziesz autem jeździł :) paragony zostawisz, albo stare części i przy kolejnej sprzedaży podniesiesz wartość auta. . Zresztą nie wiem co lepszego możesz na ten moment kupić niż e90 330d. Jak mało mocy to chip i dalej jazda.
Opublikowano

Jadę jutro oglądnąć samochód. Sprawdzicie mi jego VIN? Jestem laikiem w tym temacie. Dziękuję

Wbapn11050a258137

Witaj kolego, kilka spraw :)

1. W kwietniu, samochód był wystawiony za 58 900 zł ;)

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:JLxo3Wf3GLsJ:otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-177-km-ID4pb9d1.html+&cd=6&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=opera

2. "POLSKA"

Sprachversion französisch Language version French

Bordliteratur französisch On-board vehicle literature French

3. Pierwszy właściciel to był we Francji, drugi (minimum) jest w Polsce ;)

4. Jest to wersja 318d (143km), a nie 320d (177km)

5. Model 2010.... Production date: 16.04.2009

Do weryfikacji : Przebieg, wypadkowość.

Strona internetowa : http://www.moto-check.pl

Kontakt : [email protected]

Tel : 511-105-106, 506-105-106

Na hasło "BMW KLUB" - 15% zniżki, na każdą usługę :)

Opublikowano
w_86 nie licz na to... Nie ma cudów 3 litrowego diesla pierwszy właściciel kupuje po to by dużo jeździć.

Tego się już nie da czytać - pokaże Ci całą masę 330d, 535d itp z lat 2004-2007 z oryginalnym przebiegiem 100-150tys. Tylko takich auto po prostu się do PL nie przywozi bez dzwona bo są cholernie drogie.

I naprawdę jeśli nie masz dowodów na kręcenie licznika w danym samochodzie to nie siej zamętu - bo tylko szkodzisz.

Pierwszy lepszy przykład z brzegu:

Mocna limuzyna z dieslem pod maską ze Szwajcarii 745D - uwierzyłbyś w przebieg 105tys w aucie z 2006roku???

Marka: BMW

Model: 745D

Podwozie: WBAHM61060DH92320

Pierwsza rejestracja: 04.2006

Kolor: Blau

Stan: gut

Opony:

ANZAHL POS. BREITE DURCHM. H_B G_B PROF.

2 245 19 45 Y 6.5

2 275 19 40 Y 6.0

Konstrukcja: PW / Limousine / 4

Dowod wlasnosci: 1BB490

MFK: 01.06.2013

Przebieg: 105000

I e60 535 z 2005roku - przebieg 114tys!!!

Typ: 5er Lim.

Model: 535d (E60)

Kolor: grau

VIN: WBANC91040B764287

Pierwsza rejestracja: 10/2005

Przebieg: 114,888 / abgelesen

MFK: 12/2013

Dowod wlasnosci: 1BB367

http://images70.fotosik.pl/968/6cdc8e917b55b148gen.jpg

No i może jeszcze e46 330d 2001rok przebieg 136tys - a przecież to najmocniejszy diesel:

Typ: 3er Lim.

Model: 330d (E46)

Kolor: grau

VIN: WBAAL91000FS14530

Pierwsza rejestracja: 06/2001

Przebieg: 136,321 / abgelesen

MFK: 10/2014

Dowod wlasnosci: 1BA961

Opublikowano
Wszystko to kwestia ceny ;) Nie każdy diesel musi być od razu połykaczem kilometrów. Znalezienie 10-cio letniego diesla z oryginalnym przebiegiem 100-150 tys km, to nie jest nic trudnego - takie auta po prostu odpowiednio więcej kosztują :)

Opublikowano
Wszystko to kwestia ceny ;) Nie każdy diesel musi być od razu połykaczem kilometrów. Znalezienie 10-cio letniego diesla z oryginalnym przebiegiem 100-150 tys km, to nie jest nic trudnego - takie auta po prostu odpowiednio więcej kosztują :)

No i właśnie do tego zmierzam :cool2:

Opublikowano

Jadę jutro oglądnąć samochód. Sprawdzicie mi jego VIN? Jestem laikiem w tym temacie. Dziękuję

Wbapn11050a258137

Witaj kolego, kilka spraw :)

1. W kwietniu, samochód był wystawiony za 58 900 zł ;)

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:JLxo3Wf3GLsJ:otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-177-km-ID4pb9d1.html+&cd=6&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=opera

2. "POLSKA"

Sprachversion französisch Language version French

Bordliteratur französisch On-board vehicle literature French

3. Pierwszy właściciel to był we Francji, drugi (minimum) jest w Polsce ;)

4. Jest to wersja 318d (143km), a nie 320d (177km)

5. Model 2010.... Production date: 16.04.2009

Do weryfikacji : Przebieg, wypadkowość.

To możliwe, że auto które zostało wystawione na otomoto za 58900 zł w woj Łódzkim w kwietniu, przejechało 2 tys km i zostało wystawione na sprzedaż na Śląsku w czerwcu za 49900? Coś mi tu brzydko pachnie. Wg mnie wygląda to tak, że ktoś się naciął i próbuje się pozbyć tego samochodu. Co sądzicie?

Opublikowano

Mało możliwe, ale musisz się dopytać sprzedawcy od jakiego czasu jest jego właścicielem. Powinieneś się też zapytać o zdjęcia książki serwisowej, zweryfikować to w ASO czy u kogoś na forum. Porozmawiać z gościem co było robione lakierniczo w aucie, przede wszystkim czy elementy nośne są w oryginale. Jeżeli by Cie zapewnił, że to co istotne jest w 100% i miałbyś jakieś potwierdzenie przebiegu to dopiero wtedy jest sens jechać. Masz pewność, że diesel z Francji w 6 lat przejechał 80tyś i teraz stoi tutaj w takiej cenie?

Samo to co jest napisane w ogłoszeniu jest niepokojące, bo jest tam sporo kłamstw. Taki typowy opis, który ma na celu przyciągnąć klienta a potem może jakoś to będzie...

Najpierw sprawdź to co możesz a dopiero później rób kilometry, bo jeżdżąc bazując tylko na tym co jest w tych opisach jeszcze długo samochodu nie kupisz.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Bronx_l sam piszesz że takich się do Polski nie sprowadza i zaraz piszesz że nie mam racji, 90% jak nie więcej diesli w Polsce ma kręcone liczniki. Udowodnij mi że ma taki przebieg i nie stał po dzwonie nie wiadomo ile to przestane tak pisać... Jeżdżę ze znajomymi pomagać im kupować auta i 1 na 10 diesel nie jest skręcony więc...

Dodatkowo kto kupuje mocnego diesla i jeździ tylko po mieście i raz na miesiąc w trasę. Bronx_l może ty jesteś ewenement ale mam sporo znajomych którzy kupują auta w salonie i przy różnicach w cenie nikt kto mało jeździł nie wybrał diesla bo jest to nieuzasadnione ekonomicznie i tyle.

Opublikowano

Napisałem, że jest wiele mocnych diesli z oryginalnie niskim przebiegiem - i te równie często trafiają do Pl - ale tylko dlatego że są po dzwonie. Wiec jest duża szansa kupić auto z niskim oryginalnym przebiegiem ale wtedy trzeba przymknąć oko na bezwypadkowość.

A Ty jak nie masz dowodu na skręcenie licznika to nie siej niepotrzebnie zamętu.

Opublikowano
Będę pisał zweryfikuj przebieg zamiast na bank skręcony jeśli Ci to przeszkadza :)

No i to zmienia postać rzeczy :cool2: :cool2: szczególnie, że jeśli chodzi o BMW to weryfikacja przebiegu jest mega prosta:)

Ja też oglądam wiele aut bez przerwy (nie w PL) i wierz mi jest dużo mocnych diesli z niskimi przebiegami.

Opublikowano

Jeszcze takie 2 uwagi/pytania :

1. Czy w 330d maksymalną wartością na liczniku, nie powinno być 280 km/h ? Jest 260.

2. Czy na poduszce powietrznej, nie widać przypadkiem śladów nieudolnej regeneracji ?

11421614_1437109436597724_1990131548_n.jpg?oh=b689d0c90b4fab5647d4d3ed5da6109f&oe=5581109C