Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Blade1984 , z tym na co zwrócić uwagę chodziło że wy po zdjęciach widzicie rzeczy których ja w żaden sposób nie mogę się dopatrzeć(że był malowany,czy że coś w tym miejscu było robione lub jest nie takie jak powinno) i po prostu jak ktoś z was coś takiego zauważy to żeby dał znać :>
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zdjęcia są bardzo kiepskie i w ogóle mało. Na oko to co widać to jest prosty i tyle ja widzę na teraz. Podoba mi się wpis: "OPTYCZNIE BEZWYPADKOWY". Dalej sprzedający piszę, że jest z pierwszej ręki. To znaczy, że jest 1. właścicielem tak? Skoro tak to lepiej byłoby napisać całkowicie bezwypadkowy, a nie jakieś optycznie. Optycznie znaczy, że na oko w miarę prosty? :D Tak optycznie bezwypadkowych samochodów to my mamy 90% w Polsce. Dzwon do sprzedawcy, proś o kilka zdjęć plus foty spod maski i książki serwisowej. Dalej weryfikacja przebiegu i ocena wzrokowa zdjęć i dopiero jest co jechać. Wiedź, że nie wszyscy Niemcy to solidni ludzie jak to się przyjęło mówić, jest bardzo różnie i możesz się zdziwić. Jedziesz konkretnie po ten samochód? Wybierz sobie po drodze lub w okolicy jeszcze kilka sztuk byś w razie co nie pojechał na darmo.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Kolego Blade gdybym zrobil jak mówisz to bym sprzedał ale nie chcę bo tak jak ktoś już wcześniej napisał po 7mies to jest nieopłacalne także pojezdze z 2lata i sprzedam sporo taniej bo mi się zamortyzuje w kosztach :)

Co do kolegi Mets niestety szukasz auta idealnego i z dobrym mocnym silnikiem ale brakuje Ci elementarnej wiedzy o autach. Na spotkaniu w autoreducie nie wiedziałeś nawet co to jest kolektor ssący i że tam są klapki którzy niektórzy zaślepiają i w jakim celu to robią... więc wg mnie szef autoreduty troche cie podkręcił bo taki przeciez ich cel że ty płacisz im 500zł a oni w ramach tego doszukują się wad auta tak jak tylko da się najbardziej żeby klient miał argumenty do zbijania ceny. Także we wszystkim trzeba mieć też swój rozum.

Wg mnie lepiej zgłosić się np. do takich osób jak gorik79 z Mautoczęści i tam lepiej (pomijam że pewnie taniej) ocenią stan auta niż w Autoreducie w której nie pokusili się o to (mimo że im o tym mówiłem) zeby sprawdzili u mnie np. korekcję wtrysków co wg mnie jest istotne bo kosztowne jeśli się kupi zużyte

• Moderatorzy
Opublikowano

Ostrzezenia poszły. Kłóćcie się dalej.

Kolejnym etapem będą bany i zamknięcie wątku.

Załatwcie to między sobą na PW.

Opublikowano
To auto sprzedawane jest prywatnie, wiec rekojmia nie obowiazuje. Tekst ogloszenia ma wiele bledow, sprzedajacym moze byc Turek, Arab, itp. Byc moze auto jest OK, ale ogloszenie budzi watpliwosci i jak radzili koledzy warto poszukac innych ofert w okolicy by nie jechac na darmo.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
Jeśli prywatnie, to rękojmia jak najbardziej obowiązuje.

Od firmy nie obowiązuje, ale tu są inne prawa

Jest zupelnie na odwrót.

Opublikowano
Mozna powiedziec ze to F30... czyli nie ten dzial :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Kolego Blade gdybym zrobil jak mówisz to bym sprzedał ale nie chcę bo tak jak ktoś już wcześniej napisał po 7mies to jest nieopłacalne także pojezdze z 2lata i sprzedam sporo taniej bo mi się zamortyzuje w kosztach :)

Co do kolegi Mets niestety szukasz auta idealnego i z dobrym mocnym silnikiem ale brakuje Ci elementarnej wiedzy o autach. Na spotkaniu w autoreducie nie wiedziałeś nawet co to jest kolektor ssący i że tam są klapki którzy niektórzy zaślepiają i w jakim celu to robią... więc wg mnie szef autoreduty troche cie podkręcił bo taki przeciez ich cel że ty płacisz im 500zł a oni w ramach tego doszukują się wad auta tak jak tylko da się najbardziej żeby klient miał argumenty do zbijania ceny. Także we wszystkim trzeba mieć też swój rozum.

Wg mnie lepiej zgłosić się np. do takich osób jak gorik79 z Mautoczęści i tam lepiej (pomijam że pewnie taniej) ocenią stan auta niż w Autoreducie w której nie pokusili się o to (mimo że im o tym mówiłem) zeby sprawdzili u mnie np. korekcję wtrysków co wg mnie jest istotne bo kosztowne jeśli się kupi zużyte

Weź już skącz!Chciałeś wcisną kitowanego kibla jako bezwypadek i teraz się tłumaczysz!

Właśnie przez takich jak ty nie mogę sprzedać swojego auta choć jest o niebo lepsze od twojego :mad2:

Opublikowano

Jest zupelnie na odwrót.

No, nabywca jako os. prywatna ma od firmy rękojmie

a nabywca firma od firmy moze jedynie wytoczyć proces o nie wywiązanie się z umowy, czy jakoś tak.

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Byłem ostatnio na wstępnym oglądzie 325d z 2007r. Auto ma trochę ponad 210tyś przebiegu. Niestety serwis w aso było prowadzony do 79tyś a dalej nic, zero dokumentacji przeglądów, wymian części. Nie wiadomo na jakich olejach silnik pracował. Auto sprowadzane z Francji więc nie ma jak zapytać właściciela.

Czy pchać się w takie auto praktycznie w ciemno? To znaczy ok zrobię rozszerzony przegląd (jeśli się zdecyduję), ale czy tam wyjdzie jaki jest poziom eksploatacji pojazdu? Chyba nie... No i teraz powiedzmy kupię takie auto i za 2tyś km wymienię skrzynię, potem dwumas, rozrząd, a następnie cholera wie co jeszcze i cena szybko poszybuje wysoko w górę.

Dodatkowo auto ma przyciemniane szyby z tyłu, sprzedawca mówi, że oryginalnie, ale ma nic o przyciemnianych szybach w pakietach po sprawdzeniu VIN'u. Czy tak powinno być?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-d-3-0-197-km-m-pakiet-full-ID4p4J3E.html#c4851c16fc

• Model description 325d
    Market Europa
    Type VC51
    E-Code E90
    Chassis Limousine
    Steering links
    Doors 4
    Engine M57D30U2 - 3,00l (145kW)
    Drive Heckantrieb
    Transmission manuell
    Body color Le-mans-blau Metallic (381)
    Upholstery Stoff Blue Shadow/alcant./anthrazit (ANAT)
    Production date 02.07.2007
    Assembled in Leipzig

• Code Serienausstattung Standard Equipment
    S321A Exterieurumfänge in Wagenfarbe Exterior parts in vehicle color

S520A Nebelscheinwerfer Fog lights

S548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

Code Sonderausstattung Optional Equipment
    S1CAA Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S249A Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S2MEA BMW LM Rad M Doppelspeiche 194 BMW alloy wheel, M double spoke 194

S320A Entfall Modellschriftzug Deleted, model lettering

P337A M Sportpaket M Sports package

S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S430A Innen-/Aussensp. mit Abblendautomatik Interior/outside mirror with auto dip

S431A Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S465A Durchladesystem Through-loading system

S481A Sportsitz Sports seat

S4ADA Interieurleisten Alu Längsschliff fein Interior trim strips, alu, brushed, fine

S502A Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system

S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A Regensensor Rain sensor

S522A Xenon-Licht Xenon Light

S524A Adaptives Kurvenlicht Adaptive Headlights

S534A Klimaautomatik Automatic air conditioning

S544A Geschwindigkeitsregelung mit Bremsfunkt. Cruise control with brake function

S5ACA Fernlichtassistent High-beam assistant

S609A Navigationssystem Professional Navigation system Professional

S694A Vorbereitung BMW 6 CD Wechsler Provisions for BMW 6 CD changer

S704A M Sportfahrwerk M Sports suspension

S710A M Lederlenkrad M leather steering wheel

S715A M Aerodynamikpaket M Aerodynamics package

S760A Hochglanz Shadow-Line High gloss shadow line

S761A Individual Sonnenschutzverglasung Individual sunshade glazing

S775A Dachhimmel anthrazit Headlining anthracite

S854A Sprachversion französisch Language version French

S863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S881A Bordliteratur französisch On-board vehicle literature French

S8S3A Automatische Verriegelung beim Anfahren Automatic locking when driving off

S8SPA Steuerung COP Control unit COP

Edytowane przez w_86
Opublikowano
Witam,

Byłem ostatnio na wstępnym oglądzie 325d z 2007r. Auto ma trochę ponad 210tyś przebiegu. Niestety serwis w aso było prowadzony do 79tyś a dalej nic, zero dokumentacji przeglądów, wymian części. Nie wiadomo na jakich olejach silnik pracował. Auto sprowadzane z Francji więc nie ma jak zapytać właściciela.

Czy pchać się w takie auto praktycznie w ciemno? To znaczy ok zrobię rozszerzony przegląd (jeśli się zdecyduję), ale czy tam wyjdzie jaki jest poziom eksploatacji pojazdu? Chyba nie... No i teraz powiedzmy kupię takie auto i za 2tyś km wymienię skrzynię, potem dwumas, rozrząd, a następnie cholera wie co jeszcze i cena szybko poszybuje wysoko w górę.

Dodatkowo auto ma przyciemniane szyby z tyłu, sprzedawca mówi, że oryginalnie, ale ma nic o przyciemnianych szybach w pakietach po sprawdzeniu VIN'u. Czy tak powinno być?

Daj link do ogłoszenia i VIN.

Opublikowano
Ja tak samo mam problem ze sprzedaza swojego 330d w kombi mimo ze wg mnie nie ma sie do czego przyczepic, ludzie tylko dzwonia i sie pytaja dlaczego tak drogo a wystawilem za 35k, czyli wg waszych kryteriow jest juz to padlina :-D a powyzszych panow sie sluchac juz nie da, a ar-w z tymi wymaganiami w tej cenie to znajdzie tylko nowego logana ale tam nie ma 3litrow
Opublikowano
w_86 te 79 tyś km w ile lat zrobił? Jeżeli to był jeden właściciel to pomnóż roczna liczbę kilometrów razy wiek auta to Ci pozwoli oszacować realny przebieg. Nikt Ci nie powie nawet w aso jak auto było wcześniej traktowane... To jest loteria jak kupujesz używane auto, możesz zadbać żeby kupić bezwypadkowe i sprawdzić od strony mechanicznej. Drogo bo to BMW i w cenie volkswagena nikt BMW nie sprzeda. Jak im za drogo to niech się w BMW nie pchają... Ciekawe czemu nikt nie plącze że stare porsche jest za drogie...
Opublikowano
Ja tak samo mam problem ze sprzedaza swojego 330d w kombi mimo ze wg mnie nie ma sie do czego przyczepic, ludzie tylko dzwonia i sie pytaja dlaczego tak drogo a wystawilem za 35k, czyli wg waszych kryteriow jest juz to padlina :-D a powyzszych panow sie sluchac juz nie da, a ar-w z tymi wymaganiami w tej cenie to znajdzie tylko nowego logana ale tam nie ma 3litrow

Nigdy nie pisałem, że auto 330d, w dodatku gorzej sprzedawalne kombi, w cenie 35k to padlina, to reszta (!) się tak wypowiada, to reszta podejrzewa i budzi podstęp. Czytaj uważnie wątek.

Ja wymagam, by auto nie było ulepione z niemal kazdej mozliwej strony, kosmetyczną naprawę dopuszczam, jednak musze miec wgląd co było uszkodzone. Wymagam także uczciwości ze strony sprzedającego. Jesli np. jest coś do roboty TO NIECH O TYM POWIE, a nie zataja z obawy przed większą negocjacją, albo dyskwalifikacją.

Jesli uwazasz, ze zbyt dużo wymagam to powodzenia w sprzedaży, bo wiedz, że 90, jak nie 99% ludzi szuka aut z oryginalnym lakierem. To dla nich podstawa. Dla mnie nie. Proszę zatem nie insynuować rozbieżne z faktami tezy.

Opublikowano
Witam,

Czy pchać się w takie auto praktycznie w ciemno?

W ksiazce zdaje się ostatni wpis to 2009r, czyli przez dwa lata zrobił 79tyś.

Jesli był 1 wlasciciel, to masz nalot około 300-320tyś, wiec spokojnie 100tyś jest cofnięta.

Ja bym nie kupił z cofniętym przebiegiem, a jesli ktos sprowadza auta z przelotem 300k i skreca licznik bo inaczej nikt nie kupi, no to już jego sprawa...

Opublikowano

@Bronx_l - dodałem linka i zapis całości z VIN w moim poście.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-d-3-0-197-km-m-pakiet-full-ID4p4J3E.html#c4851c16fc

@Blade1984 - dzięki słuszna uwaga!

Auto jest z początku 8/2007 ma dwa wpisy w książeczce. Pierwszy z końcem 5/2008 przy 35tyś i drugi z końcem 2/2008 przy 79tyś.

Czyli auto według książeczki BMW po:

10 miesiącach miało 35tyś (czyli średnio 42tyś km/rok)

17 miesiącach miało 79tyś (czyli średnio 55.5tyś km/rok)

Widać, że auto zaczęło jeździć więcej na początku eksploatacji.

Czyli zakładając, że auto jeździło w ten sposób (około 50tyś/rok) do powiedźmy 5/2015 to powinno mieć obecnie między 350tyś a 380tyś. Licznik natomiast podaje 210 tyś. km. Co myślicie, właściciel się znudził autem po dwóch latach i zaczął znacznie mniej jeździć?

Opublikowano

kolego ar_w męczysz oczy swoimi wywodami, chcesz niemal idealne auto a nie chcesz za nie dobrze zapłacić bo nie dasz za 10 -latka 50 tyś.... nie dawaj nikt Cię nie zmusza, katujesz wszystkich swoim obeznaniem i przemyśleniami, masz roszczeniową postawę i duże wymagania a od siebie dajesz kwotę x i kropka ma wystarczyć na ideał. Chcesz auto idealne pakuj się do Niemiec albo zmień cenowe kryteria wyświetlania na allegro od najwyższej a nie odwrotnie.

dobrze wiesz ile płacili niektórzy forumowicze za swoje auta ale Ty liczysz że będziesz sprytniejszy :) osobiście w to bardzo wątpię

Opublikowano

Czyli zakładając, że auto jeździło w ten sposób (około 50tyś/rok) do powiedźmy 5/2015 to powinno mieć obecnie między 350tyś a 380tyś. Licznik natomiast podaje 210 tyś. km. Co myślicie, właściciel się znudził autem po dwóch latach i zaczął znacznie mniej jeździć?

Nie liczyłbym na to

Marina: pojęcie idealne jest widzę tak samo względne, jak dla sporej częsci bezwypadkowe.

Meczy cie, to mnie nie czytaj. Po co te żale.

Opublikowano
kolego ar_w męczysz oczy swoimi wywodami, chcesz niemal idealne auto a nie chcesz za nie dobrze zapłacić bo nie dasz za 10 -latka 50 tyś.... nie dawaj nikt Cię nie zmusza, katujesz wszystkich swoim obeznaniem i przemyśleniami, masz roszczeniową postawę i duże wymagania a od siebie dajesz kwotę x i kropka ma wystarczyć na ideał. Chcesz auto idealne pakuj się do Niemiec albo zmień cenowe kryteria wyświetlania na allegro od najwyższej a nie odwrotnie.

dobrze wiesz ile płacili niektórzy forumowicze za swoje auta ale Ty liczysz że będziesz sprytniejszy :) osobiście w to bardzo wątpię

:clap: :cool2:

czy orientuje się ktoś z was może w jakim dziale dać ogłoszenie typu:

"Mam za 2miesiące wesele i może ktoś ma M3/M4/M5 lub inne ciekawe Bmw którym zawiózłby mnie i wybrankę do ślubu ?" oczywiście nie za free :D