Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem jakie trupki i ulepy oglądałem, kupić sensowne 320d z 2006 roku za 33-36 tyś to sztuka a ty ar_w chcesz kupić 330d :duh:

Jak nie chcesz wydać więcej to kup 320d i zrób chipa...

Blade, nie wiem czemu myślicie, że uparcie szukam 330d i tylko w tym przedziale cenowym. Ja po prostu nie dam 50k za 9-10 letnie auto serii 3, tylko po to, by mieć 3.0d. Koniec kropka, na łeb nie upadłem, tak jak coniektórzy dając 42k za szrota, o którym dowiedzieli sie skądś później, a potem wciskają jako 100% bezwypadkowe.

Akurat 320d z końcowki 2007 mam upatrzone, jednak temat 330d w cenie 36k jest dla mnie zagadką i tylko pytanie czy jest składana jak Vapora, już nie wnikajmy w jaki sposób, żeby nie zanudzać, czy jednak rozbite w niewielki sposob bez naruszenia podłużnic z dodatkowymi rysami wymagającymi lakierowania, które też trafiają w rece, kto te auta zdołał wylicytować na zachodzie w rozsądnych pieniądzach i je przywieźć.

Blade, w totka nigdy nie wygrasz ;) myślę, że ta stronka jest dobrze znana: http://pressmix.eu/2014/01/06/lotto-to-oszustwo-to-maszynka-do-prania-pieniedzy-oni-oszukuja-naiwnych/

Vapor: no comment.

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie komentujesz bo napisalem prawde o tobie i ci argumentów zabrakło bo co tu komentować jak ktoś nawet własną rodzine w kanał chce pakować i syfa starego zużytego jej wciskać :duh:

To że piszesz ze moja składana.... no właśnie dokładnie taki jesteś- expert który na parkingu pod kinem lepiej to potrafi ocenić niż w Autoreducie i ASO fachowcy. Zapoznałeś się wogóle z tym raportem czy jesteś tak małym robaczkiem że ci lżej jak obsmarujesz mój samochód ?

na 330d cie nie stać więc się na nie nie s r a j i nie nabijaj postów na forum tylko kupuj te klekoczące 318/320 z rozrządem do roboty albo citroena C5 którego tak zachwalałeś, a nie zawracasz głowe osobom takim jak ja czy Bronx a na koniec jeszcze sie spuszczasz i płaczesz że za 35-40 nie możesz kupic ideału w R6. Ze też matka Ziemia nosi bez protestu takie osobniki :duh:

Opublikowano (edytowane)

Nie komentuje, bo nie mam zamiaru dyskutować na poziomie szczeniaka, tyle. Zobacz sobie w jak bardzo szczeniackim poziomie ukladasz zdania i argumentujesz cokolwiek.

Mam głęboko co ty masz do powiedzenia na mój temat czy temat mojej beemki, ktorej nawet dookola nie oglądałeś.

Bo jak mozesz oceniac czyjąś beemke, skoro sam nie potrafiłeś ocenić czy kupujesz szrota?

To tylko swiadczy o tym, jak bardzo cie zabolało, co napisałem.

Mnie natomiast boli to, że wciskasz to coś, co nazywasz bezwypadkowym autem w stanie bdb, kolegom z forum :nienie

Edytowane przez ar_w
Opublikowano

ar_w jak jechałeś na oględziny to wiedziałeś że coś było lakierowane czy nie? Zresztą wartość 180-300 na boku to żaden wypadek tylko zwykła obcierka i 2x lakier z cieniowaniem. Z drugiej strony cena ponad 40k za w 100% sprawne mechanicznie 330d to wcale nie jest drogo. Może mówisz, że 9-letnie auto za 50k to kupę kasy. Ja myślę, że troszkę masz taki tok myślenia typowego Polaka. Na allegro jest pewnie dużo sztuk w sporo niższych pieniądzach i dlatego uważasz, że przepłacisz? Mój znajomy ostatnio dał 31k za 530d e39. Są ludzie, którzy kupują e46 330 za ~30k. Nawet kilka dni temu oglądałem kanał na youtubie auta-z-niemiec, gdzie chłopaki oglądali z klientem e39 M Pakiet 530 w cenach 7000-8000+ euro. I nawet jedno kupili :) Dobre samochody trzymają swoją cenę, szczególnie BMW. Jeżeli sądzisz, że 50tyś to za dużo jak na 9-letnie to jedyną opcją jest zmienić markę lub zmienić silnik. Ja za 60 mam praktycznie nowe 318i i dorzucam koła warte 2000. Odniosę się jeszcze do tego, że nie ma co porównywać Polski do Niemiec. Przecież 80% BMW z lat 05-07 jest z zachodu. Skoro handlarze je tam kupili to musieli jednak zapłacić akcyzę po czym wystawić auto u nas za 40tyś. Ile musiało kosztować w euro? 6500-7000 max. Jak nie chcesz mieć porównania do cen niemieckich to kup jakiś egzemplarz z polskiego salonu. Tylko nie wiem ile będzie sztuk w rozsądnej dla Ciebie kasie.

Jak jedziesz oglądać jakiś samochód to ogarnij sobie zdjęcia książki, porównaj to z bazą w ASO. Dopytaj się o stan lakieru w samochodzie. Jeżeli sprzedającemu zależy to wpadnie na szybko do komisu i sobie zmierzy lakier. Chociaż i tak rzadko się zdarza by właściciel nie wiedział jakie ma auto. Gdybyś trafił na mnie to ja bym Ci dał i zdjęcia wszystkich dokumentów i wydruki z bazy ASO i nawet nagrał film z pomiarem całego auta z zewnątrz i od spodu. Wtedy nie ma problemów na miejscu, bo klient wie o wszystkim. Jeżeli mu pasuje to przyjeżdża, jeżeli nie to nie zawraca mi głowy i tyle.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano (edytowane)
Nie komentuje, bo nie mam zamiaru dyskutować na poziomie szczeniaka, tyle. Zobacz sobie w jak bardzo szczeniackim poziomie ukladasz zdania i argumentujesz cokolwiek.

Mam głęboko co ty masz do powiedzenia na mój temat czy temat mojej beemki, ktorej nawet dookola nie oglądałeś.

Bo jak mozesz oceniac czyjąś beemke, skoro sam nie potrafiłeś ocenić czy kupujesz szrota?

To tylko swiadczy o tym, jak bardzo cie zabolało, co napisałem.

Mnie natomiast boli to, że wciskasz to coś, co nazywasz bezwypadkowym autem w stanie bdb, kolegom z forum :nienie

na poziomie szczeniaka ? Napisałem to co sam mi powiedziałeś że to "stare 530d z 400k nalotu sprzedasz bratu i niech on dalej sie z tym meczy"

Ponadto sam mi opowiedziales ile to kasy w niego musiales wpakować i że dalej coś tam ci w silniku stuka i chodzi jak traktor. Ja twojego auta nie oceniam tylko to są twoje słowa - wiec chyba nie chcesz mi wmówić że to co gadałeś mi o twoim aucie to teraz odwołujesz ? :duh:

Nie zabolało mnie to co napisałeś bo w przeciwieństwie do ciebie mam dobry samochód którym moge bezawaryjnie i przyjemnie dalej jeździć. Natomiast nie twierdziłem nigdy że moje auto jest absolutnie bezwypadkowe bo ma inne wskazania lakieru na lewym boku ale reszta jest ok łącznie ze słupkami gdzie wartości są max 80-90um (facet badał w Autoreducie auto praktycznie centrymetr po centrymetrze) więc po co rzucasz szczeniackie tezy że jest składane ? Szkoda słów

Mariusz: też uważam że idealne 330d z 2006r. jest warte cos kolo 50tys (bo tyle wyjdzie chocby sprowadzenie takiego z DE za 11k E +opłaty) ale że moje nie jest ideałem to wyceniłem na 42... ale na pewno nie jest to syf jak te ciagniete z zachodu przez handlarzy i wystawiane po 36-38k. W Autoreducie było szczegółowe badanie, również Czerwony330d znany tu na forum zaraz po zakupie zrobil mi w nim kilka waznych rzeczy, spedzil nad tym autem troche czasu i on również wie w jakim stanie mechanicznym jest moje auto a nie ty ar_w po oględzinach na parkingu swoim experckim okiem :lol:

Edytowane przez Vaporr
Opublikowano

Myślisz, że gdybym jezdził szrotem, to bym nią śmigał 7 lat? Tylko idiota może tak pomyśleć, albo szczeniak.

Akurat, gwoli ścisłości, bo widzę, ze masz w tym jakiś cel - moją beemeczkę _chce_ mój brat, a nie to, że mu ją wciskam, bo nie moge sprzedać, czy coś, bo nawet nie zamierzałem jej sprzedać, pomimo 7 lat przyjemnej jazdy, ale znając twoje fałszywe podejscie do kolegów z forum, wcale mnie nie dziwi twoja konfabulacja.

Ile jeszcze postów napiszesz publicznie zanim sobie odpuścisz? Moze chcesz się spotkać, dasz mi w policzek i ci przejdzie? :-)

Mariusz: też uważam że idealne 330d z 2006r. jest warte cos kolo 50tys (bo tyle wyjdzie chocby sprowadzenie takiego z DE za 11k E +opłaty)

Potwierdza się powyzszym tekstem rozumowanie polaczka, ktory wycenia wartosc samochodu. Proszę, jak na tacy ;)

Opublikowano

Od lutego posiadam Bmw zrobiłem 8403km koszt (paliwo+ekploatacja) na 100km obecnie wynosi 186,71zł będzie on malał z czasem... choć nie jestem pewien.

Jednak w planach mam trochę wydatków związanych z moim autem.

Gdybym chciał je teraz sprzedać to w życiu bym nie odzyskał kasy która już wydałem... wiec sprzedawanie auto po 7mc to głupota..

Opublikowano

Panowie ciągniecie już chyba wystarczająco długo ten wątek by wszyscy poznali Wasze poglądy także jeżeli chcecie się jeszcze kłócić to nie w tym wątku, bo zrobi się totalny bałagan. Zresztą wpadnie mod i wszystko wyrzuci także szkoda czasu.

Jak wcześniej napisałem. Auta sprowadzone z Niemiec trzeba porównywać do cen niemieckich. Egzemplarze z PL salonu to już inna kwestia i sprawa ich właścicieli za ile je sprzedają. To chyba logiczne.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

ar_w sam mi sie skarżyłeś ile kasy cie kosztowało to auto przez 7lat , wpompowałeś w niego naprawde dużo a nadal coś stuka puka, silnik chodzi jak traktor- pamietasz jak podnosiles maske ? :D wiec skończ już te dyrdymały jakie to masz dobre auto bo to skarbonka z przeżartym przez rdze dnem... no i prezent bratu dobry zrobisz, nie ma co

a mi by nie było szkoda na twoim miejscu jechać do DE i wydać 50k na porządny egzemplarz ale ty szukasz takiego tutaj w cenie 320d.

Moje auto badała Autoreduta tydzień temu, serwisowane u Czerwonego330d w grudniu i styczniu i on również może coś powiedzieć na temat stanu mojego auta. Na pewno nie ty ar_w po oględzinach na parkingu ... Ale ty jestes od nich wszystkich mądrzejszy i wiesz najlepiej :mad2: wybaczcie za te dyskusje ale po prostu nie lubie pyszałków i zarozumialców

Opublikowano

mam automat

navi brak

w galerii masz zdjęcia z zewn. i środka również

Ale auta nie chce już sprzedać. Zostaje u mnie

Opublikowano

Jakbyś chciał, też by zostało. ;)

Tylko ostrożnie jezdzij, bo jakikolwiek dzwonek moze sie tym razem tragicznie skończyć :cry2:

Opublikowano

Celem zamknięcia dyskusji na temat tego samochodu kolegi Vaporr napiszę kilka FAKTÓW które wyszły w trakcie tych oględzin w Autoreducie (ogólnie jestem zadowolony z podejścia serwisu, chociaż trochę drogo :))

Na pewno na plus:

- diagnosta stwierdził, że faktycznie mimo przebiegu całkiem dobrze mechanicznie pracuje silnik i skrzynia, co potwierdził krótką jazdą próbną

Na pewno na minus:

- blacharka - wskaźnik lakieru wychodził poza skalę na całej lewej stronie, w tym bardzo nieestetycznie robiony lewy tył. Wskazania pomiaru dachu, prawej strony oraz tyłu ponad górną granicę oryginalnego lakieru, także najprawdopodobniej malowane. (oryginalny zakres wskazania na pewno na masce i środkowym słupku od strony kierowcy po otwarciu drzwi)

- wycieki ze skrzyni / silnika - podobno kolega Vaporr to naprawiał i sugeruje, że mechanik mógł nie umyć, także potencjalny kupujący powinien się temu lepiej przyjrzeć

- nieoryginalne osłony podwozia

- jeden elementu obramowania okna stracił ocynk/chrom najprawdopodobniej od chemii, a inna listwa pozioma okna jest wygięta - trochę słabo to wygląda, jakby ktoś się włamywał

- potencjalnie do wymiany pompa wody

- kilka błędów w komputrze na silniku, ale mogą być nieszkodliwe - warto sprawdzić

- bodajże jeden wpis w systemie ASO, mimo, że pochodzenie PL i rzekomy serwis do 201X roku

- nie działa w ogóle lewy spryskiwacz xenon

- tylne prawe drzwi skrzypią i ciężko się otwierają

- dwa solidne odpryski na przedniej szybie

Nie komentuję stanu środka, bo jednak wiek i przebieg robią swoje i nie ma co wybrzydzać.

Podsumowanie: jak ktoś chce auto z dobrym mechanicznie mocnym silnikiem i skrzynią, które prosto jedzie, a nie ma znaczenia stan nadwozia, to warto rozważyć. Ja odpuściłem, bo taka historia blacharska dla mnie dyskwalifikuje auto. Mylące na pewno jest stwierdzenie kolegi w jego galerii: "jest bezwypadkowe". Ten fakt oraz powoływanie się na moje oględziny w nie do końca szczery sposób skłoniło mnie do udziału w tej dyskusji - także proszę nie mieć do mnie urazy za przedłużanie tego wątku

Opublikowano

Mets super że się włączyłeś i wyjaśniłeś. Auto faktycznie odpada bo stan blacharki nie do przyjecia osobiście dla mnie... Gdyby nie reflektory z innymi datami produkcji to może miałbym wątpliwości...

Vaporr nie ładnie pisać bezwypadkowy jak cały bok naprawiany... Swoją drogą jak mogłeś kupić auto po takich przejściach...

Opublikowano (edytowane)

ciesze sie ze niezależnie kolega Mets zabrał głos. Tak jak pisałem auto nie jest Perfect bo takie kosztują 45-50tys i jezeli kogos wprowadziłem w błąd określeniem "bezwypadkowy" to przepraszam - lewy bok ma gdzieniegdzie większe wskazania i trudno powiedzieć czy to było coś poważniejszego czy obcierka. Mi to jednak nie przeszkadza w użytkowaniu a ciekawy jestem swoją drogą jaka część użytkowników forum ma auto w 100% z oryginalnym lakierem takie jak wyszło z fabryki :cool2:

Blade nie wiem czy to jest auto po przejściach skoro słupki maska i druga strona ma oryginalne wskazania lakieru. Każdy chce mieć auto jak z fabryki i najlepiej za grosze, no bez przesady :)

A stan mechaniczny tak jak potwierdził kolega Mets po wizycie w Autoreducie jest bdb

Edytowane przez Vaporr
  • Moderatorzy
Opublikowano

Panowie bede rozdawal ostrzezenia za taki styl dyskusji. Trzymajmy poziom.

Ja mam malowany przedni i tylny zderzak - reszta ori ;)

Opublikowano

Vaporr Ja szukałem dość długo swojego BMW e90 320d ale znalazłem i tak:

mam oryginalne lampy, malowany tylko lewy błotnik i maska 190-220 mikronów (mój mechanik oglądał ją w aso renault przez 3 godziny :) ,odkręcał wszystkie dolne osłony itd.) reszta oryginał średnio 110 mikronów (podstawowy miernik z allegro) i realny potwierdzony przebieg 258 tyś (serwisowany do końca 2013 roku).

To że ty nie znalazłeś czegoś w porządnym stanie to nie znaczy że inni też kupują tanio i słabe sztuki...

Do wszystkich nowych szukających auta:

Nie żałujcie kasy na sprawdzenie auta jeżeli sami sie na tym nie znacie. O ile sprawy mechaniczne są proste w naprawach to już auto po dzwonie jest niebezpieczne nie tylko dla was ale i dla innych użytkowników dróg!!!

Opublikowano

Blade znalezłeś auto w lepszym stanie blacharskim od mojego i gratuluje Ci tego ale rozejrzyj się ile masz na rynku do wyboru do kupienia sztuk 320 a ile 330?

Sprawa akcyzy bardzo podnosi koszt więc na pewno 320 dużo łatwiej wybrzydzać i kupić z lepszą blacharką.

Ale ja nie chciałem 320 bo jezdze głównie trasy i liczy się dla mnie przyjemność z użytkowania i elastyczność auta...z resztą kto ma 330 seryjne lub z chipem to wie o co chodzi

Opublikowano
druga strona ma oryginalne wskazania lakieru.

Sorry, ale z tego co napisałem nie można takiego wniosku wyciągnąć ("Wskazania pomiaru dachu, prawej strony oraz tyłu ponad górną granicę oryginalnego lakieru, także najprawdopodobniej malowane")

A stan mechaniczny tak jak potwierdził kolega Mets po wizycie w Autoreducie jest bdb

Nie napisałem "bdb", proszę nie manipulować moją wypowiedzią:

"mimo przebiegu całkiem dobrze mechanicznie pracuje silnik i skrzynia"

"kilka błędów w komputrze na silniku, ale mogą być nieszkodliwe - warto sprawdzić"

"wycieki ze skrzyni / silnika"

Nie wnikam w konflikt personalny między użytkownikami, ale będę na pewno ingerował w przypadku manipulacji moimi wypowiedziami. Pozdrawiam

Opublikowano

Vaporr na pewno jest trudniej znaleźć 330d niż 320d to fakt. Ja dokładnie szukałem ponad 3 miesiące 320d... Ja mam 185 ps w tej chwili i na pewno 330d jest dużo szybsza ale w serii 3 180 ps + już na prawdę daje rade moim zdaniem. Też szukałem 330d w zeszłym roku i do 45 tyś z 2006 roku nie byłem wstanie znaleźć nic dobrego więc zamiast spinać się na dodatkową gotówkę poszedłem w stronę 320d +chip.

Jak byś wystawił swoją za 39999zł i zjechał do 39500zł to CCC i byś na pewno sprzedał...

Opublikowano

Czytam i czytam no i nie pozostaje nic innego tylko podnieść cenę o 10tys :D

Dzięki chłopaki :mrgreen: :mrgreen:

BTW w życiu nie zapłaciłbym za pospolite e91 330d 50tys :duh:

Co innego 335d, 335i w Mpaku - ale nie ma szans na sprzedaż 10letniego zwykłego kombi, w tej cenie tylko dlatego, że ma 3litrowy silnik.

Opublikowano

Witam, jestem nowy na forum, ale już od dłuższego czasu śledzę ten i inny wątek, przyszedł w końcu czas abym i ja kupił sobie bmw, znalazłem dla siebie coś takiego:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=210165706&emissionClass=&sb=p&adLimitation=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&od=down&isSearchRequest=true&vatable=&scopeId=C&zipcode=&usage=USED&fuels=PETROL&doorCount=&transmissions=MANUAL_GEAR&usedCarSeals=&airbag=&climatisation=&emissionsSticker=&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&minPrice=13000&maxPrice=14000&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7,8,9,75,10,76,11,12,13,88,14,77,15,103,56,78,72&pageNumber=4

Wybieram się w poniedziałek oglądać ten samochód, ale chciałem zapytać jeszcze was co o nim sądzicie i na co warto zwrócić uwagę przy jego zakupie.

pozdrawiam, Bartek.