Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja sie rozgladam powoli za e91 z 3.0d albo 3.0i i to co widze w ogloszeniach z takim wyposazeniem jak chce to juz po widoku tego co na zdjeciach, zniechceca do dalszego zainteresowania sie ofertą
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie do końca.

Kilka postow wyzej ktoś pytał o 330d z Augustowa.

Sprzedajacy facet to uzytkownik forum z 2008r. Niby zaufany, jednak sprzedaje to auto pół roku, ale w tym czasie tez ją sprowadził.

Ja bym nie kupił auta, którym sprzedający jezdził kilka m-cy. Od razu podejrzane.

Bo kto sprzedaje po tak krótkim czasie i pozwala sobie na stratę? Pewnie jakaś mina, ale wyjątki sie zdarzają oczywiscie.

Albo gadanie ze auto jest za małe, to co, gdy kupował kilka m-cy temu było jeszcze duże?

+1 to po prostu sprytniejszy handlarz

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
sprzedajacy jest wiarygodny posiada firme ktore sprzedaje mase ciuchow na allegro, 5 tys opinii i tylko 7 negatywow. Wyglada mi ze jrst to prawda sprowadzila dla siebie samochod a teraz sorzedaje. Przebieg 230 tys, mniej wiecej wiarygodny, nie wydaje sie ze by mial jakis potezny dzwon.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Nam coś się nie bardzo chce wierzyć w to, że kobieta sprzedająca ciuchy na allegro, bawi się w drukowanie fałszywych blach :)

"Samochód na polskich numerach" ? - A gdzie naklejka na szybie czołowej ?

Od kiedy nosi się ze sobą 2 kluczyki ? bo wątpimy w to, żeby do zdjęć ktoś je szczepił :)

Strona internetowa : http://www.moto-check.pl

Kontakt : [email protected]

Tel : 511-105-106, 506-105-106

Na hasło "BMW KLUB" - 15% zniżki, na każdą usługę :)

Opublikowano
sadze ze po prostu wziela zdjecia z ogloszenia niemieckiego na ktorym go kupila.... ? nie ?

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
yyy.... ale to ponoć było 1.5 roku temu

ale dla potrzeb reklamacji albo sadu czesto ludzi zgarniaja fotki i je zachowuja, ja tak robie mam zdjecia mojego 3 lata temu jak kupowalem

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

NIE KUPUJCIE W POLSCE AUT

JA KUPIŁEM BMW E91 330XD Z 2007 R

MAM JE PÓŁ ROKU I SIEDZĘ U MECHANIKÓW OD RANA DO WIECZORA

DO TEJ PORY ZA NAPRAWY ZAPŁACIŁEM OKOŁO 20 TYS ZŁ

NIESTETY KOŃCA NIE WIDAĆ

ZRESZTĄ SAMI ZOBACZCIE

viewtopic.php?f=70&t=271927

WYMIANY:

WAŁ NAPEDOWY NA PRÓD

KOLEKTOR SSACY

WTRYSK

PANEWKI (ORAZ ROZEBRANIE SILNIKA NA CZESCI PIERWSZE I ZŁOZENIE) CZYLI WSZYSTKIE USZCZELKI DO TEGO

POMPA OLEJU

WYMIANA OLEJU W SKRZYNI ORAZ MISKI I FILTRÓW

NAPRAWA SKRZYNKI ROZDZIELAJĄCEJ NAPEDY X DRAIV

NAPRAWA CIEKNĄCEGO PRZEDNIEGO MOSTU

I W CHOLERE DROBNICY TYPU ZAWIESZENIE ITP..

A W TEJ CHWILI MAM WIELKĄ OCHOTĘ PODLAĆ BENZYNĄ I SPALIC MOŻE SKĄCZYŁ BY SIE MÓJ PROBLEM... N ARESZCIE

Opublikowano
ja bym powiedzial raczej nie kupujcie auta od polaka... :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

A ja bym powiedzial NIE KUPUJCIE SZROTOW!!!

Nie ma znaczenia skad auto jest!

Najwazniejszy jest stan!!!

Ps.dzieki za ocene mojeg Bmw widze ze znacie go lepiej odemnie :duh:

Nikt go nie ogladal a juz wiadomo ze mina-masakra na tym forum! :cool2:

Opublikowano
Nie generalizujmy, wsrod BMW jak i kazdej innej marki trafiaja sie pechowe egzemplarze, tylko przez koszty napraw i skomplikowana technologie mozna przy BMW stracic cierpliwosc. Moja 330iA kupiona w niemieckim salonie BMW (5 lat, 75 tys. km) znala droge do warsztatu na pamiec: nieszczelne lampy tylne, przerdzewialy uchwyt klapy bagaznika, oslony lusterek odpadly, uszkodzone radio professional, sprzeglo, uszczelka pokrywy zaworow, wachacze, lozyska, rozrusznik, akumulator, itd. To wszystko nim udalo mi sie dobrnac do 100 tys. km.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
w niemczech tez potrafią naprawiać po wypadku i zmniejszać liczniki wiem bo od paru lat tam mieszkam i ostatnio poznałem kilka osób z tej branży niemiec oni tam liczyć umieją i jak sie kalkuluje to naprawiają tylko teraz pytanie jakie auta jadą do polski albo takie co juz raz były skręcone albo takie co są w dwóch kawałkach dlatego panie spinacz2100 powodzenia życzę
Opublikowano

I wcale sie spinacz3100 nie dziwię, że masz inne. Napisz po prostu, czy było skladane z 3-ech aut, czy może jednak z dwóch. Nie rób ludzi w chooya, bo ktoś w chooya zrobi ciebie znacznie bardziej.

Panowie nr vin posiadam. Zdjęcia dokładniejsze ma podesłać ktoś zna siedlce? Auto sprzedaje kobieta zapewnia ze wszystko w oryginale sama kupowała w niemczech. Zdjęcia podejrzane jak z ostrowi ;)

http://allegro.pl/bmw-seria-3-bmw-320d-full-opcja-duza-navi-bezwypad-i5396806634.html

Prawy błotnik robiony, widać też inny odcień lakieru. Reszta wydaje sie być OK, jednak trzeba by było zobaczyć w pewne miejsca przy oględzinach, zeby dokladnie ocenić. Trzeba tam zobaczyć kielich w tym miejscu, podłużnice i datę prod. reflektora

Nie wierzcie miernikom lakieru. Żaden problem zrobić tak, by lakier miał fabryczne 60-100mikronów

Opublikowano (edytowane)
NIE KUPUJCIE W POLSCE AUT

JA KUPIŁEM BMW E91 330XD Z 2007 R

MAM JE PÓŁ ROKU I SIEDZĘ U MECHANIKÓW OD RANA DO WIECZORA

DO TEJ PORY ZA NAPRAWY ZAPŁACIŁEM OKOŁO 20 TYS ZŁ

NIESTETY KOŃCA NIE WIDAĆ

ZRESZTĄ SAMI ZOBACZCIE

viewtopic.php?f=70&t=271927

Pawle współczuje Tobie- musiałeś mieć pecha. Podobno 330xd jest kosztowniejsze w naprawach i eksploatacji od 330d i jak w nim się coś sypie to naprawy są naprawdę drogie.

Ja kupiłem z PL salonu w ubiegłym roku od kobiety i wiadomo nie jestem hipokrytą- nie jest to ideał jak co niektórzy oczekują bo np. nie ma nawigacji i miał niewielką stłuczkę w lewy tył ale silnik, podzespoły itd są w bdb kondycji i nie żałuję tego zakupu bo tych aut w PL , do tego w sedanie jest jak na lekarstwo a stosunek dynamiki i elastyczności do spalania są rewelacyjne - za to 320d jest jak psów :) .

Przemknęła mi myśl aby go sprzedać i zmienić na 335d więc ogłosiłem na forum ale po 2-3 telefonach i 1 spotkaniu z "oglądaczem" który na oględzinach auta na parkingu szukał dziury w całym, po czym wyprorokował po zużytym przycisku start-stop i przytartym jednym plastiku że wg niego auto ma 500-600 tys. przelotu zostaje przy tym co mam bo po 1 po co mam słuchać takich idiotyzmów ,po 2 nie mam parcia bo autem jeździ się super a po 3 moje plany co do 335d mogą poczekać rok czy dwa , nacieszę się w tym czasie tym co mam :) Wielu kupujących w PL mysli że jak już kupują auto za +- 40-45 tys. PLN to musi być to igła bez skazy- to nic że to np 8 czy 9letnie auto i ma prawo być widać jakieś zużycie wnętrza a ponadto po sprowadzeniu i opłaceniu takiego 330d z DE koszt całkowity to conajmniej 50tys PLN. To nieistotne. Dla Polaka musi być cena 35-40tys max bo po tyle chodzą na allegro i oczywiście stan musi być salonowy :duh:

Z mojego przykładu widzę że ludzie czasem zbyt nieufnie podchodzą do kupna auta, ja np. spotkałem się z wielką podejrzliwością czemu teraz sprzedaje skoro 7mies. temu je kupilem. Ze to niemozliwe że sobie auto odszykowałem (elementy eksploatacyjne ,program, lampy Black Line) i na pewno auto jest felerne, że to parch z zakamuflowanymi wadami itp... i że to bajka że po tak krotkim czasie myślę o zakupie 335d. Tak się składa że wtedy nie szło kupić 335d,a teraz była taka możliwość stąd pomysł na takie posunięcie z mojej strony a nie inno, nieważne :) także spinacz nie dziwię się twoim nerwom bo podczas sprzedaży auta trzeba mieć duuuużą cierpliwość. W twoim przypadku myślę też że położenie nie sprzyja ,mieszkasz na krańcu polski i ludziom ze sląska/małopolski czy wielkopolski nie chce się jechać 500-700km żeby je obejrzeć. A stan jaki zastaną na miejscu- niewiadomo.

Dziś wogóle jakiś ruski do mnie dzwonił, że niby w PL mieszka i pytał skąd jestem bo auto chciał obejrzeć - ja pier nicze, jeszcze jakaś ruska mafia podziękowałem grzecznie i się rozłączyłem :D także 330d zostaje u mnie i dobrze że nie wystawiałem jej na alledrogo bo tak naprawdę nie chce mi się z nim rozstawać tak szybko :)

Edytowane przez Vapor
Opublikowano
I wcale sie spinacz3100 nie dziwię, że masz inne. Napisz po prostu, czy było skladane z 3-ech aut, czy może jednak z dwóch. Nie rób ludzi w chooya, bo ktoś w chooya zrobi ciebie znacznie bardziej.

Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać z twoich wypowiedzi!

Napisałem ci jak wygląda sprawa z moim autem!(Chcąc kupić auto nawet nie zadzwoniłeś)

Nie przyjechałeś, nie oglądałeś tylko piszesz jak!

Sorry ale nie wierzę że kupisz jakiekolwiek BMW!!!

Opublikowano

Za dużo się ojezdziłem i naoglądałem, niby czas straciłem, jednak nabyłem doświadczenia gdzie spojrzeć, by się sporo dowiedzięć i nie chodzi tu o starty przycisk start-stop.

Spinacz, to jest nierealne, zebyś sprowadził auto w dobrym stanie, zrobił opłaty, w tym akcyzę i sprzedał ją za 33k.

To ile musiales dać za granicą? 5000? 4500 euro? A gdzie dojazd, itp. Kupujac auto nie przemyślałeś, że jest ciasne? Brawo. Ale ja w takie bajki nie wierzę, wystarczy, że widzę po zdjęciach jak jest poskładana.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam jestem ciekaw co tej 330d spinaczowej dolega, jest z włoch a tam jednak jest specyficzny rynek (totalnie inny od DE) - czasem mozna kupic tanio dobre auto...
Opublikowano

Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać z twoich wypowiedzi!

Napisałem ci jak wygląda sprawa z moim autem!(Chcąc kupić auto nawet nie zadzwoniłeś)

Nie przyjechałeś, nie oglądałeś tylko piszesz jak!

Sorry ale nie wierzę że kupisz jakiekolwiek BMW!!!

no napewno kobieta jezdziła

tu masz takie jedno z tańszych aut w niemczech o podobnym standarcie

http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-330xd-DPF-Touring-Aut.-T%C3%9CV-NEU/vhc:car,cnt:de,pgn:5,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:3500,mdl:15,frn:01-2005,frx:12-2008,ful:diesel,mln:150000,ger:automatic_gear,pwx:264,itc:black/pg:vipcar/209503519.html

zwrócił bym uwagę na środek jak wygląda, a u ciebie... a jak no jeszcze te nieszczesne 20% podatku ktore po przeliczeniu da nam jakieś 8 tys zł no i tablice paliwo ok 1tys nie wspomnę o tym ze ten co sciąga takie auto musi zarobić...

39tys+ 8tys+1tys=48tys

Opublikowano

gdzie te zdjęcia środka???

mój środek wygląda źle na 200tyś.km? :mad2:

jak taka okazja to dlaczego nikogo nie było żeby choćby obejrzeć auto?

nawet ze względu na tak niską cene?!

Opublikowano
Za dużo się ojezdziłem i naoglądałem, niby czas straciłem, jednak nabyłem doświadczenia gdzie spojrzeć, by się sporo dowiedzięć i nie chodzi tu o starty przycisk start-stop.

Spinacz, to jest nierealne, zebyś sprowadził auto w dobrym stanie, zrobił opłaty, w tym akcyzę i sprzedał ją za 33k.

To ile musiales dać za granicą? 5000? 4500 euro? A gdzie dojazd, itp. Kupujac auto nie przemyślałeś, że jest ciasne? Brawo. Ale ja w takie bajki nie wierzę, wystarczy, że widzę po zdjęciach jak jest poskładana.

kup za 5000E to wezmę dwie!!!