Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie wiem skąd się wzięło u Was tyle jadu. W rurkach nie chodzę, Levisy mam, też jeżdżę BMW tak jak Wy.

Przesadzas z tym jadem :mrgreen: Marina_club cie grzecznie ukasila bo sie nie zna i nie lubi ALfy Romeo ale faktycznie trzeba porownywac sprawy porownywalne i troche szukasz guza z 3 postami aby powiedziec na forum BMW ze za ta cene wolisz kupic Alfe :shock:

żartobliwie napisałem bo wyskoczył jak filip z konopi, nie mam zdania na temat Alfy bo nigdy nie miałem a znać się nie muszę wystarczy że TY się znasz :cool2:

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

myślicie że Mazda psuje się częściej niż Alfa :twisted2: :duh:

nikogo nie zachęcam do takiego auta ale powiem wam że jest dosyć ciekawe!

co do trwałości to miała na blacie 200tyś.km (może kolejny motor ale skoro w AutoReaktywacji mogą wkładać V8 do każdego auta to może i tu by pasował :D )

ja tam jestem jak narazie za 3.0d BMW i jak dla mnie to najwyżej może zmieniać się ilość turbin :mrgreen:

Opublikowano
Silnik wankla nie jest tak naprawde awaryjny tylko musi byc uzytkowany w specyficzny sposob (np nie wolno nie doprowadzac silnika do temperatury roboczej zanim sie go wylaczy bo zaleje ci swiece) tylko ze malo kto w polsce umie go serwisowac. Za to np silniki mazdy dizla wykazuja awaryjnosc ale nie na zasadzie ze czesto cos pada ale np rozrzad sie zrywa bez oszczerzenia i wiadomo co wtedy sie dzieje... Mazda i ALfa (to juz dawno jest ttlko mit o psujacych sie Alfach) maja podobno usterkowosc, ponizej BMw na pewno.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
a ja wam powiem, że miałem alfę 159 (150km), miałem też A6c6, b6 passata, coopera, mam e91 i f11 i alfa w porównaniu z tymi modelami, była cudownym samochodem - jakość wykonania,prowadzenie i osiągi porównywalne z e91 i duże lepsze niż c6. I proszę mi tu alfy - zwłaszcza 159 nie obrażać, bo to świetny samochód za niewielkie stosunkowo pieniądze. Poza tym każdy facet pwonien choć raz mieć alfę :D - Clarkson ma rację - to samochód z duszą.
Opublikowano
Poza tym każdy facet pwonien choć raz mieć alfę :D

:cool2: :cool2:

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
ja tam jestem jak narazie za 3.0d BMW i jak dla mnie to najwyżej może zmieniać się ilość turbin :mrgreen:

super silnik, popieram, jak dotąd wszystkie moje BMW były w dieslu, tym razem powiedziałem sobie, że następna będzie benzyna, i nie dlatego, że diesel zły (wręcz przeciwnie) z czystej ciekawości..=)

Opublikowano
alfy posiadają super stylizacje, są ładne, mają dusze. I na tym koniec.......

prowadzenie jest na poziomie BMW, silniki sa na poziomie i trwale (w przeciwienstwie do BMW tutaj). Nie jest zle, wrecz jest dobrze tylko gamma modeli bardzo na razie okrojona.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
i jakość wykonania - przynajmniej w mojej 159 sw JTDM 20V (spalanie w trasie 5 l) - na równi z bmw. Przejechałem nią 40 000 i sprzedałem przy wskazaniu licznika 130000 i nic się nie działo. Nikt mi nie powie, że to niewspaniały samochód. I ta cena ... Ale bmw to bmw.
Opublikowano

super silnik, popieram, jak dotąd wszystkie moje BMW były w dieslu, tym razem powiedziałem sobie, że następna będzie benzyna, i nie dlatego, że diesel zły (wręcz przeciwnie) z czystej ciekawości..=)

Miałem kiedyś E46 z 2,5i wszystko fajnie ale spalanie mnie przeraza...

U mnie wynosiło 15 w gore po mieście i 8 w trasie...

Poza dźwiękiem silnika (którego nie słychać w kabinie) nie widzę potrzeby kupywania PB, tym bardziej ze chcąc kupić benzynę która dorowna dla 3,0d(po chipie) mocowo to musi być albo z turbina albo V8...

Niedawno przejechałem kilkaset kilometrów 525i E60 za mną jechała E46 320d i powiem wam szczerze ze szła tak samo jak ta Pb a spaliła dużo mniej...

Jeżeli bede myślał o odejść od 3.0d to pewnie zmienie tez marke- choć narazie nie zamierzam!

Opublikowano
prowadzenie jest na poziomie BMW.
--- :duh: :nienie: Różnica w prowadzeniu sporo na plus w BMW (tył napęd przekazywanie informacji o drodze na kierownicy)
alfy posiadają super stylizacje, są ładne, mają dusze. I na tym koniec.......
Podpisuje się pod tym.
Opublikowano

Jeśli dla was jest to dobra cena, to ja się chyba nie znam... :mrgreen:

...ta kierownica i fotele :( Tylko ten dołożony M Pakiet z zewnątrz ratuje to auto.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Jeśli dla was jest to dobra cena, to ja się chyba nie znam... :mrgreen:

...ta kierownica i fotele :( Tylko ten dołożony M Pakiet z zewnątrz ratuje to auto.

x2 :cool2:

do tego ten handlarski bełgot w treści ogłoszenia,

na 90% zmarnowany czas i kasa na sprawdzenie auta,

chyba że kupujesz tylko oczami

Opublikowano
ładna ta niebieska, pytanie tylko co się dzieje pod folią, zadzwoń zapytaj na 99% forumowicz więc będziesz mógł poczytać

Po czym poznałeś że forumowicz? :-D a może ktoś wie co ile w takim samochodzie robi się rozrząd? Podobno 2.0d 163 KM to udany silnik.... Wypowie się ktoś posiadający ten model? :-)

Opublikowano
ładna ta niebieska, pytanie tylko co się dzieje pod folią, zadzwoń zapytaj na 99% forumowicz więc będziesz mógł poczytać

Po czym poznałeś że forumowicz? :-D a może ktoś wie co ile w takim samochodzie robi się rozrząd? Podobno 2.0d 163 KM to udany silnik.... Wypowie się ktoś posiadający ten model? :-)

Sugeruje żebyś zajrzał do linku w moim podpisie. Sam ocen czy 2,0 163KM to udany silnik, no problemów z nim jest ogrom.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
a może ktoś wie co ile w takim samochodzie robi się rozrząd? Podobno 2.0d 163 KM to udany silnik.... Wypowie się ktoś posiadający ten model? :-)

Rozrządu się nie robi bo jest łańcuch chyba że zaczyna hałasować (ale to chyba przy przebiegu 400 tyś +)... Osobiście mam ten silnik i po chipie na 185hp/429nm nic ale to nic się z nim nie dzieje... Znajomy ma od 4 lat (300 tyś przebiegu) silnik 150ps w e46 i zupełnie nic poza wymianami oleju nie robił...

Opublikowano
a może ktoś wie co ile w takim samochodzie robi się rozrząd? Podobno 2.0d 163 KM to udany silnik.... Wypowie się ktoś posiadający ten model? :-)

Rozrządu się nie robi bo jest łańcuch chyba że zaczyna hałasować (ale to chyba przy przebiegu 400 tyś +)... Osobiście mam ten silnik i po chipie na 185hp/429nm nic ale to nic się z nim nie dzieje... Znajomy ma od 4 lat (300 tyś przebiegu) silnik 150ps w e46 i zupełnie nic poza wymianami oleju nie robił...

Ile masz przebiegu w niej?