Skocz do zawartości

Jaki silnik do e90?

suchatowka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze

Automat to spory luksus i drogi luksus jak coś padnie, powyzej 200kkm padają mechatroniki i konwertery...ale w słabym silniku benzynowym nic nie powinno sie ze skrzynią dziać, zalecane wymiany oleju co 100kkm.

ps. te dwie perelki sobie odpusc, szukaj od wlasciciela a nie swiezo sprowadzone z nieznana historia... przykladowe auto nam wlasnie zwiało na poznań :roll:

ale bzdury piszesz kolego oli222 mam 1er i 5er w automacie. Jezeli 1200 zl co 60.000 -90.000 km to spory wydatek to mnie rozbawiłeś. nie ma 2 masu a konwerter nie spotkalem sie zeby padł przy takim przebiegu... moze kolo 500kkm cos sie bedzie działo. w 1er mam 270kkm przebiegu przy czym od 130kkm mam remap na 215KM i 400NM i nic oprocz zmian oleju i miski nie robilem... w e60 530d mam 320kkm i tez tylko miska i olej... wiec jesli kiedys miales problem z automatem prawdopodobnie kupiles bmw ktore mialo czarowny licznik.

Kolego Masta112 jak bedziesz jezdził testowo to po 1 poczekaj az ogrzeje sie silnik wtedy skrzynia tez pracuje juz w normalnym trybie. (wczesniej jest taki na dogrzewanie oleju) stan włacz d wciśnij jednostajny gaz sprawdz czy plynnie zmienia. wlacz na sport zrob to samo powinna minimalnie bardziej szarpac. przejdz na tryb ręczny pomieszaj i przejdz na D jedz 60 km/h i wcisnij w podłoge i wroc uwage jak redukuje.

• Zasłużeni forumowicze
ehhh cypis czytaj ze zrozumieniem :duh: to ze sie z czyms nie spotkales nie znaczy ze tak nie jest, wnioskuje ze padają po 200kkm po wpisach ludzi i mechanikow z forum...

czytam ze zrozumieniem... jedyny model jaki ma problem z konwerterem to 535d produkowane do 2008 reszta jest ok. a to ze ludziom pada przed 200kkm to spowodowane jest licznymi korektami licznikow. i naiwnoscia kupujących. na liczniku dobija 200 a przejechal 600 ;)

• Zasłużeni forumowicze
ja słowa oliego zrozumiałem, że to drogi luksus JAK COŚ PADNIE i trudno nie przyznać mu racji!! Bo sama wymiana oleju raz na 100tys to nie mega wydatek...

Bez przesady. Po pierwsze pada sporadycznie, głównie w wyniki zaniedbań lub złej eksploatacji. Po drugie koszt naprawy zwykle jest maksymalnie na poziomie dwóch nowych kompletów opon dobrej klasy rozmiaru 18 cali. Znacznie wyższe koszty może spowodować awaria silnika. Głupie wtryskiwacze kosztują ponad 8 tysięcy za komplet do diesla R6

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Oczywiście, że idzie :) Problem jest tylko taki, że pewny i zadbany samochód swoje kosztuje, zupełnie inną cenę niż realia na otomoto. Za 70% ceny z mobile nie kupisz tak samo dobrego auta jak tam, zapewniam Ciebie o tym.

Gdzie szukać dobrych sztuk? Na Otomoto z tego co czytam na forum raczej nie warto szukać więc sądzę, że na allegro raczej też.

Znajdę w Polsce egzemplarz E92 325i 2007/2005 w cenie 40 - 50 tyś. zł? W DE wchodzi w rolę jedynie E92 320i bo powyżej 2litrów zjedzą mnie opłaty za sprowadzenie.

Oczywiście, że idzie :) Problem jest tylko taki, że pewny i zadbany samochód swoje kosztuje, zupełnie inną cenę niż realia na otomoto. Za 70% ceny z mobile nie kupisz tak samo dobrego auta jak tam, zapewniam Ciebie o tym.

Gdzie szukać dobrych sztuk? Na Otomoto z tego co czytam na forum raczej nie warto szukać więc sądzę, że na allegro raczej też.

Znajdę w Polsce egzemplarz E92 325i 2007/2005 w cenie 40 - 50 tyś. zł? W DE wchodzi w rolę jedynie E92 320i bo powyżej 2litrów zjedzą mnie opłaty za sprowadzenie.

Rowniez szukam czegos w tym budzecie, pod lpg. Mysle ze to calkiem wykonalne, calkiem niedawno na allegro byla sztuka z polskiego salonu w cenie okolo 47 tys. Jedynie wyposazenie nie powalalo, skrzynia automatyczna.

W DE 2.0 w automacie, diesel to minimum 10-12 tys eur, jakkolwiek przebiegi okolo 200k. Benzyny (2.0) drozsze.

Dwie żółte naklejki na pasie:

http://bmw.resmoto.com/news/070515/bmw_335i_coupe_engine02.jpg

Skrzynia automatyczna ma bardzo dobre opinie.

Naklejki na belce są jedynie w e92/93. W sedanie i kombi na belce ich nie ma są jedynie na lampie o ile auto ma ksenony.

Wydaje mi sie, ze nie masz racji. Naklejki sa rowniez w e90 i e91. Ja bym zwrocil uwage raczej na rodzaj naklejek bo sa dwa. Taki jak na foto oraz mniejsze bardziej kwadratowe - biale. Tutaj chyba kwesti lift polift. Moze ktos sie wypowie. Ja mam mniejsze w lci

Dwie żółte naklejki na pasie:

http://bmw.resmoto.com/news/070515/bmw_335i_coupe_engine02.jpg

Skrzynia automatyczna ma bardzo dobre opinie.

Naklejki na belce są jedynie w e92/93. W sedanie i kombi na belce ich nie ma są jedynie na lampie o ile auto ma ksenony.

Wydaje mi sie, ze nie masz racji. Naklejki sa rowniez w e90 i e91. Ja bym zwrocil uwage raczej na rodzaj naklejek bo sa dwa. Taki jak na foto oraz mniejsze bardziej kwadratowe - biale. Tutaj chyba kwesti lift polift. Moze ktos sie wypowie. Ja mam mniejsze w lci

Sprawa wyglada tak:

e90/e91 - przed liftem długie naklejki na lampach

e92/e93 - przed liftem długie naklejki na pasie

e90/e91 po lifcie do 2009 roku długie naklejki na pasie, po 2009 (miesiąca nei pamietam) krótkie naklejki na pasie

e92/e93 po lifcie tak samo

Sprawa wyglada tak:

e90/e91 - przed liftem długie naklejki na lampach

e92/e93 - przed liftem długie naklejki na pasie

e90/e91 po lifcie do 2009 roku długie naklejki na pasie, po 2009 (miesiąca nei pamietam) krótkie naklejki na pasie

e92/e93 po lifcie tak samo

Fachowa odpowiedz! Tak wlasnie mi po glowie chodzilo - dobrze to opisales

• Zasłużeni forumowicze

Witam

Jutro jadę do kolegi z forum oglądać e91, ale jedna sprawa mnie nurtuje.

Na foto z dekodera vin (http://www.bmwarchiv.de/) jest inna kierownica i inna navi/cd

Chociaż z opisem VIN pokrywa się wszystko.

Code Serienausstattung Standard Equipment

S4AGA Interieurleisten titan matt Interior trim finishers Titanium matt

S548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S851A Sprachversion deutsch Language version German

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S1CAA Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S249A Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S255A Sport-Lederlenkrad Airbag Sports leather steering wheel

S313A Aussenspiegel Anklappfunktion Fold-in outside mirror

S320A Entfall Modellschriftzug Deleted, model lettering

S321A Exterieurumfänge in Wagenfarbe Exterior parts in vehicle color

S386A Dachreling Roof railing

S402A Panoramadach elektrisch Electric panoramic roof

S423A Fussmatten Velours Floor mats, velours

S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S431A Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

erstellt auf: www.bmwarchiv.de

Daten für die Fahrgestellnummer: WBAVR71080KS95465

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S441A Raucherpaket Smoker package

S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger

S4AEA Armauflage vorn verschiebbar Armrest front, retractable

S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A Nebelscheinwerfer Fog lights

S534A Klimaautomatik Automatic air conditioning

S563A Lichtpaket Light package

S606A Navigationssystem Business Navigation system Business

S672A CD-Wechsler 6-fach CD changer for 6 CDs

S676A HiFi Lautsprechersystem HiFi speaker system

S6UEA Diebstahlschutz Navigations-DVD Anti-theft protection for navigation DVD

L801A Länderausführung Deutschland National Version Germany

S863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S879A Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German

S8SPA Steuerung COP Control unit COP

S969A Navi DVD bei Auslieferung anfordern Navi DVD to be requested at shipping

S9AAA Aussenhautschutz Outer skin protection

Wiem, że to zdjęcia poglądowe (bo np w wyposażeniu auta jest dwuczęściowy podłokietnik na foto z dekodera pojedynczy - nie widać bo źle uciąłem foto), ale zastanawia mnie ta różnica.

Foto na żywo:

http://images68.fotosik.pl/585/0db4dd39db8bc072m.jpg

Foto z dekodera:

http://images66.fotosik.pl/584/b73c966452e36fb2m.jpg

Z chęcią poczytam Wasze opinie na ten temat.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
raczej jest ok, starszy typ kiery jest w aucie, a na poglądowym są tylko te nowsze typy... Masz więcej jej fotek ??? jakis starszy forumowicz czy świezak i swiezo sprowadzona ??

• Zasłużeni forumowicze
Fotki mam ale na mailu, kolega z nami od 2012 tj od momentu sprowadzenia jej z de (sam sprowadzał). Osobom świeżo zarejestrowanym z autem od miesiąca w kraju od razy dziekowalem...

ciekawy opis....http://olx.pl/oferta/bmw-320-e90-184-ps-facelift-xenon-zobacz-koniecznie-CID5-ID8NbOw.html#3c515b95fe

Gość jest dobry :cool2:

Auto już jest naprawione - wrzuciłem go tutaj: viewtopic.php?f=44&t=265527