Skocz do zawartości

Jaki silnik do e90?

suchatowka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Trochę dziwią mnie takie opinie jak twoje ktore mówią ze tam tylko same złomy, widzę co przywożą i widzę ze ludzie z całej Pl jada do Augustowa po auta...

Chyba cie troche ponioslo kolego…

Do augustowa i na litwe jezdzi sie po 7-9 letnie rumple.

Prawda natomiast jest ze przez augustow prowadzi szlak zlodziejski najlepszych fur z niemiec w kierunku na sejny i dalej na rosje….

MADE IN PRL

Mowicie jakbyście wcale się nie znali...

Nie wiem jak wy ale ja potrafię odróżnić kibla od dobrego auta...

Ja też Litwy nie polecam ale fakt jest taki ze jest tam bardzo duza giełda i dużo ludzi tam jeździ...

Jezdzijcie swoimi lalkami i nie sprzedawajcue bo nic nigdy lepszego nie kupice bo tylko wasze auta są idealne a reszta to złomu...a każdy handlarz to oszust i klamca...

Nie chce ich bronić ale zdarzają sie auta dobre i tanie!

A co mało jest ofert prywatnych co mówią ze lalka a okazują sie śmietniki...

Widzę że powstałą niepotrzebna dyskusja, dzięki każdemu za odpowiedź ale nie ma co się przegadywać chciałęm tylko spytać czy jest szansa kupić coś w tej cenie czy odpuścic i rozglądać się za czymś innym. Dostałem odpowiedzi także jeszcze raz dzięki.

- Nie wiem jak inni ale ja jestem wstanie przez 2 godziny sprawdzić czy auto jest coś warte czy jest szrotem...

Jezdzijcie swoimi lalkami i nie sprzedawajcue bo nic nigdy lepszego nie kupice bo tylko wasze auta są idealne a reszta to złomu...a każdy handlarz to oszust i klamca... Nie chce ich bronić ale zdarzają sie auta dobre i tanie!
na szczęście trafiają się dobre (nie idealne) auta od handlarza, sam jestem tego przykładem ale na pewno nie są jakieś mega tanie, jak handlarz wie co ma to się nie da zbytnio z nim targować...
Zgadza się sam oglądałem 2 bmw e90 320d od prywatnych właścicieli i były to złomy chociaż jednego było mi szkoda bo widać że się nie znał a o auto dbał, ale jak go prześwietliłem z mechanikiem miernikiem i na kanale to się załamał co mu przyjaciel ojca za złom sprowadził z Francji...

Ja też Litwy nie polecam ale fakt jest taki ze jest tam bardzo duza giełda i dużo ludzi tam jeździ...

Jezdzijcie swoimi lalkami i nie sprzedawajcue bo nic nigdy lepszego nie kupice bo tylko wasze auta są idealne a reszta to złomu...a każdy handlarz to oszust i klamca...

Nie chce ich bronić ale zdarzają sie auta dobre i tanie!

Nikt nie powiedzial, że wszystkie. Jeden na 100 się trafi w takim stanie jak mówisz kolega kupił.

Od prywatnej osoby w Polsce również różnie bywa...

Myślę, że założyciel tematu uzyskał odpowiedź jakiej oczekiwał, więc pasowało by temat zamkac.

Pozdr.

Hmm, jako że sporo ofert się tutaj przewija i sporo kupujących to macie jakieś rozeznanie cenowe. Chciałbym wiedzieć ile +- dostanę za moje auto (chodzi mi o realną cenę sprzedaży, nie wybujałe sumy przy których auto będzie wisiało pół roku), które będę sprzedawał w drugiej połowie roku, krótka charakterystyka:

- produkcja 09.2005, 1 rejestracja wrzesień 2006 (auto stojące w salonie)

- pierwsze 15tkm nakulane w D, odkupione z BMW premium selection, od tego czasu w rodzinie, przy sprzedaży będzie miało ~150tkm (w pełni realne, potwierdzenie w stanie pojazdu oraz wszystkich modułach, możliwość dojścia do poprzedniej właścicielki)

- oczywiście wszystko w pełni sprawne i zadbane

- nieliczne uszkodzenia parkingowe (odprysk, delikatne przetarcie), malowany cały prawy bok, konstrukcja nigdy nie ruszona co również znajdzie potwierdzenie przy dokładnej weryfikacji, również zero korozji, oryginalne szyby etc

- wyposażeniowo bieda - alu, klima automat, skórzana kiera, aux, taka podstawa podstaw

- silnikowo 318d 122 po delikatnym sofcie na 150ps z papierami na całą operację, tak jak nadwozie stan idealny.

Auto generalnie w podstawowej wersji i "uczciwe", absolutnie nic nie kombinowane. Będę wdzięczny za pomoc w zgrubnej wycenie pojazdu.

Widzę że powstałą niepotrzebna dyskusja, dzięki każdemu za odpowiedź ale nie ma co się przegadywać chciałęm tylko spytać czy jest szansa kupić coś w tej cenie czy odpuścic i rozglądać się za czymś innym. Dostałem odpowiedzi także jeszcze raz dzięki.

Oczywiście że jest szansa, tak samo jak jest szansa wygrać w totka. Uważam, że jest bardzo niewiele osób w tym na tym forum (łącznie że mną rzecz jasna), które są w stanie rozpoznać faktyczny wałek na aucie. I nie chodzi tylko o rozbitka i przekręcony licznik, bo wałków handlarze robią całą masę. Kupno auta z cofniętym licznikiem to najmniejszy problem, gorzej jak trzeba oddać auto, bo było kradzione, albo dopłacić podatki i opłaty choć niby opłacone. Albo auto się rozpada po kiepskiej naprawie.

Nie znaczy to, że auta od osób prywatnych są zawsze dobre, ale jeśli ktoś nie żyje z tego, to ma mniej możliwości coś przykombinowac. A jeśli jest to pierwszy właściciel, to co najwyżej można się spodziewać jakichś problemów z mechanika, co jest najmniejszym problemem.

Natomiast kupowanie od osoby prywatnej która kupiła od handlarza nic w temacie nie zmienia. Jeśli auto przeszło przez ręce handlarza (było sprowadzone) kiedykolwiek w swojej historii to prawie na sto procent byl na nim mniejszy lub większy wałek.

Po prostu mamy w Polsce taką sytuacje, że ceny są sporo niższe niż na zachodzie i handlarz nie zarobi na aucie a wręcz straci jeśli nie zrobi przekretu. Cudów nie ma.

Jedyne na co można liczyć kupując od handlarza który sprowadził auto, to to że było w miarę lekko rozbite, albo w najlepszym wypadku poważnie Niesprawne mechanicznie. W Polsce można naprawić auta dużo taniej niż na zachodzie i taki przypadek to w zasadzie niemal jedyna możliwa szansa na kupno względnie dobrego auta od handlarza.

Cudów nie ma.

A jakie są na zachodzie ceny pewnych i dobrych aut łatwo sprawdzić korzystając że strony bmw.de. Zakładka gebrauchtwagen

Najtańsze e90 z tej wyszukiwarki kosztuje 6900 euro. Czyli minimum 35 tysięcy z opłatami i kosztami.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Jeśli chcesz szybko sprzedać to raczej poniżej 30 tysięcy. Ale radzę Ci zacząć wystawiać już teraz z wyższa cena i informacja że auto będzie do wydania za poł roku.

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

moim zdaniem 36900zł wystaw sprzedaż za 35000-35500... jeśli wszystko co piszesz to prawda...

Optymiści :)

Oczywiście życzę jak najdroższej sprzedaży, ale za pół roku moim zdaniem realna cena to 26-28 tyś - no chyba że trafi ci się jakiś naprawdę napalony klient. Trzeba też przyjąć że limuzyny są bardziej w Polsce poszukiwane. Gdyby ktoś ci dał te 30 tyś, to długo się nie zastanawiaj.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Jeśli chcesz szybko sprzedać to raczej poniżej 30 tysięcy. Ale radzę Ci zacząć wystawiać już teraz z wyższa cena i informacja że auto będzie do wydania za poł roku.

ciekawe kto będzie czekał na takie auto pół roku?! :duh:

moim zdaniem 36900zł wystaw sprzedaż za 35000-35500... jeśli wszystko co piszesz to prawda...

troche realizmy- za taką cenę ludzie szukają jakiegoś wypasu albo 330d w biedzie :D

według mnie 25-28tyś.zł

Edytowane przez spinacz2100

Trochę dziwią mnie takie opinie jak twoje ktore mówią ze tam tylko same złomy, widzę co przywożą i widzę ze ludzie z całej Pl jada do Augustowa po auta...

Prawda natomiast jest ze przez augustow prowadzi szlak zlodziejski najlepszych fur z niemiec w kierunku na sejny i dalej na rosje….

Do tego mojego znajomego handlarza co jeździe do De przyjeżdzają ludzie z Poznania,Wrocławia, Warszawy,itd...

Tu masz jego aukcje: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=27790893

Ten sam szlak wiedzie też przez Poznań i Warszawę nie wiem co to wnosi do tematu?

ciekawe kto będzie czekał na takie auto pół roku?! :duh:

troche realizmy- za taką cenę ludzie szukają jakiegoś wypasu albo 330d w biedzie :D

według mnie 25-28tyś.zł

Możesz mi wierzyć lub nie, ale ludzie maja różne sytuacje i potrzeby, a także możliwości finansowania.

W takim razie cena, którą będę chciał uzyskać - 27k po Waszych wypowiedziach wydaje się być jak najbardziej rozsądna. Pozostanie tylko kwestia znalezienia osoby, która do ceny ulepów dołoży zaledwie pare tysięcy i będzie miała na prawdę pewny samochód, z mojej strony nie będzie żadnego problemu z dogłębnymi oględzinami, historii powypadkowej jak i przebiegu jestem w 100% pewien. Dlatego sam, mimo tego, że nie jest to wysoka wersja zdecydowałem się na to auto i dzięki temu, że nie jest kopalnią pieniędzy cieszy mnie niemal każdego dnia :cool2: No i co ważne, auto rozpoczęło - mam nadzieję - moją długą historię z BMW, bo póki co jestem zachwycony :wink:

Do tego mojego znajomego handlarza co jeździe do De przyjeżdzają ludzie z Poznania,Wrocławia, Warszawy,itd...

Tu masz jego aukcje: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=27790893

Ten sam szlak wiedzie też przez Poznań i Warszawę nie wiem co to wnosi do tematu?

same kąski u tego znajomego "Mirka" golf biały na szmatach i kierownicy ze styropianu ale na " FULLU" , e60 10 letnie z 140. 000tyś przebiegu , oo nawet sharan z obszytą na kolanach kierownicą z przebiegiem jedynie 200 tyś ( widziałbym go z napisem Taxi Bremen na dachu) , same kąski nic tylko brać :)

każdy orze jak może nie mam nic do tego ale pisanie takich głupot aż kuje w oczy, prawda jest też taka że Polacy sami się o to proszą bo jak auto ma więcej jak 200 tyś. to już nie bardzo, nie daj Boże 300 tyś, a tymczasem 200 tyś ma 3-letnie audi a4 w Niemczech to po 10 latach ile ma mieć ?

Jak ja szukałem (od początku sierpnia do 30 listopada) 320d 163 ps 2006 rok to poniżej 33 tyś nic nadającego się do jazdy nie bylem wstanie nabyć...

Cena moim zdaniem względnie normalna. Ale jeśli mogę Ci coś doradzić, to nie kupuj bmw z ręczna skrzynia.

Tu masz z automatem http://kupbmw.pl/oferty/bmw-seria-3-948.html też od dilera

Co prawda rok starsza, ale ponoć z gwarancja. To do sprawdzenia, bo raczej jest jakis błąd - gwarancja powinna być liczona w pełnych latach od daty rejestracji.

Rok starsza? Ta Twoja z września, ta z mojego linka z maja - więc w zasadzie tylko 4 miesiące różnicy ;)

Bo poza tym, przebieg podobny, ale ten automat ze słabszym wyposażeniem jednak.

Rozumiem, że E91 / 318d z automatem jest mniej awaryjna i dlatego polecasz?

Czy do takich samochodów mogę dokupić gwarancję?