Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

170 km/h to już 11 musisz liczyć :)

czemu nie tankować 98? bo to marketingowe gówno i chłyt, lepiej wlać Liqui Moly Pro Line albo wspomnianego Archoila co parę tysi i tankować tylko na sprawdzonych stacjach i tyle.

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano
Takie spalanie przy takim silniku jestem w stanie zaakceptować :cool2: a powiedz mi co myślicie o tych filtrach sportowych firmy K&N? warte to zachodu? doczytałem troche w temacie itd ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
Opublikowano
Takie spalanie przy takim silniku jestem w stanie zaakceptować :cool2: a powiedz mi co myślicie o tych filtrach sportowych firmy K&N? warte to zachodu? doczytałem troche w temacie itd ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

Nie, musiałbyś zrobić full dolot z modem na najlepsze miejsce zasysania zimnego powietrza. Taki k&n ma sens przy intercoolerze, kolektorach itd. Chyba że po prostu Ci się to podoba wizualnie i akustycznie. Twoje auto, Twoje decyzje.

Opublikowano
No wygląda to na pewno ciekawie :) ale skoro nie ma to większego sensu to tak średnio, zostane przy standardowym filtrze :cool2: dzięki za opinie i podpowiedzi, na pewno będą przydatne przy zakupie :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

miałem K&N przez 5k km -> ogólnie niewarte to zachodu, 250 zyla wywalone w błoto, przy zamkniętym airboxie (takim jaki jest w poliftowych 330i) nie ma to najmniejszego sensu bo sam dolot jest już maksymalnie wydajnie zaprojektowany. Co do przepuszczalności i związanych z tym mitami - faktycznie pod słońce wydaje się, że filtr jest dziurawy jak sito (spore prześwity), natomiast po 5tys km biorąc dolot od wewnętrznej strony filtra + przepustnica - jest czysto :) także filtrować to to filtruje (mieszkam w dużym mieście), natomiast jest minimalnie głośniej niż na serii (z racji zamkniętej puszki filtra nie czuć dużej różnicy).

Takie mody mają sens przy uturbionych jednostkach. Przy wolnossaku nie ma to IMO sensu. No i spalanie wzrosło około litra, co akurat nie jest subiektywną opinią. Po zamontowaniu standardowego Knechta od razu spadło.

6CiWSrm.png

Opublikowano

Witam,

No i przyszła kolej na zmianę auta. Ponieważ nie mam już swojego E46 to postanowiłem zakupić E90.

Podoba mi się auto które jest sprzedawane w komisie: http://allegro.pl/320d-163km-m-performance-gwarancja-oplacona-i6820318066.html

Najbardziej obawiam się tego diesla i skrzyni (choć żona jeździ dieslem i jest OK). Przebieg dość duży ale może i realny - na to patrzę na koniec. Chciałbym podjechać i obejrzeć - co wy na to?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
244tys km w dieslu, w 11 letnim samochodzie z Reichu? hahahah kpisz? TO JEST DUŻO? dużo to ten przebieg jest cofnięty, do tego ZWOLEŃ - kolebka dziadostwa, ulepów i handlarzy. I te "MPERFORMANCE" :lol:

6CiWSrm.png

Opublikowano

Dlatego napisałem bo wiem że Zwoleń to takie zagłębie ..........

Może lepiej kupić benzynę jakąś.

Opublikowano
244tys km w dieslu, w 11 letnim samochodzie z Reichu? hahahah kpisz? TO JEST DUŻO? dużo to ten przebieg jest cofnięty, do tego ZWOLEŃ - kolebka dziadostwa, ulepów i handlarzy. I te "MPERFORMANCE" :lol:

hehe, je..łem :D

jak są tacy klienci to nie dziwie się że handlarze prosperują

to auto nie ma w sobie nic fajnego- bidna wersja od handlarza ze Zwolenia który liczy na totalnego amatora, który zobaczy napis MPerformance i myśli że kupił jakąś wyjątkową wersje beemki :P nawet xenonów brak, navki ,fotele w szmacie najgorsze jakie mogą być....no ale co tam , M - PERFORMANCE pełną gębą :D

No ale jak się uważa że 241tys w 11-letnm dieslu to sporo no to sorry, ale ten co pytał o auto wygląda mi na typowego polaczka który musi mieć na blacie poniżej 200tys. Nieważne że diesel 11letni jak większość 5letnich ma 200tys. To auto to totalne dno jak dla mnie a obrazu rozpaczy dopełniają nalepki Mperformance w środku i znaczek Mki na klapie :duh:

Opublikowano
sorry, ale ten co pytał o auto wygląda mi na typowego polaczka który musi mieć na blacie poniżej 200tys.

Nie wiem jak ty oceniasz ludzi ale nie jestem tym o kim myślisz. W swoim aucie które sprzedałem a miało 17 lat miałem przebieg potwierdzony 275 tyś (bmw aso) i też byś powiedział że nie jest prawdziwy.

Człowiek jak szuka auta to czasami już ma dosyć i pyta. A chyba lepiej jak zadam pytanie tu na forum na którym pytałem wiele razy i udzielałem odpowiedzi z moich doświadczeń.

To auto to faktycznie lipa i nie ma co wiecej o tym pisać.

Pozdrawiam serdecznie nawet takich ludzi jak ci co się naśmiewają.

Opublikowano

No sorry ale jak ktoś pisze że w 11letnim dieslu 241tys to duży przebieg to wtłaczasz siebie samego w stereotyp wiesz jaki

Nie chciałem Cie obrazić tylko weź pod uwagę że jeśli szukasz auta w tym budżecie 11letniego na rope to 241tys to jest okazja a nie duży przebieg. Takie poniżej 200tys km to nie kupisz za 25tys moim zdaniem

Opublikowano

hehe, je..łem :D

jak są tacy klienci to nie dziwie się że handlarze prosperują

to auto nie ma w sobie nic fajnego- bidna wersja od handlarza ze Zwolenia który liczy na totalnego amatora, który zobaczy napis MPerformance i myśli że kupił jakąś wyjątkową wersje beemki :P nawet xenonów brak, navki ,fotele w szmacie najgorsze jakie mogą być....no ale co tam , M - PERFORMANCE pełną gębą :D

No ale jak się uważa że 241tys w 11-letnm dieslu to sporo no to sorry, ale ten co pytał o auto wygląda mi na typowego polaczka który musi mieć na blacie poniżej 200tys. Nieważne że diesel 11letni jak większość 5letnich ma 200tys. To auto to totalne dno jak dla mnie a obrazu rozpaczy dopełniają nalepki Mperformance w środku i znaczek Mki na klapie :duh:

a ta benzynka ????

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-170psbixenonnaviprofledskorafulljaknowa-ID6ySLop.html

Opublikowano

Witam, wszystkich planuję kupić BMW E90 po roku 2009 2.0d Rozglądam sie tylko w niemczech. Proszę o kilka rad. Chcę bmw w manualu rok 2009 > oraz silnik 177km lub 184km. Chcę wiedzieć jakie koszty mnie czekają jak wygląda utrzymanie. Oraz co powiecie na temat tego egzemplarza ?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=243976416&ambitCountry=DE&categories=Limousine&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=DIESEL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=10&minFirstRegistrationDate=2009-01-01&minPowerAsArray=125&minPowerAsArray=KW&pageNumber=8&scopeId=C&transmissions=MANUAL_GEAR

Z tego co sprzedawca pisze to ma drugi silnik. Może ktoś ma dostęp do bazy vin ? Być może auto miało jakąś kolizję lub coś innego.

Opublikowano
Hej, od pewnego czasu poszukuje odpowiedniej E90. Wpadł mi w oko ten model https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-325i-bogata-opcja-prywatnie-ID6yUCCL.html Wydaje mi się, że jest wart 35k (choć to będzie moje pierwsze BMW i nie mam pewności ;)). Mam pewne obawy co do automatycznej skrzyni biegów. Naczytałem się sporo negatywnych opinii, że droga w naprawie i dość często "się psuje". Czy warto ją brać na warsztat, obejrzeć pod maską i sprawdzić VIN?
Opublikowano

Chyba czytałeś a automatach, ale nie z BMW :wink:

Jak już tak czytasz, to poczytaj lepiej o tym sercu co siedzi w tym aucie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Drugi silnik, bo pewnie strzelił rozrząd, tu masz dostęp do historii:

http://www.bimmer-check.com/

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Drugi silnik, bo pewnie strzelił rozrząd, tu masz dostęp do historii:

http://www.bimmer-check.com/

Dzięki za stronę.

A może mi ktoś jeszcze powiedzieć czy godny uwagi? Watro wydać za niego 12500e ? Być może że jeszcze spanie na 12ke.

Skoro strzelił rozrząd po wymianie silnika na nowy może się to przytrafić ponownie ? Te siniki miały jakąś wadę ?

Czy to jest oryginalny M-Pakiet ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mają wadę - słaby rozrząd. Jak wymienisz to 100k km przejedziesz raczej bez stresu. Jak podasz vin to będzie można sprawdzić czy m-pakiet jest fabryczny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Serdecznie witam wszystkich jako że to mój pierwszy post na tym forum :)

Mam nadzieję że za jakiś czas stanę się szczęśliwym posiadaczem E90 i stałym bywalcem na forum, ale nim to się stanie chyba muszę was pomęczyć by spełnić warunek "szczęśliwym" :P

Mam taki problem że budżet to tylko +-30tyś, z możliwością naciągnięcia go i dylemat zaczyna się przy wyborze wersji silnikowej 320i/325i/330i, 330i jest bardzo mało sztuk w granicach 30-33tyś i zazwyczaj są to niemce w które pewnie jeszcze trzeba sporo włożyć a budżet początkowy już jest tu naciągnięty, 325i jest minimalnie więcej ale sytuacja jest bardzo podobna, póki co znalazłem jedną sztukę zarejestrowaną już w PL która miała tu jakiś serwis i ma opłacone OC i AC (zresztą link dam niżej) jeszcze wspomnę że tu często są automaty czyli na pierwszy serwis pewnie doszedł by olej w skrzyni, najmniej chętnie zostaje 320i których jest sporo poniżej 30tyś więc spokojnie zostanie mi coś na opłaty i pierwszy serwis a nawet może jakiś wpływ na wybór wyposażenia będę mieć.. I teraz czekać obserwować i czaić na coś mocniejszego czy odpuścić i brać bezpieczniejszą opcje?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-218-km-xenon-prywatnie-serwisowana-udok-przebieg-warszawa-ID6yUkyB.html

Wspomniana wcześniej aukcja.