Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiadomo tyle, że auto było użytkowane w mieście i ma parę drobnych uszkodzeń lakieru do wyciągnięcia przez detailera za parę złotych, oraz że prawdopodobnie było wystawione na aukcji poleasingowej. Szkoda że nie wszystkie auta mają takie sprawdzenie.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Jak najbardziej auto godne uwagi :) Kolor idealny :) Co masz na myśli mówiąc że po zdjęciach wiadomo wszystko ??
Opublikowano

Planuje w przeciągu kilku miesięcy kupić e92. Przeczytałem, że diesel jest dość awaryjny(no i pozostaje kwestia filtra z którym trzeba się bawić), więc uznałem, że lepiej PB. Nie jestem rajdowcem, więc nie potrzebuje mocnego silnika. Auto podoba mi się z wyglądu a nie przez osiągi. Możecie mi poradzić, który z dostępnych silników będzie najlepszy? Praktycznie o każdym naczytałem się na tym forum, że wszystko się w nim sypie i trochę się przestraszyłem. Kumpel jeździ e60 3.0 i nic mu się w aucie nie dzieje. Gdyby jakaś dobra dusza mogła mi podać najmniej zawodne silniki dostępne w tym aucie? Byłbym wdzięczny.

PS: No chyba, że jest opcja na "bezpieczne" usunięcie filtra, to wtedy diesel jest nawet wskazany.

Opublikowano
Po 51k km przebiegu popękana skóra na siedzeniu? Wieloryb jeździł?

To nie skóra, tylko frajerski skaj...

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano

Witam kolegów.

Znalazłem w swojej miejscowości ciekawe E90 320D(175tkm - ciekawe...) .Byłem przed chwila rzucić na nie okiem i wygląda bardzo ładnie, silnik też pracuje równo. Oczywiście jest to auto od handlarza, dlatego przed zakupem dobrze je sprawdzę u zaufanego mechanika. Moje pytanie jest następujące - czy ten model to faktycznie jest skarbonka? Nie chodzi mi tu o jakieś nagłe awarie, a raczej o normalne wymiany eksploatacyjne (handlarz wymienił dwumas tylko). Z góry dzięki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silnik generalnie ok, chociaż lubią się w nim psuć turbiny. Po jeździe próbnej sprawdź temperaturę cieczy chłodzącej w ukrytym menu. Polecam lekturę własną w tym zakresie na tym forum.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Turbina to osprzęt a nie część silnika. Silnik M47, żeliwny blok silnika, jak nie trapi go bardzo zadka wada fabryczna (pękający wał korbowy) to powinien jeździć bezawaryjnie spokojnie do 500 tyś km. Osprzęt inna sprawa, Turbo wymienisz bądź porządnie zregenerujesz i śmigasz dalej...

Sprawdź Historie po VIn na forum żebyś się nie zdziwił że 175 tyś km miał po pierwszych 3-4 latach użytkowania a teraz ma ponad 400 tyś km...

Opublikowano

Panowie,

Czy według was jest sens się interesować tymi autami ? Czy sobie odpuscic oszczedzic czas i szukac dalej ? :)

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-325i-3-0-tasman-full-opcja-ID6yh3y3.html#fdf466aef1

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-e90-2-0benzyna-143km-ID6ydQYP.html#fdf466aef1

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-e90-320-silnik-170km-ID6y3Yh3.html#fdf466aef1

Tamta wersja poleasingowa w niebieskim kolorze bardzo ładna :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Srebrna już tu była, pierwszą należałoby zweryfikować pod kątem przebiegu i ew. historii wypadkowej.
3A0jS9b.png
Opublikowano

PS: No chyba, że jest opcja na "bezpieczne" usunięcie filtra, to wtedy diesel jest nawet wskazany

A dlaczego chcesz usuwać filtr ??

Opublikowano
(handlarz wymienił dwumas tylko)

Rozumiem że ma fakture lub inny dowód zakupu nowego dwumasu?

Czy na słowo = znalazł jakaś używkę w lepszym stanie niż agonalny...

O tym samym pomyślałem.

Dwumasa w BMW wytrzymuje najczęściej lekko 250 tyś km (no chyba że ktoś mocno katuje auto, to wtedy inna sprawa).

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

moj ma ori przebieg 115 000 i mozliwe ze dwumas bedzie do wymiany - po weekendzie sie okaze ale pierwsza diagnoza to docisk walniety - bo objawów typowych dla dwumasy nie ma

dam znac

Dwumas najbardziej zabija jazda po miescie i niskie obroty - a moja latała 90% po miescie i jeszcze kobitka wiec .....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
http://allegro.pl/piekne-bmw-e90-320d-diesel-bezwypadek-zobacz-i-kup-i5962091047.html

To jest link do aukcji. Nie wiem po co wymieniał dwumase, ale wymieniał. Niedługo zamierzam zabrać do auto do mechanika i wtedy się wszystkiego dowiem.

Niestety nie można tym autem jeździć po drogach publicznych, nie daj się nabrać.

Auto do opłat - czyli kto ma niby te opłaty zrobić i od kogo będziesz je kupował?

Diesel bez DPF, nie wiem czy w 2006 jeszcze wychodziły, skombinuj VIN bo już na samej dacie produkcji może być "nieścisłość", do tego przebieg do weryfikacji, auto u typowego polskiego handlarza więc w nic co mówi nie można wierzyć na słowo a auto dokumentnie przetrzepać.

3A0jS9b.png
Opublikowano
witam może ktoś coś podrzuci na temat 330xi 258 kucy,przebieg 240tyś autentyczny na co szczególnie zwracać uwagę przy tym aucie
Opublikowano
No ja też sie będę rozglądał za 330i ale dopiero w lecie. Wolałbym jednak bez ix bo słyszałem ze jest kłopotliwy (dużo droższy w serwisowaniu i lubi sie sp ..lić) Czy to prawda ?
Opublikowano
Xdrive sie nie psuje, jezeli wymieniasz plyn za 150 zl raz na 100 tys km, jest bez obslugowy. Auto ma za to troche gorsze osiagi no ale mozna jezdzic w kazdych warunkach.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Xdrive sie nie psuje, jezeli wymieniasz plyn za 150 zl raz na 100 tys km, jest bez obslugowy. Auto ma za to troche gorsze osiagi no ale mozna jezdzic w kazdych warunkach.

E90 330xd jest szybsze do setki niż 330d :8) ale zgadza się, do 200 już jest znacznie gorzej...