Skocz do zawartości

Jaka kierownica

Budda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, stałem się posiadaczem BMW E39 2.5 170km, kierownicę posiadam bez multifunkcji, auto jest niby 2000r czyli przedlift. Chciałbym dołożyć multifunkcję i przy okazji założyć kierownicę M-PAKIETOWĄ. Jaką kierownicę mogę kupić? 

Snapchat-1239517933.jpg

Przede wszystkim zdejmij poduszkę i zobacz jak masz wycięty otwór na kable - jaki masz kształt tego otworu i w jakim miejscu się znajduje. Z takim otworem musisz szukać nowej kierownicy....

w tym temacie - zdj 1 masz otwór z kierownicy przedlifta

ewentualnie mogę ci zrobić zdjęcie jak wygląda ten otówór w polifcie (mam gdzieś dwie kierownice z polifta)

Edytowane przez 520i

• Zasłużeni forumowicze

Dawne czasy, ale o ile pamiętam to lift elektryki był w 1998, wtedy zmieniło się mocowanie kierownicy, dali też 2-nabjowe poduchy i OBDII do częśći podzespołów. W 2000 był pełny lift z OBD do wszystkich podezespołów i zmiany wizualne, ale już bez zmiany w poduchach oraz kierownicy.

Moja pierwsza e39 była z 2000 ale bez zmian wizualnych (lifotwych), kupiłem kierownicę (w komplecie z poduchą) na stare mocowanie - oczywiście nie pasowała, później wymieniałem się na "poliftową" i wszystko grało pięknie.

Edytowane przez madseason

• Zasłużeni forumowicze

Taśma nowego typu jest od 03/1999. 

W dniu 1.04.2024 o 23:38, Budda napisał(a):

po czym poznać ilu nabojowa jest poduszka?

Po ilości kabli we wtyczce. 

• Lubię to 1

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze

Nie. Masz stary typ zwijaka. M-pakiet będzie pasować typu "serducho". Dla pewności sprawdź na realoem, tam masz podane, które kierownice pasują do konkretnego auta.