Skocz do zawartości

Nowa opcja w sklepie Connected Drive (Traffic Camera Information)

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Traffic Camera Information

https://www.bmw.pl/pl/shop/ls/dp/Base_Safetycam_pl

Wczoraj testowałem na trasie 400 km - faktycznie pokazał fotoradary, także odcinkowy pomiar prędkości.
Nie jest to jakieś wielkie halo, jest sporo alternatywnych aplikacji - ale miesiąc testów jest darmowy, można sobie sprawdzić :classic_smile:

To czego brakuje - to jakiegoś powiadomienia dźwiękowego, pojawia się tylko komunikat z grafiką i dynamicznie zmieniającą się odległością.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej, niestety na Śląsku działa to dupiato, testowałem i na 10 miejsc z fotkami stacjonarnymi tylko 1 pokazywało, już o tym że zawsze się po uruchomieniu auta funkcja wyłącza nie wspomnę. No i potwierdzam brak dźwięku pomimo włączonej opcji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmm, dziwne - u mnie zawsze po włączeniu opcja jest aktywna i dźwięk też jest (taki gong). Masz wersję iDrive 8.0 czy 8.5…?

Co do fotoradarów w PL, to się zgadzam, sporo brakuje. Ale ta funkcja jest jak znalazł przy wyjeździe za granicę - we Włoszech radarów jest bez liku i tam co chwilę sygnalizuje, zresztą w Austrii też.

To co mi się na tą chwilę nie podoba, to:
- brak możliwości ustawienia wyprzedzenia powiadomienia
- kiepskie sygnalizowanie radarów odcinkowych, tylko początek i koniec, nie wyświetla żadnego komunikatu pomiędzy (na długich odcinkach nie wiadomo czy był już koniec)

Opublikowano

Ja kupiłem. Co do działania poza Polską to miałem okazję przetestować w Czechach, Węgrzech i Austrii. Działa, pokazuje fotoradary i odcinkowe pomiary. W Czechach też pokazuje komunikat o skrzyżowaniach z kontrolą przejazdu na czerwonym świetle.

Dźwięk(gong) można włączyć/wyłączyć w ustawieniach aplikacji. Przy odcinkowym pomiarze faktycznie pokazuje koniec i początek,a nic w międzyczasie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Komunikat o skrzyżowaniach/przejazdu na czerwonym świetle - to funkcjonalność Driving Assistant Professional, nie tytułowej opcji 🙂