Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW.ETK.v12.0.2006.MULTiLANGUAGE.DVD.ISO-TBE.iso

hash 2DBE7FCB570B6F766DEDE15FC0483731

BMW.ETK.01.2006.DVD.Multilanguage.nrg

hash BMW.ETK.01.2006.DVD.Multilanguage.nrg

Ja mam to i działa.

Wodzik
  • Odpowiedzi 193
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jest

08 narazie chodzi teraz daje v12

ale pieknie dziala

no to opisze po kolei

numery portow dalem takie jak hiszpanie czyli

1193

1194

adresy serwerow

0.0.0.0 i

0.0.0.0

wybralem rynek europejski

zaznaczylem

no data migration

w company wpisalem

jan nowak

w asociate id

jan nowak

dalem save

potem ok

i exit

kiedy wyszedl folder z wirtualnym napedem dalem ok

chwila czekania.......

i ok

potem wlozenie do alkohola albo daemona jak kto ma obrazu z v12/2006

wlaczam setup.exe

wybieram modify

potem pare razy ok

i ciesze sie etk po polsku

WIELKIE DZIEKI dla kolegi @wodzik :modlitwa:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No jestem w szoku po odpaleniu tego ETK :dance: Jest piękna i po polsku :)

riddick21: zainstaluj FireFoxa bo w IE nie otwiera tej strony!!

Opublikowano
riddick21: zainstaluj FireFoxa bo w IE nie otwiera tej strony!!

Mam firefoxa ale i tak cos nie dziala, ale znalazlem juz nast i musze teraz po kolei sciagnac wszystkie;/

Mnie nawet wersja ETK v8.0 nie dziala:( zrobilem wszystko jak trzeba...zgodnie z waszymi instrukcjami i jak uruchamiam ETK(Local) to pojawia sie tabelka i pisze "The ETK is not functional because the business partner ID of the istallation and the business partner ID of the data backup do not match.Please reinstall, specifying the business partner ID used in the data backup or contact the hotline"

Co mam robic?:(

Opublikowano
BMW.ETK.v12.0.2006.MULTiLANGUAGE.DVD.ISO-TBE.iso

hash 2DBE7FCB570B6F766DEDE15FC0483731

BMW.ETK.01.2006.DVD.Multilanguage.nrg

hash BMW.ETK.01.2006.DVD.Multilanguage.nrg

Ja mam to i działa.

Lepiej podawać tak:

ed2k://|file|BMW.ETK.v12.0.2006.MULTiLANGUAGE.DVD.ISO-TBE.iso|1521983488|2DBE7FCB570B6F766DEDE15FC0483731|/

Jak ktoś ma muła, to wystarczy ctrl C, ctrl V i działa ;)

Jakby Ktoś posiadał jeszcze aktualny plik z cenami w PLN, to by już była pełnia szczęścia :modlitwa: :lol: :D

$M$
Opublikowano
No właśnie Panowie, skąd wziąć tą wersje v12.06, bo ten Rapid nie chce się otworzyć?

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano

dunaj2 mam Mozzile Firefox no i za nic się mi to nie chce otworzyć, wyskakuje że strona nie istnieje.

riddick21 dzięki za linka, ten działa bez problemu. Jeżeli dobrze zrozumiałem to muszę pobrać pokolei te pliki, póżniej pierwszy otworzyć Winrarem i z tego utworzy się mi jeden katalog, czy tak?

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano

witam

udalo mi sie w rezultacie zainstalowac i upgreadowac to etk. jednak mam taki problem, ze jak nie odlacze kabla od internetu to sie nie uruchamia... :mad2:

od dawna mam zainstalowana 8/2006 na laptopie i takie cos nie wystepuje tylko wszystko ladnie smiga (pamietam, ze tez mialem wtedy problemy z instalacja, ale sobie jakos sam poradzilem). any ideas?

teraz napisze jak instalowalem:

1. odlaczylem kabel od neta

2. wylaczylem antywira i firewalla (na tej hiszpanskiej stronie jest napisane tak chyba)

3. plytka od 8/06: w wyskakujace okienka wpisywalem:

-numery portow zostawilem takiej jakie byly (roznia sie od tych pokazanych na hiszpanskiej stronie)

-adresy serwerow 0.0.0.0 i 0.0.0.0

-user i id: ESG i 123 (klikam "zapisz" i uaktywnia sie OK)

4. po skonczeniu instalacji reset kompa

5. uruchamia sie, no ale tylko jak net odlaczony

6. upgreaduje do 12/06:

- adresy ip: pozostawiam puste pola

7. reset kompa i dziala (po polsku), ale oczywiscie tylko bez neta

8. w wersji 12/06 w admin_tool (czy jak to sie nazywa...) jest menu communication/interfaces i tam mozna zmienic te ip. Zmienialem na 111 i dalej to samo, przy wpisaniu 0 tez.

kemot mniej wiecej: utworzy sie plik *.iso czyli "obraz plyty". z tego wypalisz sobie dvd albo uruchom z jakiegos wirtualnego napedu.

Opublikowano
dunaj2 mam Mozzile Firefox no i za nic się mi to nie chce otworzyć, wyskakuje że strona nie istnieje.

riddick21 dzięki za linka, ten działa bez problemu. Jeżeli dobrze zrozumiałem to muszę pobrać pokolei te pliki, póżniej pierwszy otworzyć Winrarem i z tego utworzy się mi jeden katalog, czy tak?

Tak, pisałem o tym wcześniej wielokrotnie = trzeba ściągnąć WSZYSTKIE pliki i wtedy je rozpakować (czyli pierwszego potraktować WinRarem).

Opublikowano

Ja mam jeszcze inny problem.Zainstalowalem wersje 8/2006 wedlug instrukcji kolegi dunaja2 i wszystko chodzilo tak jak trzeba do momentu

instalacji 12/2006.Instalacja nakladki przebiegla prawidlowo,pozniej zresetowalem kompa i tu ku mojemu zdziwieniu. ETK (Local) nie odpali,wyswietla sie taki komunikat :

Error in parsing the status line from the response:unable to find line starting with"HTTP"

i wylancza sie calkowicie okno.

Jednak moge wejsc do ETK Admin i tam bez problemu zmienic jezyk na polski.Jeszcze jedno w ETK Admin moge wejsc i dokonac zmian w KOMUNIKACJA ---- INTERFEJSY--- DO BMW AG---PROXY. Jak by ktos byl tak mily i napisal jaike ma tam ustawienia byl bym wdzieczny.Dodam ,ze u mnie w INTERFEJSACH serwery pozostawilem takie jak byly tzn. 0.0.0.0 i 0.0.0.0,

a pozostale dwa pola (Use the Us Interface i Use the keyreoader) mam puste.

Opublikowano

Tylko przy instalacji wersji 8/2006 wpisywalem usera ( Jan Nowak) i ID tez (Jan Nowak) i wszystko jest ok.ta wersja chodzi super.A przy instalacji tej nakladki 12/2006 nie wyskakuje mi okno do ktorego trzeba by wpisac Usera czy ID.

Nie wiem juz sam trzy razy juz instalowalem i musialem odinstalowac.

Dalej jade na wloskim jezyku choc wolal bym polski.

Opublikowano

ok, dzieki.

chyba udalo mi sie ustalic dlaczego niektorym wogole nie dziala - problemem moga byc antywirusy, firewalle i inne takie, przy czym nie zawsze dezaktywacja pomaga. tak pisza na tym forum hiszpanskim podobno...

Opublikowano

Dokladnie tak jak piszesz.

A wiec doszedlem konca z ta instalacja i wszystko dziala tak jak powinno.

Wersje 8/2006 instalowalem normalnie bez odlaczania neta i dzialala OK.

Jednak podczas instalacji 12/2006 kombinowalem na rozne sposoby i pozytywny efekt dalo dopiero odlaczenie netu,antywira i firewalla.

Po instalacji nakladki zresetowalem kompa,podlaczylem internet i ETK smiga po polsku az milo :D

Opublikowano

sciagnalem wszystkie te pliki, po czym zaczynam rozpakowywac i juz na pierwszym pliku blad CRC i pisze ze plik uszkodzony :( i tak jest prawie na kazdym :mad2: co ja mam zrobic?:)

teraz wrzucilem do emula, ale zobaczymy za ile sie sciagnie...

Opublikowano

Panowie, ściągam TIS v3.2006 -zobaczymy co to. A może już ktoś tego używa i ma jakieś przydatne informacje? Mam jakąś bardzo starą wersję, ale nie podoba mi się jej użytkowanie. Ale jeśli zmiany są takie jak w ETK w stosunku do starej wersji, to zapowiada się obiecująco.

Szkoda, że WDS nie obejmuje e-32...... bardzo by mi się przydał.

Wodzik
Opublikowano

brzankis a jakie serwery wpisywales? 0.0... czy 111?

bo musze i tak przeinstalowac sobie system to zanim zainstaluje antywiry i inne sporobuje z tym etk...