Skocz do zawartości

G20 LCI2 2025

MarekRi

Rekomendowane odpowiedzi

HaHa konfigurator się coś zepsuł i daje zwykłą kierownice w M340i:)

Dwa albo trzy tyg temu dostałem info że auto się nie wyprodukuje w tym roku i że data produkcji to styczeń 2025. Wczoraj dostałem informacje że już jedzie do dealera... G21 m340i. Niezły mają tam burdel..

• Zasłużeni forumowicze
47 minut temu, maxox napisał(a):

Czyli co? Odpale 20min przed wejściem i nagrzeje mi auto do 20stopni z akumulatora? W sensie zimą na polu?

Tak. Takie grzalki byly juz w 2005 roku w e87. 

21 godzin temu, komoornik napisał(a):

Było o tym wiadomo od dawna. TU2 w G20 na ten moment wjechały na rynki USA i Korei.

W Europie ma być pod koniec 2025:

https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=901686

Co ciekawe ChatGPT4o zastanawiał się ponad 20 sek zanim udzielił odpowiedzi na temat osiągów B58 TU2. Mają być to 4 sek do 100 km/h. Więc poprawiono o prawie pół sekundy

Czyli już nie będzie lepiej jak na papierze jak było to do tej pory 😀 Same 40Nm nie zrobi dużej różnicy. Chyba że poprawili coś w napędzie, szczerze wątpię... W końcu to LCI2 gdzie główny nacisk na cost reduction.

Edytowane przez macste

2 godziny temu, darosso napisał(a):

Co ciekawe ChatGPT4o zastanawiał się ponad 20 sek zanim udzielił odpowiedzi na temat osiągów B58 TU2. Mają być to 4 sek do 100 km/h. Więc poprawiono o prawie pół sekundy

Nie polegałbym na czacie. Jeśli chodzi o motoryzację to mnóstwo bzdur opowiada. 

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

• Zasłużeni forumowicze

Nie do konca. Wracam do swojej odpowiedzi, juz w e87 czy tez w e90, pozniej w f30, bylo ogrzewanie postojowe realizowane przez grzalke, rodzaj grzejnika, umiejscowiony wewnatrz nagrzewnicy, zasilany z aku. Ustawiales godzine wlaczenia i auto bylo cieple w srodku. Nie mylic z systemem przewietrzania. 

Edytowane przez kkx5

2 godziny temu, adiki napisał(a):

Nie polegałbym na czacie. Jeśli chodzi o motoryzację to mnóstwo bzdur opowiada. 

To prawda. Ale płatna wersja chata jest dokładniejsza. Sam się zdziwiłem, że samo to że potrafił rozróżnić TU1 od TU2.

Edytowane przez darosso

17 godzin temu, squeezer napisał(a):

image.png.e79eb83b69a3db00fa87d71e23abb1ed.png

Zagranica to jeszcze takie coś ma.

Agroopcja w 3er, świat się wali...

Jak to ktoś osobie wcześniej napisał "cyganeria" wchodzi pod strzechy. Piszę przewrotnie, jak się komuś podoba to brać. Osobiście nie jestem zwolennikiem. Widuję od jakiegoś czasu 5er i 7er z tym podświetlanym ryjem... przepraszam nerkami 😀