GrzegorzKo Opublikowano Wtorek o 21:23 Opublikowano Wtorek o 21:23 (edytowane) 2 godziny temu, JacekLZ napisał(a): Wczoraj miałem przyjemność przetestować szybko G60 - ale to jest zajebiste auto 🙂 z hejtera przeradzam się w fana tego samochodu. Czuć, że między G20 a G60 jest różnica jak między klasą ekonomiczną a biznes, to oczywiste i wydaje mi się, że większa niż między G20 a G30. ale bym chciał się tą furką przejechać na narty w alpy. Jako daily do miasta (chyba głównie po mieście jeździsz?) nie przeszkadza Ci, że jest raptem 6 cm krótsza od 7 G11? Edytowane Wtorek o 21:23 przez GrzegorzKo
maxox Opublikowano Wtorek o 21:42 Opublikowano Wtorek o 21:42 Ja rozumiem prawdziwą wentylowaną skórę, ale prędzej bym dopłacił do tej podstawowej tapicerki M niż do plastikowej skóry. Miałem prawdziwą, nie wentylowaną i latem zawsze plecy mokre, a zimą aż wzdryga jak się wsiada. Ustawienie wszystkiego w comfort w sport indyvidual rzeczywiście powoduje że nie włącza się start stop. Wydaje mi się też, że wszystko chodzi jakby jeździł w trybie comfort
JacekLZ Opublikowano wczoraj o 08:27 Opublikowano wczoraj o 08:27 10 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a): Jako daily do miasta (chyba głównie po mieście jeździsz?) nie przeszkadza Ci, że jest raptem 6 cm krótsza od 7 G11? Jak wspomniałem, ja się tylko przejechałem moment, nie miałem okazji zmagać się z trudami życia codziennego wynikającymi z gabarytów samochodu. Ale wstępne wrażenia z takiej 20-minutowej jazdy, komfort, cisza, przestrzeń - rewelacja. W ruchu miejskim wielkość auta w ogóle nie przeszkadza - zapewne inaczej jest przy parkowaniu, ale z drugiej strony po mieście jeździ masa ogromnych SUVów i dają radę. G11 nie prowadziłem i nawet nie siedziałem we wnętrzu.
Zasłużeni forumowicze luk_byd Opublikowano wczoraj o 10:28 Zasłużeni forumowicze Opublikowano wczoraj o 10:28 1 godzinę temu, JacekLZ napisał(a): Ale wstępne wrażenia z takiej 20-minutowej jazdy, komfort, cisza, przestrzeń - rewelacja. 13 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a): 15 godzin temu, JacekLZ napisał(a): Wczoraj miałem przyjemność przetestować szybko G60 - ale to jest zajebiste auto 🙂 z hejtera przeradzam się w fana tego samochodu. Czuć, że między G20 a G60 jest różnica jak między klasą ekonomiczną a biznes, to oczywiste i wydaje mi się, że większa niż między G20 a G30. ale bym chciał się tą furką przejechać na narty w alpy. Z reguły róźnica między serią 5 a nowszą serią 5 jest mniejsza niż serią 3 a nowszą serią 5. Nie dziwne że przesiadając się z serii 3, która pojawiła się na rynku ponad 5 lat temu, do nowej serii 5 - będzie odczucie większego komfortu, ciszy i przestrzeni.
JacekLZ Opublikowano wczoraj o 11:10 Opublikowano wczoraj o 11:10 Oczywiście, że G20, jako stary model, należy porównywać do G30. W zasadzie nie było moją intencją tworzenie porównania między G20 - G30 - G60, a jedynie podzielenie się wrażeniami. Dla mnie świetny samochód. ... i wiem, że to ja dzwonię, bo to nawet nie wątek o G60 😉
Tony_WE Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) Może lekki offtop (osobny temat pewnie na dniach wleci) , ale gwiazdka w tym roku przyszła wcześniej, M340i LCI2 odebrane. Wrażenia po pierwszych kilkudziesięciu kilometrach są takie że trzeba będzie w ekspresowym tempie nabić te 2K km docierania 😁 Narazie mam pozytywne wrażenia odnośnie zawiasu adaptacyjnego w comforcie. Na 19'' zimówkach RF jest wystarczająco komfortowo, jak w aucie na daily do miasta, bałem się że będzie gorzej i żona będzie narzekać. Poza tym, przycisk auto S/S obecny, pokrywa silnika mperformance obecna, co mnie zastanawiało to czy będzie wygłuszenie pod maską, ale jest . Na YT modele LCI2 na USA nie miały wygłuszenia. Edytowane 18 godzin temu przez Tony_WE 3
Zasłużeni forumowicze kkx5 Opublikowano 17 godzin temu Zasłużeni forumowicze Opublikowano 17 godzin temu Genialne auto w pieknym kolorze. Gratulacje. Zmien olej olej po 1000, ilosc opilkow przerazajaca. 1
Zasłużeni forumowicze kkx5 Opublikowano 16 godzin temu Zasłużeni forumowicze Opublikowano 16 godzin temu Wystarczy 500.
macste Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Gratuluję, ja zmieniłem oliwkę po 3tyś i nie było dużej ilości opiłków. Oczywiście jeździłem jak należy przy docieraniu. Filtr na życzenie dostałem. Ostatnio wjechały dokładnie takie same koła na zimę z Conti rft i nie czuje na razie znaczącej różnicy pomiędzy 19" nie rft... Fakt, że mało od piątku jeździłem... ale pierwsze wrażenia na plus vs przewidywania... Felgi są super.
darosso Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 4 godziny temu, Tony_WE napisał(a): Może lekki offtop (osobny temat pewnie na dniach wleci) , ale gwiazdka w tym roku przyszła wcześniej, M340i LCI2 odebrane. Wrażenia po pierwszych kilkudziesięciu kilometrach są takie że trzeba będzie w ekspresowym tempie nabić te 2K km docierania 😁 Narazie mam pozytywne wrażenia odnośnie zawiasu adaptacyjnego w comforcie. Na 19'' zimówkach RF jest wystarczająco komfortowo, jak w aucie na daily do miasta, bałem się że będzie gorzej i żona będzie narzekać. Poza tym, przycisk auto S/S obecny, pokrywa silnika mperformance obecna, co mnie zastanawiało to czy będzie wygłuszenie pod maską, ale jest . Na YT modele LCI2 na USA nie miały wygłuszenia. Jak czytam i widzę to chyba masz podobną konfigurację co u mnie. Gratulacje! Też czekam na m340i, tyle że w białym kolorze. Czy masz napis xdrive z tyłu? Czy może BMW już zrezygnowało z informowania o xdrive w LCI2? Edytowane 13 godzin temu przez darosso
Tony_WE Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 10 godzin temu, kkx5 napisał(a): Genialne auto w pieknym kolorze. Gratulacje. Zmien olej olej po 1000, ilosc opilkow przerazajaca. Pierwsza zmiana wleci jakoś pod koniec docierania miedzy 1.5K - 2K, potem przy 10K i dalej interwały co 10K. 8 godzin temu, macste napisał(a): Ostatnio wjechały dokładnie takie same koła na zimę z Conti rft i nie czuje na razie znaczącej różnicy pomiędzy 19" nie rft... Fakt, że mało od piątku jeździłem... ale pierwsze wrażenia na plus vs przewidywania... Felgi są super. Te felgi 898M bardzo mi pasuję, szczególnie do Brooklyn Grey, żal będzie zmieniać na zestaw letni, no chyba że coś wykombinuje, czas pokaze 😉 6 godzin temu, darosso napisał(a): Jak czytam i widzę to chyba masz podobną konfigurację co u mnie. Gratulacje! Też czekam na m340i, tyle że w białym kolorze. Czy masz napis xdrive z tyłu? Czy może BMW już zrezygnowało z informowania o xdrive w LCI2? Napisu xDrive na tylnej klapie brak, tez na to zwróciłem uwagę, jest tylko oznaczenie M340i w kolorze sebrny mat, wydaje mi się że w pre-LCI i LCI był to błyszczący srebrny, więc to jakaś subtelna zmiana. Dodatkowo jeśli chodzi o oznaczenia VIN, instrukcja obsługi mówi o 4 miejscach na karoserii gdzie VIN powinien być: pod maską, za przednia szyba, wnęka drzwi kierowcy, wnęka drzwi pasażera. Natomiast u mnie jest tylko pod maską i na wnęce drzwi pasażera. Za przednią szybą niby miejsce na numer VIN jest ale sprzedawca powiedział że BMW zrezygnowało z oznaczenia w tym miejscu.
adiki Opublikowano 35 minut temu Opublikowano 35 minut temu 6 godzin temu, Tony_WE napisał(a): Pierwsza zmiana wleci jakoś pod koniec docierania miedzy 1.5K - 2K, potem przy 10K i dalej interwały co 10K. Planowałem robić tak jak Ty wiec podzielę się swoim doświadczeniem. Pierwsza wymianę miałem przy 2k potem zrobiłem przy 10.5k teraz mam niecałe 16k i komputer wskazuje pierwszy serwis przy 17k. Interwał skrócił się z 30k gdyż auto użytkowane zgodnie z możliwościami 😉 zakładam że też w tym aucie nie będziesz tylko spokojnie jeździć więc weź pod uwagę że interwał się skróci. Mi teraz wyjdzie wymiana kolejna po 6.5k więc trochę wcześnie gdybym wiedział że tak będzie to drugą wymianę zrobiłbym przy 8-9k pewnie. Szczególnie że opiłki były też po drugiej wymianie.
Rekomendowane odpowiedzi