Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, maxox napisał(a):

Ktoś wie czy można w LCi2 zrobić tak żeby w trybie komfort wyłączyć start/stop? Bimmercodem jakim albo czym?

Najłatwiej wyłączyć przyciskiem, który jest na konsoli środkowej.

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, kkx5 napisał(a):

W MH nie ma przycisku s/s

Wygląda na to że w LCI2 przynajmniej na USA (z B58 TU2) przywrócili przycisk od S/S na konsoli środkowej dla m340i (https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=2145530), widać to też na kliku prezentacjach modeli 2025 na  YT.

Sam się właśnie zastanawiam czy LCI2 na Europe też będzie miało przycisk S/S, odbiór niebawem więc się przekonamy. Na otomoto wisi taki nowy egzemplarz LCI2 , dziwne że opisany jako 2023, ale posiada przycisk na konsoli środkowej https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-3-m340i-xdrive-dostepny-od-reki-head-up-kamera-360-ID6GNAAK.html 

Opublikowano
47 minut temu, Tony_WE napisał(a):

Wygląda na to że w LCI2 przynajmniej na USA (z B58 TU2) przywrócili przycisk od S/S na konsoli środkowej dla m340i (https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=2145530), widać to też na kliku prezentacjach modeli 2025 na  YT.

Sam się właśnie zastanawiam czy LCI2 na Europe też będzie miało przycisk S/S, odbiór niebawem więc się przekonamy. Na otomoto wisi taki nowy egzemplarz LCI2 , dziwne że opisany jako 2023, ale posiada przycisk na konsoli środkowej https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-3-m340i-xdrive-dostepny-od-reki-head-up-kamera-360-ID6GNAAK.html 

Ja mam przycisk start/stop w LCI2 (m340i)

• Dziękuję 1
Opublikowano
10 minut temu, proarnes napisał(a):

Ja mam przycisk start/stop w LCI2 (m340i)

Dzięki za potwierdzenie, więc może jest różnica dla LCI2 między m340i a m340d jeśli chodzi o obecność przycisku S/S.

Opublikowano (edytowane)

Również potwierdzam, że M340i LCI2 posiada przycisk start/stop. Auto już w garażu - #potwierdzoneinfo :classic_biggrin:

Edytowane przez kamsku2930
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Znajomy znajomego odebrał X6 z tym silnikiem który jest w m340i i też nie ma przycisku start stop. Ktoś wie czy da się to wyłączyć jakoś ? Tylko każda aktualizacja to pewnie włączy.  Dobrze, że choć w trybie sport jest zdezaktywowany start/stop

Opublikowano
16 minut temu, maxox napisał(a):

Ktoś wie czy da się to wyłączyć jakoś ? 

Wygląda na to, że najmniej inwazyjne rozwiązanie to przerobienie trybu sport individual na comfort. Tryby sportowe mają domyślnie wyłączony start/stop.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mozna przekodowac aby podstawowym trybem nie bylo (bo jest) ecopro, tylko wlasnie sport i wtedy manulanie ustawienia na komfort w idrive. 

Opublikowano

Cześć,

Według info BMW Group https://www.press.bmwgroup.com/usa/article/detail/T0442407EN_US/the-new-2025-bmw-3-series

g20 330i na 2025 to będzie B48 (255km) mild hybrid (silnik B48B20O2). Rozmawiałem z dealerem (Inchape Warszawa) i nic o tym nie wiedzą, aby to miała być miękka hybryda (?).  Czy ktoś odbierał z tym silnikiem już? U mnie jest "przyznana kwota produkcji" i czekam na datę. Pytanie czy ta produkcja B48 mild hybrid idzie na cały świat już od jakiegoś czasu czy są jeszcze w produkcji poprzednie silniki B48 (245km) na Europę, bo dealer nic nie wie na tym etapie.

Opublikowano

Czy ktoś ma tapicerkę materiałową (M PerformTex Black materiałowa z obszyciami w kolorach)? Jak oceniacie ten produkt? Nie jestem zwolennikiem pełnej skóry, a słyszałem, że materiałowa tapicerka na żywo wygląda kiepsko. Jeśli faktycznie tak jest - skóra ekologiczna Sensatec jest w porządku czy lepiej dopłacić do skóry Vernasca? 

Opublikowano

Widziałem na żywo tę nową materiałową tapicerkę i szczerze mówiąc szału nie robi, przynajmniej z wyglądu - nie siedziałem na niej, więc komfortu nie ocenię. 

Sensatec bym sobie całkowicie odpuścił. Widziałem jakiś czas temu na grupie fb post z narzekaniem na mocne pocenie się latem. Wg. mnie sensownym rozwiązaniem jest Vernasca. 

Opublikowano

Ja mam i dla mnie jest ekstra. Z wyglądem jest od odwrót, na konfiguratorze i zdjęciach wygląda blado, na żywo znacznie lepiej. Jest przyjemna w dotyku, materiał jest gruby, sprawia wrażenie solidnej, przeżycia wyglądają ekstra. Wygoda extra, wnętrze jest przytulniejsze. Ja też nie chciałem skóry przez nagrzewanie się w lato i chłodzenie w zimę, żona by się wściekała na to 😆 Do tego jak widzę zdjęcia skóry po kilku latach to nie dziękuję, a ja w pielęgnację tapicerki jestem średni, nie chcę sobie takimi rzeczami dupy zawracać.

Aaale, skóra to skóra i totalnie rozumiem, że ktoś woli taki materiał w takim samochodzie. Wygląda bardziej hmm elegancko, drożej. Z drugiej strony mi tam skóra się kojarzy też z taksówkami 😅

Opublikowano
15 minut temu, i043W napisał(a):

Ja mam i dla mnie jest ekstra. Z wyglądem jest od odwrót, na konfiguratorze i zdjęciach wygląda blado, na żywo znacznie lepiej. Jest przyjemna w dotyku, materiał jest gruby, sprawia wrażenie solidnej, przeżycia wyglądają ekstra. Wygoda extra, wnętrze jest przytulniejsze. Ja też nie chciałem skóry przez nagrzewanie się w lato i chłodzenie w zimę, żona by się wściekała na to 😆 Do tego jak widzę zdjęcia skóry po kilku latach to nie dziękuję, a ja w pielęgnację tapicerki jestem średni, nie chcę sobie takimi rzeczami dupy zawracać.

Aaale, skóra to skóra i totalnie rozumiem, że ktoś woli taki materiał w takim samochodzie. Wygląda bardziej hmm elegancko, drożej. Z drugiej strony mi tam skóra się kojarzy też z taksówkami 😅

Również mam tę tapicerkę i wg mnie również na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach 🙂 Siedzi się komfortowo. 

Opublikowano
35 minut temu, baster napisał(a):

Czy ktoś ma tapicerkę materiałową (M PerformTex Black materiałowa z obszyciami w kolorach)? Jak oceniacie ten produkt? Nie jestem zwolennikiem pełnej skóry, a słyszałem, że materiałowa tapicerka na żywo wygląda kiepsko. Jeśli faktycznie tak jest - skóra ekologiczna Sensatec jest w porządku czy lepiej dopłacić do skóry Vernasca? 

Ja też mam ten materiał bo skóry nie chciałem. Dla mnie wygląda bardzo dobrze i porządnie, lepiej niż na zdjęciach. Ja skóry nie chciałem, bo zimą zimno, latem się kleisz, a nie było możliwości wentylacji foteli. Podsumowując, ja jestem zadowolony

Opublikowano

Kodowanie to utrata gwarancji w zakresie modyfikacj. Aktualnie mają mega czułe narzędzia diagnostyczne i wywala im że było coś modyfikowane. Nie powiedzą co i kiedy ale powiedzą sory tutaj było grzebane..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Programowanie to utrata gwarancji, kodowanie mozesz robic, to zmiana ustawien pod swoje preferencje a nie zmiana softu. 

Opublikowano
2 godziny temu, baster napisał(a):

Ja też mam tą nową tapicerkę i wygląda bardzo fajnie i sportowo. Przede wszystkim na żywo jest czarna, bo na wszystkich zdjęciach wygląda na szarą. 

Jedyne co to siedzenia są trochę za twarde na dłuższe trasy, ale nie wiem czy to kwestia tapicerki, choć ta wydaje się dość gruba i sztywna 

Opublikowano (edytowane)

Podobno o gustach się nie dyskutuje, natomiast WYDAJE MI SIĘ, ze gdyby ustawić obok siebie 3 czy nawet 4 auta z: materiałową tapicerką, pół skory, eko skora i skora naturalna, to moze 20% uznałoby za lepszą wizualnie tapicerkę materiałową i mam tutaj na myśli efekt szlachetności materiału. Według mnie fotele, mimo faktycznie fajnego kroju i jakości tego materiału na zdawałoby się fajnym poziomie, dodatkowo sportowego charakteru - FAKT, wyglądają najbiednij.. Ale to już co się komu podoba i czego kto oczekuje ; )

Jeśli nie mieliście okazji porównać na żywo co było w tej kwestii najlepszą opcją, to podsyłam link ze zdjęciami NIE z konfiguratora https://najlepszeoferty.bmw.pl/uzywane/wyszukaj/opis-szczegolowy/161117/

Edytowane przez yellow96
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dla mnie, szmatki, od zawsze byly najlepsze. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, yellow96 napisał(a):

Podobno o gustach się nie dyskutuje, natomiast WYDAJE MI SIĘ, ze gdyby ustawić obok siebie 3 czy nawet 4 auta z: materiałową tapicerką, pół skory, eko skora i skora naturalna, to moze 20% uznałoby za lepszą wizualnie tapicerkę materiałową i mam tutaj na myśli efekt szlachetności materiału. Według mnie fotele, mimo faktycznie fajnego kroju i jakości tego materiału na zdawałoby się fajnym poziomie, dodatkowo sportowego charakteru - FAKT, wyglądają najbiednij.. Ale to już co się komu podoba i czego kto oczekuje ; )

Jeśli nie mieliście okazji porównać na żywo co było w tej kwestii najlepszą opcją, to podsyłam link ze zdjęciami NIE z konfiguratora https://najlepszeoferty.bmw.pl/uzywane/wyszukaj/opis-szczegolowy/161117/

Możesz równie dobrze ustawić dwie osoby obok siebie. Jeden ubrany na sportowo, drugi w garniturze. Większość ludzi powie ten na sportowo pewnie jakiś prostak, ten w garniturze to piastują jakieś poważne stanowisko. Są plusy i minusy jednego ubioru i drugiego. Osobiście wolę sportowe ciuchy, nie chodzę zwykle ubrany elegancko, nie zależy mi na tym, że nie nosze ,,szlachetnego materiału". Natomiast nigdy mi się nie pocą 4 litery w tych sportowych ciuchach, zarówno jak jest upał na zewnątrz jak i w samochodzie 😄 Dla każdego coś do wyboru biedny materiał, plastikowa krowa, albo przekornie nazywając ,,nowobogacka" skóra. Ja osobiście nie lubię takich określeń tak samo przytaczania jakiś statystyk, że X Kowalskich uznaje jakiś materiał za szlachetniejszy. Dla mnie ważniejsza jest zawartość książka od okładki, każdy lubi co innego, nie warto ulegać jakiejś irracjonalnej presji. Oczywiście, szanuję Twoją opinie, ale nie przepadam za takimi przykładami więc kontra musiała być. Z dystansem. 

Odpowiadając na pytanie wszystkie 3 materiały dostępne przy M pakiecie są dobrej jakości, kwestia indywidualnych preferencji oraz właściwości danych materiałów. Wiadomo, że coś będzie bardziej przewiewne, inne łatwiejsze w czyszczeniu. Jedno się będzie marszczyć, inne pękać, a trzecie może mechacić jak z ciuchami.

Edytowane przez GrzegorzKo
  • Lubię to 1
Opublikowano

Wczoraj miałem przyjemność przetestować szybko G60 - ale to jest zajebiste auto 🙂 z hejtera przeradzam się w fana tego samochodu. Czuć, że między G20 a G60 jest różnica jak między klasą ekonomiczną a biznes, to oczywiste i wydaje mi się, że większa niż między G20 a G30. 

ale bym chciał się tą furką przejechać na narty w alpy. 

• Lubię to 1