Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@pulower czy możesz wykonać poniższe kroki i podesłać kod regionu swojego telefonu?

Cytat

Istnieje kilka sposobów, aby sprawdzić rejon oprogramowania (region oprogramowania układowego, CSC) w telefonie Samsung. Region oprogramowania określa, jakie funkcje, aplikacje i aktualizacje oprogramowania są dostępne dla Twojego urządzenia. Oto kilka metod:

1. Za pomocą kodu w aplikacji Telefon:

Otwórz aplikację Telefon.

Wprowadź kod *#1234#.

Poczekaj chwilę. Powinien pojawić się ekran z informacjami o oprogramowaniu.

Szukaj linii z napisem "CSC" lub "Sales Code". Trzy lub cztery litery po tym napisie to kod regionu. Na przykład, XEO to kod dla Polski.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Vietnam niby jest na oficjalnej liście BMW i powinno działać to od ręki bez kombinacji. Być może coś więcej jest werfikowane. Przynajmniej wiemy że region UK/Indie rozwiązuje problem.

Warto również zmienić sobie region bo to wtedy powoduje iż szybciej możesz otrzymać akutlizacje systemu.
Jestem ciekaw jak serwis samsung podszedłby do naprawy Samsunga z Vietnamu, kiedy gwarancja Samsunga jest podzielona, serwie EU ogranicza się aby do zakupów w UE. Pewnie serwis telefonu robiło by T-Mobile.

Opublikowano (edytowane)

Chyba jednak to nie Wietnam - tamta strona po prostu pokazuje dostępne oprogramowanie dla danych modeli. Ten sam nr znalazłem na innych forach dotyczących innych krajów.

Jeżeli chodzi o wersję oprogramowania - dostępna w info o oprogramowaniu - to OXM EUX.

Po przeczytaniu jeszcze jednej strony wynika, że OXM jest to multi-CSC code. Jest w telefonach kierowanych na różne rynki. Dopiero druga część kodu, w moim przypadku EUX, wskazuje, że jest to Unia Europejska. 

Więcej info:

https://technastic.com/samsung-csc-codes-list/

@M4R10 Kurcze, forum o BMW a tutaj trzeba jeszcze takie rzeczy szukać. 

Edytowane przez pulower
Opublikowano (edytowane)

@M4R10 Przez Ciebie albo dzięki Tobie, przekopałem się przez wiele artykułów dotyczących CSC. Mój telefon ma ostatecznie:

ba93d2ef-6e08-44be-9703-60076680c86e.thumb.jpg.f483aeff3bf492c57d829d6f8d4084d1.jpg

Ostatnia część numeru oprogramowania TPL wskazuje na to, że jest to telefon sprzedawany przez polski T-mobile (tak twierdzi autor artykułu https://forum.android.com.pl/topic/192607-kody-csc-country-sale-code-kody-regionów/9 oraz https://technastic.com/samsung-csc-codes-list/)

Co oznacza ni mniej ni więcej, że jest możliwe zainstalowanie Digital Key na telefonie skierowanym na rynek polski i posiadającym polskie CSC. Nie trzeba zmieniać CSC, jestem tego chodzącym przykładem. Sposób w jaki u siebie zainstalowałem opisałem w jednym z postów powyżej.

Edytowane przez pulower
  • Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

@pulower Twój sposób jest łatwiejszy ale nie masz 100 % pewnośći, że ktoś czegoś nie dorzucił do tego pliku apk.
Ten sklep, niby zapewnia że te aplikacje są werfikowane ale nigdy nie można mieć pewności.
Dlatego też Samsung z defaultu, nie zezwala na instalowanie obcych plików apk.

Edytowane przez M4R10
Opublikowano

Po zainstalowaniu aplikacji z apk później się ona zaktualizowała. Widzę także, że jest zainstalowana kiedy wchodzę w Galaxy Store.

Nie mniej jednak - tak jak napisałem wcześniej - nie powierzyłem jej kart płatniczych. 

I żeby była jasność - nikogo nie namawiam do tego sposobu. Tylko wskazuję jak ja to zrobiłem.

• Lubię to 1