Skocz do zawartości

CZY WARTO REMONTOWAĆ

Majchalik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem zeszłego lata BMW E87 118i z silnikiem N43B20. Za niecałe 18 tyś złotych

Ma sporo problemów:

Sonda lambda do wymiany 1000 PLN

Silnik się zatarł, Panewka przyspawała się do wału na 3 cylindrze (olej wymieniany niecałe 7000km temu i na bierząco dolewany) 12000 PLN

Drugi bieg zgrzyta

Sprzęgło (mechanik twierdzi że do wymiany).

Dyferencjał wyje. 

Pakować się w to bagno czy lepiej kupić E9x/E8x z silnikiem N52 lub dieselka M57 Za jakieś 30000 PLN

Ewentualnie pasiaka B5 1.9 tdi 

• Zasłużeni forumowicze

Odnosnie sondy sie nie wypowiadam, zle doswiadczenia z forum, koledzy znawcy tematu niech wskocza z inpa i pomagaja. Z 2gim biegiem jest problem w tych skrzyniach, siada syncro, nie wiem czy komus sie udalo naprawic, ja nie dalem rady ze wzgledu na budowe. Sprzeglo jak sprzeglo, jak jest do wymiany to do wymiany, z dwumasa to duzy koszt, dyfer, to tez norma, akurat do zrobienia. Czy warto? Z n43. Nie warto. Sprzedac. 

• Dziękuję 1

Kupiłeś zamordowany samochód z trudnym silnikiem. Piszesz o sondzie lambda, natomiast z opisu ogólnego stanu samochodu wynika że możesz się spodziewać jeszcze bardzo wielu, bardzo drogich problemów w tym silniku, gdzie sonda będzie najmniejszym. Zapomnij. 

• Zasłużeni forumowicze

Gdzie kolega Vaga widzi opis ogolny stanu auta oraz po czym wnioskuje ze autor kupil zamordowany samochod? Zrobil blad ze kupil z tym silnikiem, auto moze byc w stanie idealnym, ale to co pod maska nie powinno sie tam nigdy w bmw znalezc.