Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ jest to mój pierwszy post witam serdecznie wszystkich i ponieważ moje E39 jest równocześnie moim pierwszym BMW mam (pewnie głupie) pytanie. Czy Wasze E39 (sedan) są bardzo podatne na autostradzie na podmuchy bocznego wiatru? W moim niby opony, zawieszenie i amory są ok, ale jadąc autostradą przy bocznym wietrze, po wyjechaniu zza osłony (ekranu przy drodze) auto "lata" mi po drodze na boki. Wydaje mi się, że przy tak dużym aucie nie powinno tak być (w W124 np. tak nie miałem). Czy ten typ "tak ma", czy też może być to jednak objaw zużytych amorów lub wybitych tulei zawieszenia?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedź na skp i niech sprawdzą zawieszenie, szczególnie z tyłu. 

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ten typ tak nie ma, jak zawias dobry to dosłownie klei się do asfaltu. Coś musi być na wyończeniu w zawiasie. Tuleje pływające mimo że nie wychodza na SKP to mogą powodować takie objawy, oczywiście najlepiej sprawdzić cały zawias i geometrię.