BunnY33 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Witam, po długim "googlowaniu" doszedłem do wnioksu że, wymieniłbym a właściwie, wyrzucił tłumik końcowy oraz środkowy i dodałbym inną końcówkę wydechu. Lubię jak jest troche głośniej a o dziwo całkiem nieźle to brzmi jak na tak banalną i tanią przeróbkę. Moje pytanie brzmi, jakie średnice rury zamówić do tłumika końcowego a jaką do środkowego i jaka średnice końcowek. Ktoś się orientuje w temacie?
BunnY33 Opublikowano 9 Stycznia Autor Opublikowano 9 Stycznia Żyje tu ktoś jeszcze na tym forum? Ilekroć nie zadałem jakiegoś pytania to zero odzewu:/
Zasłużeni forumowicze kkx5 Opublikowano 9 Stycznia Zasłużeni forumowicze Opublikowano 9 Stycznia Moze zadajesz "dziwne" pytania? Podjedz do warsztatu, podnies auto, sprawdz. Nawet nie podales czy masz 129 czy 150KM, kolektor 4-2-1 czy 4-1? Czego oczekujesz...
BunnY33 Opublikowano 10 Stycznia Autor Opublikowano 10 Stycznia 318i 2007r. Tak jak na profilu 129KM kolektora nie sprawdzałem, po co? Skoro planuje wyciąć środkowy tłumik i końcowy i w miejsce tłumików wstawić rurę z nierdzewki tylko nie jestem pewien ilu calowa, znalazłem informację odnośnie 2.25 cala w miejsce rezonatora ale tak jak mówię, pewny nie jestem, co do tłumika to nie mam pojęcia ilu calowa rura będzie pasować. Mógłbym podjechać na garaż podnieść i zmierzyć, problem jest taki, że złamałem nogę a siedzenie w domu daje popalić to chociaż myślę co mogę z samochodem porobić jak wyzdrowieje😉
Zasłużeni forumowicze kkx5 Opublikowano 10 Stycznia Zasłużeni forumowicze Opublikowano 10 Stycznia W przypadku 129KM, zewnetrzna srednica rury 49mm
Zasłużeni forumowicze kkx5 Opublikowano 10 Stycznia Zasłużeni forumowicze Opublikowano 10 Stycznia Tak
BunnY33 Opublikowano 10 Stycznia Autor Opublikowano 10 Stycznia Dziękuję 😉 To jedną zamówię na rezonator drugą raczej dam do jakiegoś spawacza bo tam już trzeba kąty zrobic
Rekomendowane odpowiedzi