Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jaki sposób wywalić CCC? Doposażałem auto w nawi Cic zmieniłem rok auta na 2009 nawigację musiałem wysłać gosciowi który na stole ją przerobił niestety mam ten błąd.

Oczywiscie FA usunięte.Cic chodzi idealnie ale ten błąd mnie denerwuje

20231219_185000.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak nie mozna. To, jaki jest system, determinuje rocznik auta. Fa pod navi pro bedzie takie samo dla ccc oraz cic czy nbt dla przykladu. 

Opublikowano

To drzewo w ISTA tworzy się jak kkx5 napisał na podstawie prawdziwego VIN(rocznika) a nie FA, mam podobny problem po dołożeniu MULF do CCC z 2006r - pokazuje nie istniejący moduł komunikacyjny.

image.png.25d1d38697d7f6bec3a6c8a946dd7600.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak ci już pisałem. Trzeba podnieść całe auto do I-level powyżej 09_2009. Wykonać programowanie calego auta ISTĄ, wtedy ISTA podniesie I-Level i CCC nie będzie. Twój chip pójdzie się... To jest tak kosmetyczna rzecz, że szkoda se nią zawracać głowę i kombinować. Bez ICOM tego nie zrobisz. Pierwszy link z googli i rozwiazanie opisane

https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1180642