Skocz do zawartości

Problem z dławieniem e90 i kontrolka Awaria systemu stabilizacji toru jazdy ESP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
mam problem z Bmw e90,
Od jakiegoś czasu zauważyłem że przy dłuższych trasach po około 50-60 km zaczynało go dławić przy dodawaniu gazu przy prędkościach 80-120  (brak mocy, duszenie) i przy tym wyświetlała się żółta kontrolka wykrzyknij w trójkącie a dookoła strzałka (Awaria systemu stabilizacji toru jazdy ESP). Po wyłączeniu odczekaniu trochę wracało do normy. Ale po przejechaniu znów 50-60 km znów.
Z jakimś czasem ta awaria pojawiała się zawsze i już po przejechaniu 8-10 km. Teraz już po kilku km. I nawet jak jadę wolno, obroty 1500 dusi i szarpie nim coraz bardziej.
Byłem u mechanika na komputerze błędy żadne nie wyszył. Na początku myśleliśmy że to sonda lambda, ale co się okazuje że wtyczka od sondy była wyciągnięta. Wiec podpiło się ją, ale problem występuje dalej.
Jaki może być to problem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Problem jest taki: podczas rejestracji na forum wyraznie jest napisane jak zakladac nowy temat. Nigdy tego nie czytacie.