Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam problem ze swoim e61 2005r 2.5d i liczę że ktoś mi pomoże mianowicie ostatnie 2 tyg nie mogę liczyć na auto tzn raz odpali raz, nie mam wkładany kluczyk w kolumnę i przycisk start stop.

Zdarza się tak że po włożeniu kluczyka jak klikam start to nic się nie dzieje, gaśnie tylko ekran ccc i póki nie nacisnę drugi raz start to się nie zapala, wcześniej pomagało zdjęcie minusowej klemy i auto wracało do życia, zmieniałem już akumulator,  kilka razy ładowałem odlaczalem wtyczki od ibusa itd ale problem się nasilił i teraz już w ogóle nie mogę jej odpalić dodam ze po włożeniu kluczyka nie odskakuje blokada kierownicy i nie pojawia się żaden komunikat wcześniej miałem na starcie komunikat że nie mam płynu do spryskiwaczy. Może ktoś by chciał mi pomóc zdalnie kabel i laptopa mam. Dziękuję.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak masz naładowany akumulator to jak kręci? Idzie mu dobrze, czy nadal jakby był słaby? Możliwe, że masz rozrusznik walnięty. U mnie aż takich objawów nie było. Po prostu kręcił jakby miał słaby aku. Aż w końcu po kilku miesiącach przestał, tylko cykał (nawiewy się wyłaczały na chwilę po wciśnięciu start). Po wymianie jak nowy.