Skocz do zawartości

Delikatne falowanie obrotów na postoju i lekkie wibracje na karoseria.

Bimmer_34

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od wczoraj samochód zaczal lekko wibrować i wskazówka obrotomierza minimalnie dosłownie minimalnie się rusza...Dodam wtryski były robione jakoś 2 lata temu w Boshu Iława serwis ( regeneracja itd plus pompa CR zrobiona ) koło dwumasowe sprzeglo Sachs jakieś 3 lata temu wszystkie świecie 2 lata temu auto przyspiesza raczej nie kopci a biegi wchodzą płynnie jak zawsze. Pytanie czy może to być Jakaś pompa ta progowa lub z baku ??? Czy może przeplywomierz ??dodam że nigdy nie wymieniłem filtru paliwa ale mam zamiat zrobić to teraz ale wątpię czy to może tak się objawiać. I tak zbliża mi się wymiana oleju więc dam na kompa odrazy ale sporo ludzi mówi że komputer nie zawsze pokaże lejące wtryski. Doleje w tygodniu do paliwa Liqui Molly dodatek może coś przepchnie sam nie wiem. Proszę o jakieś porady i wskazówki żeby Bunia wróciła znowu do formy.

• Zasłużeni forumowicze

Dopóki nie sprawdzisz parametrów pracy silnika to można tylko zgadywać. Zatem zgaduję, że skoro stało się to z dnia na dzień to mogłeś mieć letnie paliwo, które zaczęło się żelować. 

22 minuty temu, Bimmer_34 napisał(a):

Doleje w tygodniu do paliwa Liqui Molly dodatek może coś przepchnie sam nie wiem.

Ale co konkretnie chcesz dolać ? Ja bym nie dodawał żadnych środków czyszczących jak masz stary filtr paliwa, bo faktycznie może coś przepchnąć. Jedyne co to możesz dodać depresator choć osobiście i tak bym najpierw filtr zmienił, bo może być zapchany, a wiele pracy z tym nie ma.

Stało się to zaraz po dolaniu paliwa marki Mol ( stary lotos ) nie wiem czy to przypadek ale auto byli już na rezerwie moja żona nie zatankowała nie wiem czy to przypadek czy nie. Filtr paliwa może mieć coś z tyk wspólnego???

• Zasłużeni forumowicze

Mogło było dużo wody w paliwie, albo jak pisałem, sprzedawali jeszcze letnie, które ma temperaturę zablokowania filtra zero stopni. Antyżel powinien pomóc. Tankuj zawsze zanim wskazówka osiągnie 15L. Gdy padnie pompa w baku to się o tym dowiesz jak wskazówka zejdzie do 15L i wtedy silnik stop. 

Stało się to zaraz po dolaniu paliwa marki Mol ( stary lotos ) nie wiem czy to przypadek ale auto byli już na rezerwie moja żona nie zatankowała nie wiem czy to przypadek czy nie. Filtr paliwa może mieć coś z tyk wspólnego???

Ja to wszystko rozumiem ale moja Pani nie koniecznie heh ale dodam tobie że dziś jest wszystko ok. Rozgrzałem motor dałem ognia na A2 i zero dymu z tyłu coś lekko jakby z tyłu gwiżdże Może gdzieś dziura w tłumiku albo cos na mocowaniu tłumika ale to inna historia już. Póki co znowu wszystko ok po rozgrzaniu na postoju. Więc nie wiem może poduszki pod silnikiem albo jakieś właśnie słabe paliwo było.

• Zasłużeni forumowicze

Przecież sam napisałeś, że auto zatankowane na innej stacji, nie korzystaj z niej i tyle. Filtr paliwa wymień na bosch i przy okazji zrób czyszczenie układu paliwowego na krótko (po odłączeniu zbiornika paliwa) przy pomocy lm diesel spulung 2666. Przed i po wskazane sprawdzenie błędów oraz ocena korekcji na cylindrach.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.