Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jest gdzieś jakieś info jak dołożyć ?

mam siłowniki, moduł i przycisk ale kompletnie nie mogę znaleźć co i jak do czego w F11.  

Był bym wdzięczny gdyby ktoś napisał co i jak. Wiem że trzeba dodać s316a i kodowanie ale bardziej chodzi mi o kable....

Opublikowano

A masz na pilocie i pod kierownicą przycisk od klapy bagażnika? Bo jeśli i tak musisz podejść pod tył bagażnika żeby go otworzyć to niewielki profit z takiej instalacji. No i roletka sama się podnosi?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 6.11.2023 o 12:42, wieszunt napisał(a):

OK, poradziłem sobie 🙂 Wszystko działa prawidłowo.

Cześć, stoję przed tym samym zadaniem w F11.  Czy mógłbyś powiedzieć jak sobie z tym poradziłeś?

Mam roletę, mam domykanie klapy no i przycisk pod kierownicą. Teraz zakupiłem siłowniki, wiązkę no i moduł z przyciskiem do klapy. Czy da się to ogarnąć samemu? Coś kodowałeś?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dla szukających rozwiązania... (Na własne ryzyko)

Tak da się to ogarnąć samemu (mi się udało wyłącznie z pomocą internetu).

-zmiana siłowników

-podciągniecie wiązki od siłowników do modułu po prawej stronie bagażnika

-zamiana modułu

-nowy przycisk z klapy łączysz z już istniejącym w klapie

- musisz dodać nowe wyposażenie E-sys em. ( VO 316 -Autom. uruchamianie tylnej klapy) i przekodować moduły HKFM, CAS, HU, JBBF.

Ja osobiście musiałem jeszcze przestawić szybkość zamykania klapy bo było za szybko czy za wolno już nie pamiętam.