Skocz do zawartości

320D 136km - Pojedyncze stuknięcie zjeżdżając z krawężnika na maksymalnie skręconych kołach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Cofając do tyłu i zjeżdżając z np. malutkiego krawężnika (normalny wyjazd na ulicę) słychać (a nawet i trochę czuć) niezbyt głośne  puknięcie z przodu auta. Dzieje się to tylko kiedy koła są skręcone na maxa i co dziwne  nie zauważyłem żeby te puknięcia było słychać gdy jadę do przodu również z maksymalnie skręconymi kołami (być może po prostu wtedy ich nie słychać bo jadę trochę szybciej niż 5km/h). Zauważyłem ze słychać to tylko i wyłącznie przy małej nierówności gdy koła muszą z czegoś zjechać. Podczas normalnej jazdy (nawet po nierównościach)  nie słychać żadnych luzów, stuków ani nic z tych rzeczy.  Mam pewne obawy czy coś sobie uroiłem czy jednak może być to coś bardzo poważnego co sprawia że auto jest niezbyt bezpieczne do poruszania się autostradą 😅. Może ktoś podpowie co jest winowajcą 😄, pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Piewsze do weryfikacji górne mocowania amortyzatorów, ale najlepiej jedź na skp, przekaż swoje uwagi i niech szukają. Ewentualnie ogarnięty mechanik powinien wyłapać co to może być gdy uda się to wymusić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.