Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, witam państwa serdecznie! To mój trzeci wątek. Właśnie minął rok od zakupu naszej BMW 320i 170KM 2.0. Problemy ciągną się jak smród. Niekończąca się historia. A teraz stało się najgorsze. Opiszę sytuacje najdokładniej jak potrafię, natomiast nie znam się na autach, niektóre terminy mogę pomylić. Zależy mi na państwa ocenie sytuacji, a najbardziej na tym, czy ktoś uważa, że z tego może jeszcze coś być, czy jest cień nadziei na odratowanie.

W ubiegły czwartek jeździłam autem jak zwykle. Nie działo się zupełnie nic podejrzanego, nie szarpał, nie wydawał dziwnych odgłosów. Nagle, chcąc zaparkować, samochód zgasł i wywalił pomarańczowy komunikat, że pełna moc silnika nie jest dostępna i jedź umiarkowanie. Odpaliłam go szybko ponownie, zaparkowałam i znowu zgasł. To był koniec. Już nie odpalił. Kręcił, miał rozruch ale nie odpalił. Jeden mechanik, drugi mechanik, wszyscy na telefonie mówią pewnie jakiś czujnik, bezpiecznik, ostygnie odpali. No nie odpalił. Na lawecie odjechał do lekarza. Wczoraj mechanik zajrzał do niego (nie wiem jak, czy za pomocą komputera, czy coś rozbierał) i zadzwonił, że rozrząd do wymiany, głowica do regeneracji i możliwe, że tłoki obite, bo rozrząd przesunął się o 2 ząbki i w nie walił, i koszt naprawy to 7-10tyś. Kopara opadła mi po kolana.

Wpadliśmy na pomysł wymiany silnika. Jeden kolega mówi bierzcie zregenerowany, bo używany za rok walnie Wam znowu, drugi mówi bierzcie bez regeneracji, bo one są składane z używanych części. Mechanik mówi ja bym nie robił. Drugi mechanik mówi jak najbardziej robimy. MOŻNA OSZALEĆ…

Czy jest cień szansy, że tam nie jest tak źle? Co myślicie? Co zrobić? Proszę o pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprzedac jako uszkodzony i nigdy nie kupowac aut z silnikiem n43. Jesli benzyna to n46, stare prelci.