Skocz do zawartości

Nie działa otwieranie rolety podsufitki dachu panoramicznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, ostatnio miałem problem z zasunięciem podsufitki dachu panoramicznego w BMW F11 2011r. Mianowicie po naciśnięciu przycisku podsufitka zasuwała się na raty tzn. nacisnąłem przycisk, zaczęło się zasuwać i zaraz przestało, puściłem przycisk, nacisnąłem jeszcze raz i znowu zaczęło się zasuwać i zaraz przestało. W ten sposób zasunąłem podsufitkę do końca. Dzisiaj chciałem otworzyć dach i ku zdziwieniu po naciśnieciu przycisku zamiast najpierw odsunąć się podsufitka a potem dach to podsufitka się nie odsuwa tylko odrazu dach. Przerabiał ktoś taki temat lub wie od czego zacząć?

Edytowane przez deluxe33
Opublikowano

Ja bym zaczął od sprawdzenia błędów. Spotkałem się też z podobną sytuacją a mianowicie słabym akumulatorem i przez to moduły watiowaly. Szyby opuszczały się stopniowo oraz szyberdach. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie😉, 77Marek dzięki z odpowiedź, dla potomnych, pomógł mi reset, kalibracja jak na poniższym filmiku, pozdrawiam😀.