Skocz do zawartości

Dodatkowe wymiany oleju - ASO czy warsztat?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, radamanthyspl napisał(a):

Czy taka wymiana i wpis przesuwają interwał właściwy i mają wpływ na moment, w którym system krzyknie o przeglad, ktory pokrywa pakiet przeglądów BSI?

Nie, nie przesuwają. Zdrowy rozsądek, praktyka oraz doświadczenie pokazują, iż olej należy wymieniać raz w roku lub co 10-15 tys.

A.

• Lubię to 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj uzyskałem informację (sprzedawca + doradca serwisowy), że na wymianę międzyinterwałową mogę przywieźć swój olej i filtr. Wtedy wymiana 300-400zł + olej. Wpisują tylko, że wymiana była na materiałach klienta.

Opublikowano
31 minut temu, ubejane napisał(a):

Wczoraj uzyskałem informację (sprzedawca + doradca serwisowy), że na wymianę międzyinterwałową mogę przywieźć swój olej i filtr. Wtedy wymiana 300-400zł + olej. Wpisują tylko, że wymiana była na materiałach klienta.

to się totalnie nie opłaca ... jak za 600-700 PLN masz od nich komplet .. i nie dopodważenia w razie W....

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Big_daddy napisał(a):

to się totalnie nie opłaca ... jak za 600-700 PLN masz od nich komplet .. i nie dopodważenia w razie W....

no nie - komplet przy V8 to 2100-2200zł (~12 litrów oleju) > tak mi powiedzieli

Edytowane przez ubejane
Opublikowano
2 godziny temu, ubejane napisał(a):

ciekawe, do mnie wchodzi 10l i mam max poziom; gdzie oni te 2 litry leją?

Opublikowano
15 godzin temu, ubejane napisał(a):

Za serwis olejowy w X5M płaciłem ostatnio 1341 PLN netto, czyli 1650 brutto. Wszystko z ASO. I na Fakturze mam 10l oleju.

• ??? 1
Opublikowano
1 godzinę temu, BigCactus napisał(a):

Za serwis olejowy w X5M płaciłem ostatnio 1341 PLN netto, czyli 1650 brutto. Wszystko z ASO. I na Fakturze mam 10l oleju.

z ciekawości - jaki serwis/dealer? 
Coś widzę, że Łódź próbuje mocno zdzierać

Opublikowano
5 godzin temu, BigCactus napisał(a):

Wrocław - TEAM.

Klienci zaczęli im uciekać do innych serwisów to też zrobili promo. Jakiś czas temu krzyknęli mi 1800 brutto za olej z filtrem w 30d LCI.

Opublikowano
15 godzin temu, IronSzn napisał(a):

Dzisiejsza wycena w Szczecinie, Hangarowa 1400 zl po rabacie ….

W listopadzie wymieniałem za 1014 PLN Ustowo B58

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, IronSzn napisał(a):

Przy okazji zapytam, jaki olej do 40i lci?

millers 0-30 , penrite 5-40 czy oem 0-20/0-30 fe12

Na razie leję oem, bo gwarancja i nie potrzebuję dyskusji, ale po jej zakończeniu planuję zmianę na Millersa 0W-30. Mam 40i pre-lci, ale narzędzie Millersa pokazuje te same.

Edytowane przez kenhor
  • Moderatorzy
Opublikowano
W dniu 18.01.2025 o 14:04, IronSzn napisał(a):

Chyba podjade jeszcze na ustowo z tym tematem😂 bo jak nie zejda z ceny wymieniam sam

Jak dostarczysz swój olej to i tak nie zaleją. Cyt: "taka polityka firmy"

Miałem oryginalny olej BMW i filtr kupiony w ASO DE. Koszt do B58 7l+filtr 560zl z przesyłką. Płacić 900zl za robociznę wymiany oleju??????

Opublikowano
W dniu 16.01.2025 o 15:34, ubejane napisał(a):

o to to

15 minut temu, Rufio napisał(a):

Jak dostarczysz swój olej to i tak nie zaleją. Cyt: "taka polityka firmy"

Miałem oryginalny olej BMW i filtr kupiony w ASO DE. Koszt do B58 7l+filtr 560zl z przesyłką. Płacić 900zl za robociznę wymiany oleju??????

j.w.